top of page

«Jeg kan være den neste kapteinen»


M´baye Niang snakker om minnene fra forrige derby, lagets prestasjoner så langt og ønsket om å bære kapteinsbindet for Milan. 

I forkant av morgendagens Derby della Madonnina stilte M´baye Niang, som scoret forrige gang lagene møttes, opp til et lengre intervju med Tuttopsport.

«Det målet jeg scoret i derbyet sist løftet en bør av mine skuldre,» fortalte franskmannen åpenhjertig til Tuttosports reooprter.

Det var hans tredje mål for sesongen, men han hadde kun scoret i en kamp tidligere (2 mål i 4-1 seieren mot Sampdoria i runde 14). Han scoret i de to påfølgende kampene etter derbyet før han avsluttet sesongen tidlig grunnet en bilulykke.

«Etter det følte jeg meg mer fri fordi mitt store ønske var å være avgjørende i en stor kamp. Det var en perfekt kveld for meg med mål og målgivende.»

«Det vil også være viktig for oss å vinne i helgen og jeg setter en seier mye høyere enn personlige målsetninger. Jeg tror Carlos Bacca kommer til å score i morgen, men om han ikke gjør det er jeg klar til å avgjøre kampen.»

Christian Abbiati, som la hanskene på hyllen i vår, har uttalt seg om lagmoralen som virker mye bedre under Montella.

«Vi har innsett hva vi er kapable til. Vi har en veldig fin miks i troppen med 26-27 spillere som akke kan komme inn å bidra.»

«Når Montella kom inn og presenterte seg var det en ting han var veldig opptatt av, og det var å gjøre troppen til et lag. Han gjorde mye riktig og når vi har problemer i løpet av en kamp yter vi nå det lille ekstra for lagkameratene.»

Milan ligger på en oppløftende tredjeplass før morgendagens kamp mot Inter.

«Det er uansett veldig tidlig i sesongen. Vi har mange store utfordringer foran oss som vi må håndtere. Det er grunnen til at vi må stå sammen som et lag enda mer enn hva vi har gjort tidligere.»

«Vi er på tredjeplass nå, men det er så jevnt at om vi taper en kamp er vi plutselig tilbake der vi har vært tidligere.»

«Ingen hadde forventet at vi skulle være så høyt oppe, men nå når vi er her må vi stå på videre for å få klubben tilbake til Europa. Det er der Milan hører hjemme.»

Niang har tidligere blitt kritisert for umodenhet, men det virker som om 21-åringen er i ferd med å bli voksen.

«Jeg er bare en vanlig fyr, og det er vel helt normalt å gjøre noen feil når man er ung? Det viktigste for meg er at jeg har lært leksen min.»

Lagets kaptein Riccardo Montolivo er ute med skade resten av sesongen og i hans fravær er det Ignazio Abate som bærer bindet, men kan Niang være en mann for oppgaven i fremtiden?

«Jeg vet når jeg skal prate og gi råd til de yngre spillerne. Jeg ville elsket å være kaptein for Milan, og jeg har tross alt vært her i flere år,» sier Niang som fyller 22 i midten av desember.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page