top of page

Kamprapport: Milan-Crotone (1-0)


Milan kjørte over Crotone i årets første kamp.

Milan-Crotone 1-0

54´1-0 Bonucci

Full dominans

Milan var store favoritter før møtet med Crotone og allerede før minuttet var spilt hadde Suso en stor mulighet til å sende hjemmelaget i føringen, men skuddet fra 20 meter gikk rett på Cordaz.

Etter 25 minutter stormet Calhanoglu gjennom forsvaret som en kniv i varmt smør, men vinkelen ble for spiss og igjen avverget den tidligere Inter-keeperen i Crotone-buret. Milan fortsatte sin dominans, men slet med å gjøre ballbesittelse om til tellende resultat. Ti minutter før pause forsøkte Kessié seg på en volley fra tjue meter, men skuddet fra ivorianeren gikk en god meter over målet.

Milan begynte å nærme seg noe og fem minutter før pause burde det stått 1-0. Calabria kom med i angrep og svingte et innlegg inn i feltet. Der ventet Cutrone, men headingen gikk utenfor målet. Et minutt senere tvang Biglia frem det beste i Cordaz da han klinket til fra distanse, men nok en gang reddet 35-åringen.

Den siste sjansen vi fikk før pause var også den største, om som i åpningsminuttet var det Suso som var arkitekten. Spanjolen dro seg inn fra sin kantposisjon og curlet mot det lengste hjørnet. Calhanoglu forsøkte å bryte ballbanen, men Cordaz fikk dyttet ballen i stolpen før en forsvarer fikk avverget faren.

De røde og sorte styrte alt som skjedde på San Siro i den første omgangen og hadde blant annet femten avslutninger før pause, men uttellingen uteble og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Kapteinen med sitt første

Den andre omgangen startet som den første med en sjanse fra Suso, men med feil fot ble ikke skuddet fra 16 meter bedre enn at Cordaz fikk bokset unna. Etter 53 minutter viste italieneren dog hvorfor han spiller på et bunnlag og ikke et lag som kjemper om titler. En corner ble svingt inn i femmeteren og Cordaz bestemte seg for å bokse. Han bommet fullstendig og ballen kom ikke lenger enn til Bonucci et par meter unna. Uavhengig av hva Milans kaptein forsøkte på spratt ballen inn i nettmaskene og hjemmelaget tok en fortjent ledelse.

Et par minutter senere viste Bonucci frem sin velsmurte høyrefot og prikket Crutone i bakrom, men unggutten fikk ikke noe kraft i headingen og den landet i klypene på Cordaz.

Etter en times spill forsøkte Bonaventura seg med feil fot etter å ha dratt av en mann utenfor sekstenmeteren, men Cordaz gjorde nok en gang jobben sin og slå ballen over. På det påfølgende hjørnesparket ble ballen etterhvert headet ut fra Bonucci til Kessié, som kontrollert satte inn 2-0 i det borteste hjørnet og jublet for sitt første spillemål for Rossoneri, men etter lengre betenkningstid valgte dommeren å se på reprisen. VAR slo fast at Bonucci var i offside da han la til rette for sin medspiller og målet ble korrekt annullert, men det må være lov til å være kritisk til linjedommeren som enkelt burde sett situasjonen med en gang.

Annulleringen så ut til å gjøre noe med vertene og noen minutter etter avgjørelsen var Trotta nær ved å utligne. Den tidligere Fulham-spissen ble spilt i bakrom og fikk avsluttet, men Donnarumma reddet skuddet. Tjue minutter før slutt glapp det igjen i Milans bakre rekker da Sampirisi vant en duell etter et frispark, men headingen snek seg utenfor den lengste stolpen.

Etter 73 minutter burde imidlertid avgjørelsen kommet da Calabria, som for øvrig hadde en aktiv ettermiddag på høyreflanken, spilte inn til en umarkert Calhanoglu på 11 meter. Dessverre fikk ikke tyrkeren stokket beina og situasjonen ble avverget.

Med femten minutter igjen på klokka ble Cutrone tatt av banen og erstattet med Kalinic, som på sin side ble møtt av piping fra sine egne fans. I de påfølgende minuttene hadde begge Milans kantspillere, Suso og Calhanoglu, farlige avslutninger fra distanse.

Kessié ble erstattet av Locatelli etter 83 minutter og det er godt for Milan at det er to uker til neste kamp, for ivorianeren så ut til å ha det vondt. Crotone klarte å skape et visst trykk på Milan i sluttminuttene, men hverken i ordinær tid eller i løpet av de 7 tillagte minuttene maktet gjestene å finne veien til nettet.

Milan vant dermed årets første seriekamp og har i skrivende stund 12 poeng opp til Lazio på fjerdeplass, mens det er to poeng opp til den siste Europa League plassen som Sampdoria for øyeblikket innehar  (Milan har spilt en kamp mer enn begge to). Den neste oppgaven for Gennaro Gattuso og hans spillere er nedrykkstruede Cagliari på Sardinia 21. januar.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 9 – 2 Skudd utenfor mål: 10 – 4 Vellykkede pasninger: 86% – 68% Cornere: 14 – 0 Offside: 2 – 1 Frispark: 17 – 16 Gule kort: 2 – 2 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 66% – 34%

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page