top of page

Milan blir værende på San Siro


Milan vil ta forhastede beslutninger i stadion-saken.

Giuseppe Sala uttalte seg tidligere i uken om fremtiden til San Siro, det ikoniske stadionet som er hjemmet til både Milan og Inter. Byens borgemester mener det er viktig at klubbene samarbeider, men var usikker på om det var tilfelle. I helgen blusset nemlig ryktene om en ny stadion til Rossoneri opp igjen.

«Det ideelle er om klubben jobber sammen, men jeg er usikker på det det skjer. Slik jeg har forstått det tenker Milan på å bygge sin egen stadion. Vi vil gi dem tid til å undersøke ulike muligheter, men til slutt må det fattes en beslutning. Personlig liker jeg San Siro.»

«Vi har gitt Milan informasjon om ulike steder som vi anser som passende, vi tenker spesielt på områdene som ligger sørøst, Rogoredo og Porto di Mara. Dersom det kommer en ny arena ser vi for oss at den havner i et av forstedene som er tett tilknyttet byen. Det vil være vanskelig å bygge en stor arena i sentrumskjernen. Vi anslår at de trenger 2-3 måneder på å bestemme seg.»

Etter disse uttalelsene kom Milan med følgende offisielle uttalelse på sine nettsider:

– I forhold til hva Borgemester Giuseppe Scala nylig sa, vil vi slå fast at Milan ikke har uttalt et ønske om å forlate San Siro. Vi anser det som viktig for klubbens fremtid å eie sin egen stadion, må denne avgjørelsen fattes sammen med den andre Milano-klubben. Alle parter må være enige og vi vil ikke ta en forhastet beslutning. På bakgrunn av dette har AC Milan, sammen med byrådet i Milano, hatt møter hvor ulike områder har blitt diskutert. Verdien av San Siro og kostnadene ved en modernisering tas også med i betraktningen. Det er først når denne prosessen avsluttes og alle muligheter er evaluert, vi eventuelt kommer til å ta en beslutning.

Byens Borgemester svarte senere på klubbens uttalelser og understreket at Inter var med på prosessen.

«Jeg fikk med meg pressemeldingen fra Milan angående San Siro. La oss gjøre det enkelt; for klubben, fansen og alle turistene trenger stadionet å moderniseres. Når er de klare til å fortelle meg om de er i stand til å investere sammen med oss i denne arenaen eller ikke?»

«Inter, som deler stadionet med Milan, har allerede sagt seg villige til å være med på denne prosessen med å oppgradere kommunens anlegg.» 

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page