top of page

Kamprapport: Crotone-Milan (0-3)


Seriepremieren ble akkurat så trivelig som man kunne håpe om på forhånd.

Crotone – Milan 0-3 6´ 0-1 Kessié (str.) 18´ 0-2 Cutrone 23 0-3 Suso

Der Crotone i fjor tok et poeng i dette oppgjøret (1-1) var de i går kveld aldri i nærheten av å true Milan.

Enveiskjøring

Publikum hadde knapt rukket å finne setene sine på Stadio Ezio Scida før det skjedde helt avgjørende ting i Calabria. Allerede etter et par minutter ble Cutrone spilt fri i bakrom, og Ceccherini dro spissen ned. Dommeren pekte på krittmerket og delte ut et gult kort til forsvareren, men etter en lengre titt på reprisen kom dommeren tilbake med det røde kortet og Crotone var redusert til 10 mann. Straffesparket hadde Kessié få problemer med å ekspedere inn i nettmaskene.

Et allerede vanskelig utgangspunkt ble dermed bortimot håpløst for vertene og da en upresset Budimir headet over fra en god posisjon etter 17 minutter , var det dømt til å gå galt. Slike sjanser måtte Crotone tatt vare på denne søndagskvelden. Det gikk som det måtte, og før det var gått 20 minutter hadde Milan doblet ledelsen. Suso lekte med to forsvarere ute til høyre, dro seg ned til dødlinjen og slo inn foran mål. Der dukket Cutrone opp på første stolpe og stanget inn sitt første Serie A-mål noensinne. Forarbeidet og innlegget fra Suso var utsøkt, men løpet og headingen til den unge spissen var det også høy klasse over.

Nevnte Budimir var farlig frempå etter 21 minutter da han fikk ballen i feltet etter en kontring. Spissen vendte bort Bonucci og fikk avsluttet, men Donnarumma var med på notene. Da var det litt mer svung over det Milan foretok seg. Kun et par minutter senere lurte Cutrone offsidefellen og var helt alene igjennom. Vinkelen ble dog for spiss, men 19-åringen slo ut 45 grader der Suso ventet inne i feltet. Spanjolen fikk en enkel jobb med å styre inn 0-3.

Midtveis i omgangen var med andre ord kampen så godt som avgjort, og Milan roet det hele ned. Man mistet dog aldri kontrollen på kampen, og Crotone sine spede forsøk på angrep ble ikke farlige. Fem minutter før pause ropte Milan nok en gang på straffe da Cutrone ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, men av en eller annen høyst merkelig grunn valgte dommeren å ikke blåse denne gangen.

Bortsett fra et par minutters avbrekk da lyskasterne på stadion sluttet å virke skjedde det ikke allverdens på tampen, og Milan gikk til pause med 0-3.

Lavgir

Etter hvilen forsøkte Crotone å stå litt høyere, men de fikk ikke noe ut av det og Milan fortsatte å trille ball rundt vertene. Milan var på sin side ikke spesielt interesserte i å hverken bruke krefter eller å ta unødig risiko, og innledningen på andreomgangen var dermed lite innholdsrik.

Etter en knapp time gjorde Montella sitt første grep da han erstattet målscorer Cutrone med Silva, og ti minutter senere kom Abate inn for Conti. I mellomtiden hadde Budimir yppet seg igjen, men kaptein Bonucci ryddet opp i stor stil. Crotone var midtveis i andre omgang godt med på notene og gav Milan god kamp, men vertene var sjeldent farlige foran Donnarumma.

Med et drøyt kvarter igjen var Milan ekstremt nære på å øke til 4-0, men Silva sin heading etter en corner ble reddet av den tidligere Inter-junioren Alex Cordaz. Like etterpå forsvant Locatelli i garderoben og Jose Mauri fikk de siste minuttene sentralt på midtbanen.

I løpet av de siste 10 minuttene hadde både Mauri, Kessié og Silva sjansen til å øke ledelsen. Spesielt sistnevnte burde scoret da han først relativt upresset fra 12 meter skjøt rett på keeper, for så å sende en volley et par meter utenfor mål.

Et par minutter før slutt kunne Budimir ha kronet en god prestasjon med scoring, men selv om han holdt vekk Bonucci, tok ballen ned på kassa og klemte til på halvvolley gikk det ikke kroatens vei. På overtid fik Barberis kjempetreff og tvang frem kampens andre redning fra Donnarumma, men 18-åringen gjorde det han skulle og Milan kunne forlate Calabria med 3-0 og tre velfortjente poeng.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2-10 Skudd utenfor mål: 3-6 Vellykkede pasninger: 58%-90% Cornere: 2-9 Offside: 5-4 Frispark: 9-14 Gule kort: 1-3 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 20%-80%

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page