top of page

Månedsoppdatering Primavera: Mars


Det ble svake resultater både i serien og i anerkjent turnering for juniorlaget.

I tillegg til vanlig seriespill er mars er måneden for starten på den Vieraggio Cup, en internasjonal cup for ungdomslag som blir spilt i Toscana hvert år. Cupen er ansett som en av de mest prestisjefylte turneringene i verden og Milan er klubben med flest trofeer, men denne gangen holdt det ikke helt inn for Lupi sine unge menn.

Mars måned startet også på verst tenkelig vis med 0-3 borte mot Sampdoria i serien, før Lazio ble slått 2-1 på hjemmebane etter scoringer av Forte og Tsadjout. Den tredje og siste seriekampen ble spilt i går, og som A-laget var det en kamp mot Juventus i Torino. Det ble et målløst oppgjør og unggutta kunne dra hjem med et poeng i lomma.

I Vieraggio Cup ble Milan trukket i gruppe sammen med argentinske C.A.I, italienske Pro Vercelli og United Youth Soccer Stars, et amerikansk ungdomslag med hovedkvarter i New York.

Milan vant alle sine gruppekamper med henholdsvis 1-0, 2-0 og 1-0 og tok seg relativt enkelt videre til sluttspillet. Der møtte Milan ungdommene til den tidligere storklubben Parma. Tommaso Merletti var uheldig og satte ballen i eget nett allerede etter 3 minutter og gav Parma den best tenkelige starten på oppgjøret, men etter 25 minutter utlignet Tommaso Pobega for Milan. Det ble ikke flere mål og kampen gikk til straffesparkkonkurranse. Der bommet både Pobega og El Hilali for Milan, og når Parma kun misset en gang fra 11 meter var Milan ute allerede i åttendedelsfinalen. Til slutt endte Inter opp som vinner av Vieraggio Cup anno 2018.

Status

Ved inngangen til mars lå Milan på syvendeplass og de hadde en jobb å gjøre med å tette luken på 9 poeng opp til teten. Lupi sine gutter har klatret en plass på tabellen, men avstanden til Atalanta og Inter på topp har økt til 11 poeng og Milan har i tillegg en kamp mer spilt enn alle lagene foran seg. Bak Milan er det tett som hagl og sesongavslutningen kan meget vel bli en kamp om å sikre seg en topp 6-plassering og dermed en plass i sluttspillet.

I april venter flere interessante kamper for juniorlaget. Først skal de spille cupfinale over to kamper mot Torino, deretter venter to knallharde kamper på hjemmebane mot Chievo (nr. 5) og Roma (nr.4). April blir avsluttet med månedens oppgjør nummer tre mot Torino.

Oppsummering

Serie:

Sampdoria – Milan  3-0 Milan – Lazio 2-1 (Forte, Tsadjout) Juventus – Milan 0-0

Viareggio Cup:

Milan – C.A.I 1-0 (sm.) Milan – Pro Vercelli 2-0 (Tsadjout 2) Milan – UYSS 1-0 (Signorelli) Milan – Parma 1-1 (Pobega) (3-5 etter straffespark)

Toppscorer:

Tiago Dias 7 Riccardo Forte 7 Frank Tsadjout 7 Ismet Sinani 6 Gabrielle Capanni 4 Jørgen Strand Larsen 2 Tommaso Pobega 2 Emir Murati 2 Sergio Sanchez 1 Mattia El Hilali 1

Røde kort:

Raoul Bellanova 1

Gule kort:

Tommaso Pobega 8 Gabriele Bellodi 5 Mattia El Hilali 3 Alessandro Negri 3 Sergio Sanchez 2 Alessandro Guarnone 2 Andres Llamas 2 Emir Murati 2 Tommaso Merletti 1 Marco Brescianini 1 Mateo Gabbia 1 Tiago Dias 1 Riccardo Forte 1 Raoul Bellanova 1 Gabriele Capanni 1

*Statistikk for Viareggio Cup er ikke med i statistikk-oversikten. Det er kun offisielle kamper som blir medregnet.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page