top of page

Månedsoppdatering: NovemberEn litt kort fotballnovember er over, hvor flere av ukene gikk bort til en landslagspause. Vi tar likevel et lite tilbakeblikk på november måned for Milan og gir samtidig en statistisk oppdatering på hvordan spillerne har prestert gjennom sesongen.

Resultater:

Palermo – Milan 1-2 (Serie A) Milan startet oppgjøret mot Palermo på en forrykende måte og kjørte over Palermo fra start. Det ga ganske raskt uttelling og Suso var mannen som sendte Milan i føringen etter 15 minutters spill. De neste ti minuttene fortsatte Milan å presse på og skapte flere gode muligheter, men så begynte Montellas menn å slippe seg ned. Dermed inviterte man Palermo inn i kampen igjen og Aleesami & co tok etter hvert over kampen. Det ga uttelling og 1-1 etter 71 minutter, men da våknet Milan igjen og presset voldsomt på. Etter 82 minutter falt avgjørelsen, da innbytter Lapadula flikket et Suso-skudd i mål og sørget for tre poeng til Milan.

Milan – Inter 2-2 (Serie A) Byderbyet åpnet noe mer nervøst enn oppgjøret mot Palermo, men det preget også Inter. Det var i det hele tatt en ganske sjansefattig innledning på oppgjøret, selv om Inter hadde mest ball. Utover i førsteomgangen våknet begge lag litt til live og skapte noen gode muligheter, men det var ikke før Suso fikk en avslutningsmulighet at det smalt i nettmaskene. Donnarumma satte i gang Bonaventura med en utsøkt igangsetting og dermed kunne Milan angripe 4 mot 4, hvor Suso fikk æren av å avslutte. Milan virket da å ha fått kontroll på kampen og Inter slet med å skape nevneverdige sjanser, før Candreva plutselig banket inn 1-1 med et vanvittig langskudd. Nå var dog Milan det beste laget og bare fem minutter etter så det ut til at Miranda gjennomførte en ”Mannequin challenge” midt i oppgjøret, da han ble rundet av Suso som satte inn sin andre for dagen. Det så ut til å holde helt inn for Milan, som stod godt i forsvar, men dessverre førte et hjørnespark på overtid til 2-2 og poengdeling.

Empoli – Milan 1-4 (Serie A) Månedens siste kamp åpnet på kaotisk vis med sjanser begge veier. Det første målet kom etter et kvarter, når Kucka vant ballen høyt i banen og spilte fri Suso på høyresiden. Spanjolen prikket ballen på foten til Lapadula i boksen, og spissen gjorde ingen feil. To minutter etter gjorde Donnarumma sin andre store tabbe i kampen og ble straffet for det, og dermed var vi like langt. Denne gang skulle det ta sin tid før Milan våknet til liv igjen, og Empoli kunne fort tatt ledelsen, men etter en drøy times spill vartet Rossoneri igjen opp med strålende angrepsfotball. Lapadula slapp ballen ut til Abate, som fulgte opp Susos innlegg fra førsteomgang og assisterte nettopp Suso i boksen. 24-åringen var for øvrig også involvert i 4-1, når han satte opp Lapadula til sitt andre for dagen, mens Bonaventura i mellomtiden hadde parkert hele Empoli-laget og tvunget frem et selvmål med en fantastisk enkeltmannsprestasjon.

Tabellposisjon:

Inngangen til november: 3. plass

Utgangen av november: 3. plass

Med syv poeng på tre kamper har Milan holdt den sterke tredjeplassen, og Montellas menn er nå á poeng med Roma på andreplassen. Kun en overtidsscoring fra Inter hindret full pott og andreplass i det vi avsluttet november, men vi sier oss svært fornøyd med å foreløpe inneha en Champions League-plass med tanke på de siste års resultater. Lazio, Torino og Atalanta har også levert en god november og dermed er det ingen luke å snakke om, men Napoli har falt litt bak og på sikt er de antagelig vår fremste konkurrent til en CL-plass sammen med Roma.

Prestasjoner: To borteseiere og en uavgjort mot byrival Inter er solide resultater, selv om vi burde slått et Inter-lag som har vært svake denne sesongen. De har riktignok byttet trener og Milan var fryktelig nært å kunne juble for tre poeng. Periodevis har Milan spilt veldig godt i alle de tre kampene, men det har også vært svært svake perioder og sånn sett har ikke prestasjonene vært all verden. Mot Palermo spilte ikke Milan bra fra de tok ledelsen og frem til utligningen, mens førsteomgangen mot Empoli var svak. I de gode periodene har dog Milan vært virkelig gode, og det offensive spillet har sett bedre ut enn på lenge.

Månedens spiller: Ingenting er bedre enn at det er flere som konkurrer i kåringen om å bli månedens spiller og i november har det vært en rekke gode kandidater. Abate har vært forholdsvis bra, og Gomez har vist seg tilliten verdig i de to kampene han har fått sjansen. Det er dog de offensive spillerne som har stått frem i størst grad, med en Bonaventura som har fortsatt å levere på et skyhøyt nivå og en Lapadula som endelig har kommet i gang i Milan-trøya. Han har kunnet feire tre scoringer og sitt første landslagsuttak i løpet av november, men den store spilleren har vært Suso! 24-åringen har spilt helt makesløs fotball og notert seg for smått utrolige syv poeng på de tre kampene i november! Spanjolen har vært blant Milans beste spillere sesongen igjennom, men har nå virkelig funnet sin plass i laget og leverer på et skyhøyt nivå. Det har gitt hele 8 i snitt på vår spillerbørs, hvilket er det klart beste siden vi begynte å dele ut priser for månedens spiller.

Statistikk:

November:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Suso – 4Suso – 3De Sciglio – 2Lapadula – 3Bonaventura – 3Kucka – 2 Bacca – 1Romagnoli – 1 Abate – 1Bonaventura – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde):Bacca – 6Suso – 6Paletta – 2|2Suso – 5Bonaventura – 5Kucka – 4|1Niang – 3Niang – 3Niang – 1|1Lapadula – 3Abate – 2Locatelli – 3Locatelli – 2Kucka – 1Calabria – 2Bonaventura – 2De Sciglio – 1Donnarumma – 2Paletta – 1Lapadula – 1Montolivo – 2Kucka – 1Bacca – 1Bonaventura – 2 Romagnoli – 2 De Sciglio – 2 Bacca – 1 Suso – 1 Gomez – 1 Antonelli – 1 Poli – 1 Abate – 1 Lapadula – 1

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page