M’Baye Niang


Niang

Fakta:

Posisjon: Spiss/Kant Født: 19.12.1994 Nasjon: Frankrike Høyde: 184 cm Vekt: 75 kg Draktnr.: 11 I klubben siden: 27.08.12 Kontrakt utløper: 30.06.19

Karriere: M’Baye Babacar Niang ble født den 19. desember i den franske småbyen Meulan. Som syvåring begynte han sin fotballkarriere i den lokale klubben Basse-Seine Les Mureaux. Her ble han i to år før han gikk til Poissy, en klubb som tidligere har spilt på nivå 2 i Frankrike. I Poissy leverte Niang så godt at han 13 år gammel ble hentet til Caen, etter at den franske toppklubben hadde sendt speidere for å se på talentet. Flere klubber var interessert i den hurtige angrepsspilleren, og PSG skal blant annet ha vært på banen, men etter et imponerende prøvespill ble neste stoppested nevnte Caen.

I Caen tok 94-modellen store steg, og som 15-åring spilte han allerede regelmessig for klubbens juniorlag. Samme år fikk han debuten for reservelaget, og en rekke imponerende opptredener medførte at han i februar 2011 fikk A-lagskontrakt med klubben. To måneder senere fikk han A-lagsdebuten, bare 16 år og 114 dager gammel. I det som gjenstod av sesongen spilte Niang seg til mer og mer spilletid, og innen sesongslutt hadde franskmannen scoret tre mål på syv kamper.

Den påfølgende sesongen spilte unggutten seg til fast plass for Ligue 1-laget, og prestasjonene på både klubb og U-landslag gjorde Niang til en attraktiv mann. Flere engelske klubber skal ha ønsket spilleren, deriblant Arsenal, men i august 2012 ble det klart at Milan hadde kjøpt angrepsspilleren. Den da 17 år gamle gutten fikk raskt tillit i Milan, og spilte hele 24 kamper i løpet av 2012/13-sesongen. De påfølgende sesongene gikk det noe tyngre, med flere utenomsportslige episoder som medførte store medieoppslag.

Også på banen var det ting som ikke stemte, og etter et halvår med lite spilletid ble han utlånt til Montpellier i januar 2014. Tilbake i Frankrike leverte Niang en forholdsvis god sesong, og foran den kommende sesongen fikk han igjen tillit når han returnerte til Milano. Tålmodigheten var derimot ikke all verden, og mange hadde nesten gitt opp Niang i det han ble utlånt til Genoa når januarvinduet åpnet.

I Genoa fant Niang tilbake til gamle takter, og klubbpresident Preziosi ble raskt så imponert at han ønsket å kjøpe 20-åringen. Det skal Niang selv ha sagt nei til, og franskmannen skal angivelig ha sagt at han ønsket å bruke tiden i Genoa til å spille seg inn på Milan-laget foran inneværende sesong. Etter et godt halvår i Genoa returnerte Niang til Milanello, og her fortsatte han å imponere. I oppkjøringen var angrepsspilleren blant Milans beste spillere og mye tydet på at han ville få tillit når sesongen startet, men dessverre ble han skadet og satt på sidelinjen i flere måneder fra sesongstart. Mot slutten av november var han tilbake, og mot Sampdoria kom det som for mange markerte et gjennombrudd i Milan-trøyen. Den unge franskmannen fikk sitt første seriemål i Milan-trøya, satte like gjerne et til og noterte seg også for en målgivende pasning i det som var en praktkamp av de sjeldne.

2015/16-sesongen ble noe preget av skader, blant annet etter en bilulykke hvor Niang pådro seg en ankelskade. Som en følge av denne ulykken, og en annen uprofesjonell hendelse ble 94-modellen ryktet bort tidlig på sommeren, men han var fast bestemt på å bli og kjempe for en plass i laget. Gjennom oppkjøringen var det ingen tvil om at kvalitetene var gode nok og ved inngangen av 2016/17-sesongen stod Niang som en sentral del av Milans angrepsrekke, hvilket blant annet kom til uttrykk i sesongåpningen hvor han herjet med Torino og endte kampen med en assist.

Tidligere klubber: 2001-2003: Basse-Seine Les Mureaux 2003-2007: Poissy 2007-2012: Caen 2012-d.d: Milan 2014: Montpellier (Lån) 2015: Genoa (Lån)

Meritter:

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle