top of page

Møt Leonel Vangioni


Argentinske Leonel Vangioni er i dette øyeblikk på Milanello for å gjennomgå de medisinske testene og skrive under en kontrakt med Milan. 

Leonel Vangioni ble født i hjemlandet Argentina den 5. mai 1987 og fylte nylig 29 år. På strømpelesten rager venstrebacken 177 centimeter over bakken. Han startet sin karriere i den lokale klubben Newell´s Old Boys på Argentinas sørvest-kyst og var en viktig del av A-laget fra 2006 til 2012, hvor han fikk 157 kamper og scoret 7 mål.

I januar 2013 betalte storklubben River Plate € 1 million for å sikre seg spilleren og Vangioni signerte en kontrakt på 3.5 år. I løpet av hans tid i klubben spilte Vangioni 79 kamper og scoret 5 mål.

River Plate har hatt som vane å raske med seg en del trofeer, og Vangioni var med på å vinne den argentinske serien og den søramerikanske cupen i 2014, samt den søramerikanske supercupen og Copa Libertadores (søramerikansk Champions League) i 2015.

Leonel Vangioni startet karrieren som venstre kant, men har de siste årene blitt flyttet bakover på banen og det er nå i forsvarsleddet hvor han har sin primære posisjon. Han blir beskrevet som en typisk søramerikansk vingback, og med hans tidligere posisjon med i betraktningen kan vi regne med å få inn et meget offensivt alternativ til Luca Antonelli. I tillegg kan han brukes sentralt på midtbanen.

Argentineren er kjent for sine gode innlegg og flotte ballbehandling og har et meget tungt skudd, mens han som mange andre søramerikanske backer mangler litt i forhold til duellspill, plasseringsevne og timing i taklingene.

Leonel Vangioni debuterte for sitt landslag i en privatlandskamp mot Ghana i 2009 og har totalt spilt 4 landskamper for Argentina, men har aldri vært med i noen mesterskap.

Leonel Vangioni sin kontrakt med River Plate går ut i sommer og Milan vil derfor ikke betale overgangssum for spilleren. Det er foreløpig uvisst hvor lang kontrakt argentineren får og hva slags betingelser hans agent har forhandlet frem.

Dette sa Leonel Vangioni selv i forbindelse med den medisinske sjekken og den kommende overgangen til Milan, som har vært så godt som klar siden januar:

«Jeg forlater River på best tenkelig måte. Jeg spilte mange kamper og vant flere viktige trofeer.»

«Jeg oppnådde stor suksess her, men jeg har alltid drømt om å spille i Europa. Jeg har aldri snakket offentlig om den planlagte overgangen til Milan av respekt for River Plate.»

«Jeg spiller der manageren måtte ønske, ute på krittet eller sentralt på midtbanen.»

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page