top of page

Milan får ny eier

Oppdatert: 27. apr. 2022


Etter at Milan ble overtatt av det amerikanske fondet Elliot i 2018, begynte klubben endelig reisen tilbake til sitt gamle jeg. Alle visste imidlertid at dette eierskapet bare var midlertidig, og at Elliot ville gjøre som de pleier når de tar over konkursbo, nemlig å etablere en økonomisk forsvarlig drift, skape troverdige vekstbetingelser, og selge videre. Svært troverdige kilder melder nå at et salg til det Bahrainbaserte fondet Investcorp er nært forestående. Allerede fredag skal papirene undertegnes. Prisen skal ligge på rundt 1,1 milliarder euro. Med rundt 600 millioner euro investert, gjør Elliot en solid gevinst, nok en gang.


Ryktene så langt sier at den sportslige ledelsen blir sittende. Fremtiden til Ivan Gazidis er derimot noe usikker, men ettersom Elliot muligens vil sitte igjen med en eierandel på rundt 20% frem til stadionprosjektet er i havn, så kan det også være en mulighet for at også han blir sittende videre.


Så gjenstår det å se hvor kompetente dette fondet er til å drive en fotballklubb. Men ettersom de allerede har koblinger til både PSG og Man City, er det rimelig å anta at de ikke er helt grønne, og vet hva de går inn i. Det er bare å håpe at ikke det vi nå har begynt å bygge blir rasert av uansvarlige jyplinger.


Kilde: Il Sole 24 Oro.

645 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page