top of page

Klubbens uttalelse før dommen


Ledelsen i Milan har uttalt seg i forkant av dagens dom fra UEFA.

De fleste avisene skriver at klubben vil få en bot på mellom €10-30 millioner, samt 1-2 års utestengelse fra UEFA sine turneringer. Forbundet avslo tidligere klubbens løsningsforslag og mente at de økonomiske rammene ikke var trygge nok. I forrige uke klarte ikke President Yonghong Li å fremskaffe €32 millioner, så det måtte dekkes av hedgefondet Elliott Management. Organet kan dermed ha hatt noe rett i sin usikkerhet, men i en offisiell Twitter-video kom klubben med sine anmodninger til UEFA.

«Mens vi venter på dommen fra UEFA vil vi gjerne dele litt fakta med dere. Vi forventer likeverdig dom basert på fakta og likebehandling for alle. I april 2017 kjempet vi for en plass i Europa League, en plass som ble sikret på sesongens siste dag. Deretter renoverte vi laget og satte sammen den yngste troppen i Serie A og den fjerde yngste i Europa med en snittalder på 24.6 år.»

«Vi investerte over € 200 millioner for å starte på en ny æra. Nå, ett år senere, er ikke verdien av investeringene kommet frem, men vi har likevel ligaens 3. mest verdifulle tropp. Vi sikret oss en ny sesong i Europa League og kom til finalen i Coppa Italia, både på senior- og juniornivå.» 

«Vi gjør endringer på Milanello og vi har nå ett kvinnelag som skal spille i Serie A til høsten. Vi var blant lagene som bidro sterkt til å få andrelagene inn i seriesystemet og dersom det blir vedtatt kommer vi til å spille med ett U21-lag i Lega Pro neste sesong.»

I følge uttalelsene fra klubben er de økonomiske utsiktene positive.

«Vi har gjort store endringer innad i organisasjonen for å gjøre oss mer effektive. Tiltross for at vi mistet to store sponsorkontrakter med Audi og Adidas, som begge valgte å avslutte samarbeidet, avsluttet vi balanseregnskapet med  €20 millioner i økte inntekter.»

«Vår EBITDA (inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger) for 2017, inkludert sommerens overgangsaktivitet, vil være € 28 millioner i pluss og € 50 millioner bedre enn for 2016. Vi har nådd det målet som vi la frem i vår forretningsplan til UEFA.»

«Vi har senket driftskostnadene med € 6 millioner og vår majoritetseier har økt klubbens egenkapital med € 88 millioner uten å ta opp nye lån, men ved å øke klubbens verdi. Vi har alltid overholdt våre frister.» 

«Alle disse fakta er inspirert av en enkelt ting, nemlig å jobbe for AC Milan sin fremtid, noe som også vil øke verdien til den globale fotballen.»

«Vi er klare til å betale for feil begått i fortiden. Vi respekterer reglene, men ikke forskjellsbehandling. Vi aksepterer kun å bli dømt etter fakta og likeverdige regler.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page