top of page

Kinesere inn på eiersiden?


Kinesisk fotball er i vinden som aldri før og nå kan også Milan stifte nærmere bekjentskap til de enorme pengesummene som er i omløp i det folkerike landet.

Milan, representert ved selskapet Finivest, har i lengre tid vært i forhandlinger med den thailandske forretningsmannen Bee Taechaubol, men disse samtalene skal nå være avsluttet.

Avtalen med Mr. Bee skulle vært i orden før jul, men vi er godt i gang med februar og ikke partene har fortsatt ikke kommet til en enighet, og Silvio Berlusconi kan nå vente seg et bud fra en gruppe kinesiske foretak.

Det er uvisst hvordan Presidenten selv stiller seg til de nye aktørene, men det er på det rene at flere andre styremedlemmer i Fininvest ønsker å selge uavhengig av hvem som står som kjøper.

En av årsakene til at Berluscomi ikke er overbevist over den kinesiske interessen er at der Mr. Bee hadde en avtale om å kjøpe 48% av aksjene for € 480 millioner, ønsker kineserne å kjøpe hele klubben for € 600 millioner.

Det vil ikke bare føre til at Presidenten de siste 30 årene mister kontrollen over klubben, i tillegg rapporteres det at kineserne også vil overlate det sportslige ansvaret til Adriano Galliani, noe som neppe vil bli tatt godt i mot hos klubbens supportere.

Den amerikanske investorgruppen som tidligere har vist sin interesse skal fortsatt være inne i bildet, men det er uvisst hva slags summer de ønsker å bruke og hvor stor aksjepost de ser for seg.

Vi har tidligere skrevet om klubbens store vekst i Kina og i så måte kan kinesiske eiere slå godt ut for at Milan skal fortsette å vokse i den delen av verden, i tillegg er det store pengesummer involvert i kinesisk fotball og dette kan også komme klubben til gode rent økonomisk.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page