top of page

Kineserne nærmer seg Milan


Som nevnt tidligere er det kinesisk interesse for Milan og et salg av klubben vil finne sted i løpet av kort tid i følge italienske medier.

Avtalen skal gjennomføres i løpet av juni og det er et sted mellom 50%-70% av aksjene som skal selges til den ikke-navngitte kinesiske investoren.

Det eneste som skal være et hinder av betydning er verdsettingen av klubben. Silvio Berlusconi mener at klubben hans er verdt € 1 milliard, noe som var utgangspunktet for avtalen med Mr. Bee. Kineserne på sin side mener at klubben er verdt €650 millioner, mens Forbes estimerer klubbens verdi til €775 millioner, så det er rimelig å anta at Berlusconi må nøye seg med et beløp på €350 millioner for halvparten av aksjene i Milan.

Dette salget kan være akkurat det Milan trenger i en tid hvor kostnadene øker og inntektene synker. Tall for 2015 viser at klubben tapte €89.3 millioner i fjor, samtidig som inntektene falt med €12 millioner i forhold til 2014.

Høyere spillerlønninger og færre tilskuere på San Siro er to av hovedårsakene til de svake tallene Milan nå presenterer. Et annet viktig moment er inngående og utgående spilleroverganger hvor Milan i fjor sommer kjøpte for €122.6 millioner og fikk inn €7 millioner fra salg.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page