top of page

Månedsoppdatering – November


Vi har nå gått inn i desember, og det er derfor på tide å ta et tilbakeblikk på måneden vi akkurat har gått ut av.

Resultater

Lazio – Milan – 1-3

Milan åpnet november med et knallsterkt resultat, i borteoppgjøret mot Lazio. Mihajlovic valgte å gå ut relativt lavt og satset på å kontre i senk hovedstadslaget, og lyktes særdeles godt med det. Etter 25 minutter sørget Bertolacci for at Milan tok ledelsen, og et nydelig hodestøt fra Mexes ga 2-0 tidlig i andreomgang. Bacca satte spikeren i kista med en vakker avslutning, før Lazio reduserte på tampen. Gianluigi Donnarumma stod for øvrig en særdeles god kamp, og begynte virkelig å bli varm i trøya.

Milan – Atalanta – 0-0

I poengdelingen mot Atalanta leverte Milan en svært dårlig kamp, og det var 16 år gamle Donnarumma som spilte hovedrollen med flere gode redninger. Milan ble tidvis overkjørt på midtbanen, og slet voldsomt med å skape sjanser.

Juventus – Milan – 1-0

Igjen ble Milan baktunge, og totalt overkjørt på midtbanen. Mihajlovic fikk i ettertid kritikk for en for defensiv tilnærming til oppgjøret og kun solid keeper- og stopperspill hindret at Juventus kjørte over Milan i dette oppgjøret. Etter Juventus svake sesongstart var det mange som hadde forventninger til at Milan kunne fortsette rekken med ubeseirede kamper, men slik gikk det ikke.

Milan – Sampdoria – 4-1

Dette oppgjøret ble en gigantisk opptur etter nederlaget mot Juventus. Mihajlovic endret fra 4-3-3 til 4-4-2 og fikk betalt i form av et angrepsvillig og kreativt lag som overkjørte Sampdoria. Anført av en strålende opplagt Niang skapte Milan sjanser på rekke og rad, og det kunne fort endt med flere scoringer enn de fire man fikk satt inn bak Viviano.

Tabellposisjon

Inngangen til november: 8

Utgangen av november: 6

I november tok Milan syv av tolv mulige poeng, hvilket er forholdsvis godkjent. Det gir et poengsnitt på 1,75 poeng per kamp, hvilket ikke er godt nok en sesong sett under ett, men med tanke på at man blant annet møtte Juventus må det kunne sies å være som forventet. Poengtapet mot Atalanta var en stor skuffelse, men de overbevisende seierne mot Lazio og Sampdoria førte til at Milan klatret fra en åttende til sjette plass på tabellen.

Prestasjoner

Sett under ett må november kunne anses som en god måned om man ser utelukkende på prestasjonene. Mot Lazio beviste laget at det kan fungere som en disiplinert enhet i oppgjør hvor man ikke er favoritter, og at laget besitter ferdigheter i kontringsfasen som gjør at man kan ligge dypt i kamper hvor det er behov for det. I oppgjøret mot Sampdoria viste også Mihajlovics menn at man kan styre kamper og spille gnistrende god angrepsfotball. I Milans tropp er det en rekke spillere som har kapasitet til å skape ubalanse hos motstanderne grunnet gode ferdigheter i 1v1-situasjoner, og i løpet av den siste halvannen måneden har flere av disse spillerne funnet formen.

Til tross for de positive sidene vi har sett gjennom november har også prestasjonene variert voldsomt. Kampen mot Atalanta var på kanten til grusom, og Milan så aldri ut til å være i nærheten mot Juventus. Mihajlovic har kommet langt siden han overtok, men det er fortsatt en hel del som mangler for at man igjen skal kunne forvente at Milan skal nå neste års Champions League.

Månedens spiller

Det er flere spillere som har vist seg frem i løpet av de fire oppgjørene Milan har spilt den siste måneden. Det imponerende keeperspillet til purunge Gianluigi Donnarumma må nevnes, og det samme må prestasjonene fra Bonaventura og Niang. Den som har prestert stabilt best og vært viktigst for Milan er dog Alessio Romagnoli. Den 20 år gamle stopperen har gjort svært få feil, vist strålende ferdigheter med ball og ikke minst fremstått som en bunnsolid og rutinert stopper. U21-landslagsspilleren, som ankom fra Roma denne sommeren, har vist seg som en av lagets viktigste brikker den siste tiden. Det har gitt ham et snitt på 6,375 på våre spillerbørser, og vi utroper han derfor til månedens spiller for november.

Statistikk

November:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):  Niang – 2Bonaventura – 2Kucka – 2  Luiz Adriano – 1Cerci – 1Romagnoli – 1  Bonaventura – 1Niang – 1Bonaventura – 1  Bacca – 1  Alex – 1Mexes – 1    Mexes – 1  Bertolacci – 1  De Sciglio – 1  Calabria – 1    Bacca – 1 

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde)  Bacca – 6Bonaventura – 5Bonaventura – 5  Bonavenura – 3Cerci – 1Kucka – 4  Luiz Adriano – 3Bacca – 1Romagnoli – 3|1  Niang – 2Bertolacci – 1Calabria – 3  Bertolacci – 1Kucka – 1Abate – 2  Zapata – 1Luiz Adriano – 1Ely – 1|1  Antonelli – 1Niang – 1Alex – 1  Balotelli – 1Montolivo – 1Bertolacci – 1  Mexes – 1  Bacca – 1    Zapata – 1    Lopez – 1    Honda – 1    Antonelli – 1 Luiz Adriano – 1   Balotelli – 1    De Sciglio – 1    Mexes – 1    Montolivo – 1

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page