top of page

Månedsoppdatering: OktoberVi er allerede godt i gang med november, men koster på oss et litt forsinket tilbakeblikk på en god oktober måned for Milan. Her får du en oppdatering på resultater, prestasjoner og statistikk fra oktober, samt at vi kårer månedens spiller.

Resultater:

Milan – Sassuolo 4-3 (Serie A) Oktober så ut til å åpne på verst tenkelig måte når Milan tok i mot Sassuolo. Et var nemlig gjestene som så ut til å skulle ta alle tre poengene, til tross for at Milan fikk en kjempestart med scoring av Bonaventura etter bare åtte minutter. En jevnspilt førsteomgang endte 1-1, men etter hvilen scoret plutselig Sassuolo to nye! Da så det helsvart ut for Milan, men så ventet et vanvittig comeback! På åtte minutter scoret Milan tre, det første ved Bacca på straffe. Deretter var det purunge Locatelli som kom inn og banket inn utligningen med en vanvittig volley, før Paletta headet inn vinnermålet med et vanvittig hodestøt! En kamp som tok minnene tilbake til snuoperasjonen mot Lecce for noen år tilbake, og en mentalt sterk opptreden når man snur en kamp som ser tapt ut

Chievo – Milan 1-3 (Serie A) Etter en hesblesende kamp mot Sassuolo ventet et tøft oppgjør borte mot et Chievo som hadde åpnet sesongen godt. Der fremstod Milan med en helt annen soliditet og det hele endte med en trygg 3-1-seier etter flotte scoringer av Kucka og Niang, samt et selvmål av Dainelli. Pulsen økte riktignok noen hakk på 2-1, men Milan var i bunn og grunn best gjennom hele oppgjøret.

Milan – Juventus 1-0 (Serie A) År har gått siden sist Milan slo Juventus, men endelig kom seieren! Det ble en veldig tett batalje, hvor et annullert Juventus-mål havnet i fokus i førsteomgang. Milan så farlig ut på overganger, og det var på nettopp en overgang at avgjørelsen skulle falle. Suso dro seg fint fri på høyresiden og la til rette for Locatelli, som banket inn 1-0 med en vanvittig suser som gikk via tverrligger og inn bak en sjanseløs Buffon. Milan virket å ha relativt god kontroll ut resten av oppgjøret, men på slutten måtte også Donnarumma vise seg frem, med en matchvinnerredning fra øverste hylle. Det ble det siste som skjedde i oppgjøret og dermed tok Milan en bunnsolid trepoenger mot serieleder Juventus.

Genoa – Milan 3-0 (Serie A) Etter tre strake seiere og en fantastisk kamp mot Juve var det ventet at Milan-toget skulle fortsette mot Genoa, men den gang ei. Montella rullerte litt på troppen og plutselig gikk alt galt. Milan styrte riktignok det meste av kampen, men kom tidlig under 1-0 og fikk en enda verre oppgave når Paletta ble utvist ti minutter etter pause som en følge av en hårreisende takling. Det så likevel ut til at Milan kunne komme tilbake og med ti mann fikk man lagt trykk på Genoa, men et uheldig selvmål fra Kucka fjernet det siste håpet og mot slutten kom også 3-0 og fadesen var komplett.

Milan – Pescara 1-0 (Serie A) I oktobers siste kamp ventet Pescara hjemme på San Siro. Det burde i utgangspunktet være overkommelig, men det ble en jevnspilt kamp mot Massimo Oddos menn. Førsteomgang forløp uten scoring, til tross for en rekke store sjanser for Bacca. Etter hvilen tok Giacomo Bonaventura ansvar og satte ballen i mål når han skjøt under muren med et helfrekt frispark. Deretter ventet et offside-annullert Pescara-mål, flere avslutninger i stolpen fra Milan og en kamp som bølget frem og tilbake. Etter hvert roet det seg dog ned og Milan fikk såpass bra kontroll på oppgjøret at man sikret inn 1-0 uten nevneverdige problemer.

Tabellposisjon:

Inngangen til oktober: 6. plass

Utgangen av oktober: 3. plass

Milan har levert en strålende oktober måned og har med det klatret opp på tredjeplass! Kun Juventus og Roma ligger foran på tabellen og det må kunne sies at Montella har gjort en kanonjobb så langt. Det er lenge siden det har vært slik grunn til optimisme som hva det er for øyeblikket og med de seneste resultatene i bakhodet er det ingen grunn til å tro at det ikke kan fortsette.

Prestasjoner: Fire seiere og ett tap på de fem kampene i oktober er meget solid, selv om kampen mot Genoa var en voldsom skuffelse. Kampen mot Sassuolo var riktignok et kaos uten like, men den mentale styrken man viser ved å snu det oppgjøret er svært imponerende. Seieren mot Juventus var også bunnsolid og totalt sett har prestasjonene i oktober vært på et særdeles godt nivå. Poengfangsten er kanskje noe i overkant sett opp mot hva man faktisk har prestert, men det er høyst fortjent at Montella & co har tatt bra med poeng denne måneden.

Månedens spiller: Denne måneden har det vært svært mange kandidater til kåringen som månedens spiller! Donnarumma har som alltid levert solid bakerst, og Romagnoli har også hatt en god måned. Det samme har De Sciglio, som har levert sin beste periode på lang tid. Ellers har Suso og Niang vært viktige angrepsvåpen, men det er to spillere som har stått frem i størst grad denne måneden. Manuel Locatelli har tatt Serie A med storm og har vært strålende gjennom hele oktober, men prisen som månedens beste spiller går til Giacomo Bonaventura. Den italienske landslagsspilleren har stått frem i kamp etter kamp, scoret to avgjørende mål og levert en målgivende pasning. Bonaventura har vært blant Milans beste i alle fem kampene i oktober og ender med et imponerende snitt på 6.9, hvilket gjør prisen som månedens spiller svært fortjent!

Statistikk:

Oktober:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bonaventura  – 2Niang – 2Paletta – 1|1Locatelli – 2Bonaventura – 1Locatelli – 2Bacca – 1De Sciglio – 1Montolivo – 1Paletta – 1Lapadula – 1Kucka – 1Kucka – 1Suso – 1Donnarumma – 1Niang – 1 Poli – 1 Abate – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bacca – 6Suso – 3Paletta – 2|2Niang – 3Niang – 3Kucka – 2|1Bonaventura – 2Bonaventura – 2Locatelli – 3Locatelli – 2Abate – 1Niang – 1|1Suso – 1Kucka – 1Calabria – 2Paletta – 1De Sciglio – 1Donnarumma – 2Kucka – 1Lapadula – 1Montolivo – 2 Bonaventura – 1 Lapadula – 1 Romagnoli – 1 Bacca – 1 Suso – 1 Gomez – 1 Antonelli – 1 Poli – 1 Abate – 1

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page