top of page

Kamprapport: Milan-Bologna (2-1)


På tredje forsøk lyktes det for Gennaro Gattuso.

Milan – Bologna 2-1 10´ 1-0 Bonaventura 23´ 1-1 Verdi 76` 2-1 Bonaventua

God start

Milan startet kampen best og allerede etter 10 minutter kunne fansen på Curva Sud slippe jubelen løs. Kalinic la igjen et langt oppspill fra Abate, og fra 16 meter satte Bonaventura enkelt inn 1-0. Skuddet gikk mellom beina på en forsvarer og gjorde jobben vanskelig for Mirante, som i tillegg stod på feil bein.

Bologna kom stadig mer med i kampen og etter 20 minutter var det kun en heroisk blokkering fra Montolivo som hindret Destro i å utligne. Kun et par minutter senere skulle gjestene dog få grunn til å juble, og det var to tidligere Milanistas som stod bak scoringen. Destro fikk Musacchio til å se ut som en kjegle og spilte inn til Verdi som stod helt umarkert i feltet. Fra 12 meter satte han elegant ballen opp i krysset og lagene var like langt.

Midtveis i kampen forsøkte Montolivo seg på et skudd fra distanse, men det endte med latter og innkast for gjestene. Da var det hakket farligere etter en halvtime. Kessié satte på turboen og duret ifra det som fantes av forsvarere, men skuddet fra 12 meter var for svakt og Mirante reddet enkelt. Da det var spilt 37 minutter var afrikaneren på ferde igjen. Denne gangen valgte han å slå inn foran mål, og Torosidis rakk såvidt å komme seg foran Kalinic på bakerste stolpe.

Fem minutter før pause var Bonucci svært nære å score sitt første mål for klubben, men headingen etter en corner gikk like over mål. Stort mer skjedde det ikke i den første omgangen og lagene gikk til pause med 1-1.

Jack med nr. 2

Pausepraten gjorde nok godt for Milan som var tilbake til nivået de hadde i den første halvdelen av førsteomgang. De kontrollerte ball, og men hadde noen utfordringer med å skape de helt store farlighetene. Etter en snau time tok Gattuso grep og erstattet Abate med yndlingen Cutrone.

Unggutten var med på å sette litt mer fart på kampen og gikk foran med et godt eksempel hva arbeidsmoral angikk. 10 minutter senere var det Silva sin tur til å komme innpå. Ut gikk Kalinic som, til tross for en målgivende pasning, neppe var fornøyd med egne prestasjoner.

Milan fortsatte å styre kampen og et kvarter før slutt fant de endelig veien tilbake til nettmaskene. Ett innlegg fra Borini ble svingt inn i feltet mot Bonaventura, som vant duellen mot Torosidis og headet ballen i nota.

Etter ledermålet virket det som om Milan fikk litt panikk og Bologna kjørte kampen i drøyt ti minutter, men de helt store sjansene uteble og Gattuso sine gutter klarte å ri av stormen.

Seieren gjør at Milan klatrer til 7. plass på tabellen og har 16 poeng opp til serieleder Inter, 11 poeng opp til Champions League og 3 poeng opp til Europa League.

Nå venter et dobbeltmøte med Hellas Verona, først i Coppa Italia på onsdag (H) og deretter i ligaen på søndag (B). Eslene i gult er nest sist i Serie A og Milan er naturligvis store favoritter i begge kampene.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 7 – 2 Skudd utenfor mål: 10 – 4 Vellykkede pasninger: 83% – 79% Cornere: 12 – 7 Offside: 1 – 1 Frispark: 9 – 8 Gule kort: 0 – 0 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 58% – 42%

1 visninger0 kommentarer

Commenti


bottom of page