top of page

Ligaens yngste lag


Etter seks runder av årets Serie A er det ingen tvil, Milan har toppdivisjonens yngste lag. 

Milan anno 2016/17 er i sterk kontrast til hva vi har vært vitne til ved tidligere anledninger, der klubben var et siste hvilested for avdankede spillere. Ved flere anledninger de siste årene har spillere som Michael Essien (30), Alex( 32), Mario Yepes(34), Mark Van Bommel (34), Nicola Legrottaglie(34), David Beckham (34), & Guiseppe Favalli (34) kommet til klubben. Det som ofte har kjennetegnet disse spillere er at de ofte har kommet billig/gratis, fått en høy lønningspose og forsterket troppen på kort sikt.

Gjennom en tøff til for klubben har ledelsen heldigvis vært i stand til, frivillig eller ufrivillig, å delvis endre innkjøpspolitikken. Faktum er at i løpet av de tre siste sesongene har kun fire utespillere over 30 år blitt hentet til klubben (sommer 2014 frem til i dag), inkludert Jose Sosa og Mati Fernandez som ble lånt inn i på tampen av overgangsvinduet.

I tillegg har det blitt satset hardere på lokale spillere og både Gianluigi Donnarumma(16), Davide Calabria(18), Mattia De Sciglio(18) og Manuel Locatelli(17) har spilt flere kamper for Milan denne sesongen. Det samme kan sies om Alessio Romagnoli(20), Suso(21) og M´baye Niang(18), selv om de ble kjøpt til Milan.

Dette har ført til at Milan etter seks serierunder har den laveste gjennomsnittlige alderen i ligaen. De som har spilt for klubben har en snittalder på 25 år og 338 dager, noe som er rundt et halvt år lavere enn det neste laget på listen. Tettest på Milan er Palermo som har en snittalder på 26 år og 146 dager, deretter følger Pescara og Bologna som har et snitt på 26 år og 225 dager.

Fremtiden ser med andre ord lysere ut enn på lenge på Milanello.

NB! Tall i parantes er alder da de ble hentet til klubben/opp til A-laget.

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page