top of page

Må Milan ut på spissjakt?Selv om neste overgangsvindu er langt unna, fortsetter ryktene å svirre rundt AC Milans spissrekke. Hvem forsvinner til sommeren? Hvem blir?

I januarvinduet skal Milan ha avslått et bud fra Leicester på Niang på rundt 16 millioner euro. Under Mihajlovic har den unge franskmannen endelig begynt å score for Rossoneri, og han har etter hvert spilt seg inn i startelleveren. Niang har selv sagt at han aldri vurderte å forlate Milan til fordel for Leicester, og at han ville avslutte sesongen med Milan. Hva som skjer til sommeren, er derimot uvisst. Han har kontrakt med Milan fram til sommeren 2019.

En annen spiller som fikk mye oppmerksomhet forrige overgangsvindu, er Carlos Bacca. Både Chelsea, Real Madrid og Bayern Munchen skal være svært interessert i den colombianske måltyven. For to uker siden gikk det rykter om at Milan hadde fått et bud på nærmere 60 millioner euro fra en ukjent klubb. Hvorvidt dette stemmer vet vi ikke, men det er ingen tvil om at Bacca er en ettertrakta mann. Baccas agent har gjentatte ganger forsikra om at Carlos ønsker å bli i Milano og føre Milan tilbake til Europa. Men det er vanskelig å si om Milan-ledelsen klarer å si nei hvis budene til sommeren blir høye nok.

Hva som skjer med Mario Balotelli er fortsatt uvisst. SuperMario var avgjørende da Milan karret seg til Champions League i 2013, men har ikke hatt i nærheten av den samme suksessen etter at han kom tilbake på lån fra Liverpool. Etter en lengre skadeperiode har han fått lite spilletid av Mihajlovic, og det har gått rykter om at serberen har vært misfornøyd med Balotellis arbeidsinnsats når han har spilt. Flere har derfor spådd at Balotelli forlater Milano når sesongen er over. Den siste uka har imidlertid Berlusconi selv signalisert at Balotelli kanskje får en ny sjanse. Hvis Balotelli skjerper seg, har presidenten sagt at de er villig til å betale prisen for å beholde ham.

En annen spiller som ikke har levd opp til forventningene, er Luiz Adriano. Brasilianeren får stadig mindre spilletid, og var på vei til Kina tidligere i vinter. Dealen ble til slutt ikke noe av, men det ville ikke komme som noen overraskelse om han forlater Milan til sommeren. Men hvis Niang blir lenge ut med skaden han pådro seg i en bilulykke forrige helg, har både Adriano og Balotelli en sjanse til å spille seg inn i varmen igjen. Hvem av dem som eventuelt griper sjansen, gjenstår å se.

Rapportene fra Spania tilsier at Fernando Torres’ tid i Atletico Madrid går mot slutten. Torres ble lånt ut fra Milan til gamleklubben i bytte mot Cerci, men er etter sigende ikke med i Atleticos planer for neste sesong. Hvor Fernando ender opp neste sesong er vanskelig å spå, men det er rimelig sikkert at han ikke vender tilbake til San Siro. Det samme gjelder muligens den gamle supporterfavoritten El Shaarawy, som er lånt ut til Roma med opsjon på kjøp. Shaarawy ser så langt ut til å trives godt i hovedstaden, og det er langt fra usannsynlig at Roma velger å beholde ham hvis han fortsetter å levere.

I og med at Zlatans kontrakt med PSG går ut til sommeren, har de uunngåelige ryktene om en retur til Milan allerede skutt fart i Italia. Det virker per nå lite sannsynlig at Galliani og co klarer å lokke svensken tilbake, men Corriere dello Sport melder at Berlusconi er klar for å legge inn et nytt bud. Zlatan har mange ganger gitt uttrykk for at han fortsatt har et nært forhold til AC Milan, men Milan må klare å sikre seg Champions League-spill neste år hvis det i det hele tatt skal være aktuelt. Det er dermed ingen grunn til å grave fram den gamle Zlatandrakta helt enda.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page