top of page

Leonardo: «Vi ønsker at Rino lykkes»


Leonardo er sterk i troen på at Milan vil returnere til Champions League.

Da Elliott Management overtok kontrollen i Milan i sommer ble det gjort flere endringer i ledelsen og Leonardo, men en fortid både som spiller og manager i klubben, kom inn som sportsdirektør. I et intervju med RMC Sport delte han sine tanker om utviklingen av laget, de kortsiktige ambisjonene og spekulasjonene rundt Gennaro Gattuso sin fremtid.

«Dette er ikke et flott øyeblikk i Milans historie, men gjennom 120 år har denne klubben hatt flere oppturer enn nedturer, så tendensen burde peke oppover,» fortalte Leonardo.

Med tre poeng i helgen som var, samtidig som at Lazio tapte mot Inter, har Milan kontakt med teten i Serie A.

«Det er normalt at vi drømmer om Champions League, og jeg tror det er mulig med den troppen vi har. Det er kun 3 poeng opp dit nå, men vi er smertelig klar over at det ikke blir enkelt.»

Det har vært hyppige spekulasjoner rundt Gennaro Gattuso sin fremtid i klubben, og både Conte, Wenger, Donadoni og Leonardo selv har blitt linket til hans jobb.

«Vi kan ikke gå rundt å avkrefte rykter om Gattuso sin fremtid hele tiden. I dag er han Milans manager og vi ønsker at han blir, vinner kamper og forbedrer laget. Vi kan ikke alltid snakke om dette.» 

«De eneste som virkelig diskuterer hans fremtid er mennesker utenfor klubben. Dere glemmer at Rino, Maldini og meg selv har en historie sammen, noe som gjør at vi kan være ærlige og tydelige med hverandre. Jeg er også nødt til å nekte for ryktene om at jeg er interessert i manager-jobben. Jeg har valgt min karrierevei og er fornøyd med hva jeg gjør.»

Gattuso endret til 4-4-2 mot Sampdoria, noe som gav tellende resultat med 3-2 seier.

«Gjennom sesongen når er lag er i utvikling kan alt skje. I ulike situasjoner må manageren finne riktig medisin for å få laget tilbake på rett spor. Vi startet sesongen med 4-3-3, men troppen vår gir oss muligheter til variasjon. Vi har spillere som kan spille både på kant og på topp, som Borini og Castillejo. Higuain har på sin side kun 2 scoringer mindre enn Ronaldo, som spiller for den syvdobbelte mesteren. Det viser hans enorme kvaliteter og han er et viktig referansepunkt for oss.» 

Gianluigi Donnarumma har blitt kraftig kritisert den siste tiden, og sisteskansen har ikke holdt nullen for Milan siden i vår. Leonardo tok keeperen i forsvar, men understreket samtidig at klubben har større forventninger til tenåringen.

«Donnarumma er ikke lenger i samme kategori som tidligere, nå er han Italias førstevalg. Som mange andre av våre spillere har det gått opp og ned, dette er ofte reflektert gjennom en utfordrende situasjon for laget. Han må bli jevnere, men tiden er på hans side.»

Sportsdirektøren ville ikke snakke for mye om overgangsmarkedet.

«Jeg syns det er upassende å snakke for mye om overganger nå. Vi må fokusere på å forbedre det laget vi har, og etter to strake tap så vi en fin reaksjon mot Sampdoria. Vi er på femteplass og er kun tre poeng bak Lazio med en kamp mindre spilt. Topp fire er vårt mål.»

«Vi må ikke glemme hvor vi startet. Den 20. juli var vi kastet ut av Europa og flere spillere hadde bedt om å få dra. Det var, og er fortsatt, et lag som trengte gjenopplivelse.»

«Klubben har slitt de siste årene og blitt nummer 6, 7 eller 8. Det er ingen grunn til at vi plutselig skal bli utfordrere til Scudettoen. Jeg syns forventningene rundt dette laget har blitt for store, men de parameterne vi selv har satt er innen rekkevidde.»

Det er ikke offisielt, men Lucas Paqueta kommer til å bli klubbens neste signering. Både Milan og San Paulo har bekreftet at playmakeren slutter seg til Milano-klubben i januar i en avtale verdt rundt € 35 millioner.

«Han er 21 år gammel, har nettopp debutert for Brasil og har bra med erfaring for et topplag i Brasil. Vi vet at Paqueta kommer til et lag som er under konstruksjon og han kommer til å trenge en del tid selv, men han har et enormt potensiale.» 

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page