top of page

Månedsoppdatering – JanuarVi har nylig gjort unna årets første måned, og det er derfor på tide å ta et tilbakeblikk på måneden vi akkurat har gått ut av.

Resultater

Milan – Bologna 0-1 (Serie A)

Året så ut til å kunne få en positiv start, med Bologna på motsatt banehalvdel allerede i første seriekamp. Hjemme på San Siro skal dette stort sett være relativt overkommelig, men det var gjestene som tok med seg alle poengene hjemover. Milan skapte flest sjanser i kampen, men var ineffektive og ble straffet knallhardt når Giaccherini kontret inn kampens eneste mål.

Roma – Milan 1-1 (Serie A)

Etter nedturen mot Bologna var det få som hadde nevneverdige forventninger foran møte med Roma, og det så tidlig mørkt ut når Rüdiger fikk stå helt alene og styre inn 1-0 etter en dødball i det fjerde spilleminutt. Det kunne fort blitt mer også med en dårlig start, men Donnarumma stod godt og etter pause tok Milan over. Kucka headet inn utligningen etter godt angrepsspill og utover i omgangen kunne Bacca fort sendt Milan i føringen, men det endte med poengdeling i den evige stad.

Milan – Carpi 2-1 (Coppa Italia)

I den viktige cupkampen mot Carpi var Milan med fra start, og kjører over gjestene frem til pause. Først satte Bacca inn 1-0 med en rabona, før Niang økte til 2-0 etter strålende forarbeid av den tidligere nevnte colombianeren. Det kunne, og burde, vært mer til pause, men i stedet skapte innbytter Mancosu ny spenning i kampen når han reduserte like etter hvilen. Milan virket dog å ha god kontroll og burde vunnet med mer, men 2-1 førte til avansement i cupen.

Milan – Fiorentina 2-0 (Serie A)

En av sesongens desidert sterkeste prestasjoner kom mot Fiorentina, hvor Milan virket å ha full kontroll fra start til slutt og spiller en angrepsfotball det tidvis lukter svidd av. Allerede etter fire minutter slår Bonaventura en strålende ball til Bacca, som følger opp med å runde en mann og sende Milan i føringen. Utover i kampen skapte Milan desidert mest, og spikeren i kista kom når den hjemvendte Boateng rundet keeper og trillet inn 2-0. En særdeles sterk prestasjon fra Milan.

Empoli – Milan 2-2 (Serie A)

For tredje kamp på rad starter Milan på best mulig vis, og igjen er det Bacca som setter inn en tidlig scoring. Dessverre holdt man ikke like god kontroll som mot Fiorentina og en kaotisk omgang endte etter hvert i utligning fra Empoli. Den andre omgangen ble på mange måter en kopi av den første. Bonaventura sendte Milan opp i 2-1 etter en svært heldig assist fra Niang etter bare tre minutter, men deretter ventet en svak omgang og det var ikke ufortjent at Empoli fikk poeng i dette oppgjøret.

Alessandria – Milan 0-1 (Coppa Italia)

Milan spilte ingen god kamp mot Lega Pro(Serie C)-laget Alessandria, men fikk med seg et godt resultat til returoppgjøret. Mario Balotelli stod for mye av underholdningen i oppgjøret, og det var også italieneren som scoret kampens eneste mål når han satte inn straffen Milan fikk når Antonelli ble felt. Milan kunne scoret flere, men svake avslutninger førte til at det endte med bare 1-0-seier.

Milan – Inter 3-0 (Serie A)

Hvilken avslutning på måneden vi fikk. Milan tok i mot Inter i det som var en avgjørende kamp for å henge med i kampen om plass i Europa neste sesong, og det kunne knapt endt bedre. Alex stanget Milan i føringen etter 35 minutter og Milan styrte hele førsteomgang med god kontroll defensivt. Etter hvilen fortsatte de positive prestasjonene, men så ble Inter tildelt straffespark etter knappe 70 minutter. Den brente Mauro Icardi og derfra og ut handlet alt om Milan. Bacca og Niang scoret hvert sitt og det kunne også blitt mer, men med 3-0 ble januar avsluttet med en av årets beste prestasjoner.

Tabellposisjon

Inngangen til januar: 6

Utgangen av januar: 6

I januar tok Milan åtte av femten mulige poeng, hvilket må kunne kategoriseres som godkjent med tanke på at man har møtt Fiorentina, Inter og Roma, samt Empoli borte. Det gir et poengsnitt på 1,6 poeng per kamp, hvilket ikke er godt nok dersom man ser sesongen som helhet, men med tanke på det tøffe kampprogrammet var det vanskelig å forvente mye mer med sesongens tidligere prestasjoner i bakhodet. Tapet mot Bologna var en stor skuffelse og hadde Milan vunnet den kunne man sett tilbake på en svært solid januarmåned. De bunnsolide prestasjonene mot Fiorentina og Inter førte dog til at Milan har beholdt sin sjetteplass på tabellen, og at avstanden opp til noe formsvake Fiorentina på tredjeplass ikke er på mer enn syv poeng.

Prestasjoner

Som resten av sesongen har prestasjonene variert voldsomt i hele januar. Milan ser ut til å nå finalen i Coppa Italia, hvilket er en solid prestasjon til tross for svært gunstig trekning i både kvart- og semifinale. I seriespillet har det vært alt for varierende resultater, og spesielt tapet hjemme mot Bologna er langt under hva som kan forventes. Mot Fiorentina og Inter viste laget at de er kapable til å levere prestasjoner på et svært høyt nivå, men det begynner å bli en trend at Milan ser bedre ut når de kan ligge forholdsvis dypt og kontre mot jevnbyrdig motstand. Bunnivået må heves betraktelig, og poengfangsten mot antatt svakere motstand må bedres i månedene som gjenstår.

Månedens spiller

Det er i særdeleshet to spillere som har vist seg frem i løpet av den siste måneden. Giacomo Bonaventura har fortsatt sin strålende form og er blant ligaens mest skapende spillere fra sin venstre kantrolle. Valget for januar måned faller dog på Carlos Bacca. Den colombianske spissen har vært strålende etter nyttår, og har vært en konstant trussel for samtlige lag Milan har møtt i januar. Han har svært god timing og kommer til en rekke store sjanser, samtidig som han også er kapabel til å sette opp andre. Har kommet til et voldsomt antall sjanser, og har også puttet fire mål på de seks kampene han har spilt i løpet av januar. Spissen ender januar med 6,8 i snitt på vår spillerbørs(tristessen mot Bologna gikk uten spillervurderinger pga tidspunktet kampen ble spilt på), og er med det den fortjente vinner av månedens spiller.

Statistikk

Januar:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde): *Serie ABacca – 4Bonaventura – 2Kucka – 3Niang – 2Antonelli – 2Montolivo – 2Bonaventura – 1Niang – 2Balotelli – 2Balotelli – 1Honda – 2Bertloacci – 2Boateng – 1Kucka – 1Luiz Adriano – 2Kucka – 1Bacca – 1Abate – 1Alex – 1Mexes – 1Bacca – 1Honda – 1De Sciglio – 1Romagnoli – 1Alex – 1

Totalt:Mål:Assist:Kort (Gule|Røde) *Serie ABacca – 13Bonaventura – 8Kucka – 8Bonavenura – 6Honda – 5Romagnoli – 6|1Niang – 6Niang – 4Bonaventura – 6Luiz Adriano – 5Bacca – 3Abate – 4Alex – 2Kucka – 2Calabria – 3Balotelli – 2Luiz Adriano – 2Alex – 3Antonelli – 1Poli – 2Luiz Adriano – 3Zapata – 1Montolivo – 2Balotelli – 3Mexes – 1Antonelli – 2Montolivo – 3Bertolacci – 1Bertolacci – 1Bertolacci – 3Abate – 1Cerci – 1Lopez – 1Kucka – 1Honda – 2Boateng – 1Mexes – 2De Sciglio – 2Bacca – 2Zapata – 1Ely – 1|1Antonelli – 1Niang – 1Donnarumma – 1De Jong – 0|1

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page