top of page

Jens Petter Hauge: – Glad jeg ikke har i hovedoppgave å stoppe Zlatan

FOTO: Per Inge Johnsen

Jens Petter Hauge og hans Bodø-Glimt har virkelig imponert i årets Eliteserie. I morgen kveld venter muligens klubbens største utfordring gjennom tidene.

Bodø-Glimt står med elleville 16 seire og to uavgjort på de første 18 kampene i årets Eliteserie. Laget fra nord har bokstavelig talt vært uslåelige. En del av årsaken til dette må sies å være prestasjonene til Eliteseriens store komet, Jens Petter Hauge. Kantspilleren står med 14 mål og syv assist for de gulkledde serielederne.

Hauge og Glimt landet på Malpensa Lufthavn i går, og trente i dag tidlig på gressteppet på San Siro. Etter økten tok 20-åringen seg tid til en samtale omkring tankene rundt morgendagens oppgjør, fra hotellrommet i Milano.

Kort først, hva tror du er hovedårsakene til at dere har prestert som dere har gjort i Eliteserien i år?

Ja, først og fremst er vi en gjeng som har jobba veldig godt og mye i lag over tid. Vi har et godt grunnspill og vi jobber veldig hardt for hverandre, og det er det kameratskapet og den gjengen vi har blitt som gjenspeiler resultatene vi får til.

Hvordan er stemningen og lagmoralen i spillergruppa før kampen?

Stemningen er veldig god, og det skal den være for et lag som leder serien med 16 poeng og ikke har tapt en fotballkamp i år. Så vi trives godt, og det har vært god stemning og godt humør på reisen ned hit også. Kroppen begynner å slippe litt opp etter forrige kamp, og vi føler oss klare for i morgen kveld.

Dere ankom Milano i går, og har rukket å trent på stadion. Hvordan var møte med San Siro?

Vi kom til Milano i går ja, og var og trente på San Siro før i dag. Det var kult å komme på en sånn stadion, som er så stor og flott, så det var litt å se på den først, men så er det heldigvis kun en vanlig fotballbane. Så når vi kom i gang med treningen så gikk det nå greit.

Hvordan er forholdet ditt til AC Milan som fotballklubb?

Det er klart at AC Milan har alltid vært et stort lag som man har sett, og det har vært utrolig mange gode fotballspillere som har spilt der. Så det er klart at man har fulgt med dem, og sett en del kamper med de gode generasjonene, men jeg har ikke hatt noe spesielt forhold til dem utenom det.

Fortell litt om tankene rundt det å møte en av tidenes største fotballklubber?

Ja, det er jo en fin mulighet for både klubben og oss som enkeltspillere for å vise at vi har noe å gjøre på dette nivået, så det er en stor mulighet for oss som klubb og alle spillerne for å vise oss frem.

Hvordan har dere forberedt dere på møte med Zlatan?

Det er klart at man vet hva han står for og hva han har oppnådd, så er jeg veldig glad for at det ikke er jeg som har i hovedoppgave å stoppe han i morgen, for det er vanskelig. Zlatan har vært en figur for Skandinavia og Norden. Han har vist at alt er mulig selv om man kommer fra et lite land som Sverige eller Norge.

I Eliteserien har Hauge og Glimt hatt stålkontroll mot de fleste lagene, og på spørsmålet om forberedelsene blir annerledes inn mot morgendagen kontra ligakampene, svarer unggutten følgende:

Vi har egentlig analysert de på samme måte og funnet ut hvordan vi kan straffe dem og hva vi må være våkne på. Så er nok alle klare over at dette er en kamp som krever at vi må forsvare oss litt mer enn det vi har gjort i Eliteserien. Vi vet det kommer til å bli en sinnsykt tøff kamp, men det er absolutt en kamp der vi ser muligheter.

Bodø-Glimt trener, Kjetil Knutsen, hadde tidligere i dag pressekonferanse i Milano med spillerne Ulrik Saltnes og Patrick Berg. På pressetreffet snakket Knutsen om at laget hans uansett vil «vinne» på denne kampen. Enten i form av å vinne kampen eller å lære av den. Hauge forteller at det helt klart ligger noe i det treneren hans sier, og han er også sikker i sin sak uansett utfall i morgen kveld:

«Jeg er sikker på at jeg kommer til å ha en flott karriere uansett hvordan kampen i morgen ender»

Avslutningsvis, hva mener du blir avgjørende for at dere skal vinne i morgen og med det ta dere videre til siste runde i Europa League-kvalikken?

Det er at vi rett og slett tørr. Tørre å ta tak i ballen, og få Milan til å løpe litt etter oss. Hvis vi kun skal ligge å forsvare oss og kontre i 90 minutter, så kommer de nok til å bli for sterke. Så vi er nødt til å spille dem lave i perioder, og få vårt preg på kampen.

Med det ønsker vi Hauge og Bodø-Glimt lykke til i kampen mot Rossoneri i morgen kveld. Kampen sendes på Direktesport.no og har avspark kl. 20.30.

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page