top of page

Maldini: «Milan bør gå for topp 3»


Paolo Maldini tok en prat med Top Calcio 24 før kveldens kamp mot Napoli. 

48-åringen, som har holdt seg unna klubben siden han la opp i 2009, delte sine tanker om oppgjøret, historien og fremtiden.

«Måten Milan spiller på er helt ulikt Napoli, men det er fortsatt en underholdende form for fotball og laget er fullt av talent. Montella fortjener mye ros fordi han har gjort en strålende jobb så langt.»

«Om vi skal ta den første halvdelen av sesongen i betraktning bør Milan gå for tredjeplassen, men det naturlige målet er selvfølgelig å få klubben tilbake til Europa. Slik jeg ser det er både Juventus, Roma og Napoli for øyeblikket sterkere lag enn Milan.»

På 80-tallet var Milan-Napoli en kamp som kunne være direkte avgjørende for hvor Scudettoen havnet.

«Vi hadde stått for et enestående comeback og spilte mot de italienske mesterne med spillere som Maradonna, Careca og Giordano. Vi var på vei tilbake til en æra hvor vi dominerte hjemme i Italia og ute i Europa. I de årene var kampene mot Napoli helt klart de viktigste.»

Paolo Maldini tilbrakte som kjent hele karrieren i Milan og legenden håper selv at vi blir vitne til en lignende historie.

«Jeg håper at Gianluigi Donnarumma kan få en karriere som likner på min, og det tror jeg han selv også ønsker. Han er selvfølgelig avhengig a å være heldig. Da jeg fikk min debut var det i en tid hvor det var rom for unge spillere i Milan.»

Som gammel midtstopper har Maldini et øye for spillere i samme posisjon.

«Italias fremtid er Daniele Rugani, Mattia Caldara og Alessio Romagnoli. Jeg mener at disse spillerne bør satses og fokuseres på. Dessverre er det få strålende midtbacker i dag, ikke bare i Italia men i Europa generelt.»

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page