top of page

Italiener nærmer seg


Ledelsen i Milan har tidligere annonsert at de ønsket å ha på plass en ny manager 1. juli, og det kan se ut som at de får ønsket sitt oppfylt til tross for at oppkjøpet fortsatt ikke er i boks. 

Mannen det er snakk om heter Vincenzo Montella og han har ledet Sampdoria siden senhøsten 2015. Nå kan det gå mot et nytt kapittel i managerkarrieren til den tidligere målsniken.

La Gazzetta dello Sport skriver i dag at avtalen mellom partene er klar og alle de involverte har gitt tommel opp for den nye manageren. De siste dagene har det vært hektisk møtevirksomhet mellom Vincenzo Montella, hans agent, President Silvio Berlusconi, Adriano Galliani og representanter fra Sampdoria. Også Milans midlertidige manager Cristian Brocchi skal ha blitt informert om ledelsens avgjørelse.

42 år gamle Vincenzo Montella startet sin karriere som trener like etter at han la støvlene på hylla i 2009, etter en lang og innholdsrik karriere for blant andre Genoa, Sampdoria og Roma. Etter halvannet år som trener for Romas U15-lag fikk han det midlertidige ansvaret for å lede Roma etter at Claudio Ranieri måtte forlate sin post. Han ledet laget ut sesongen, men i løpet av sommeren valgte Roma å ansette Luis Enrique som lagets nye manager.

Kort tid etter at han mistet jobben i Roma ble han offentliggjort som ny manager i Catania. Her ledet han laget til en flott 11. plass i sin første sesong, noe som førte til at han ble tilbudt den ledige jobben i Fiorentina. I Firenze ledet Montella laget til tre strake fjerdeplasser i tillegg til å tape cupfinalen i 2014. Dette var ikke godt nok for styret og sommeren 2015 ble Montella avsatt som manager i Firenze.

I november 2015 tok den gamle spissen over et skakkkjørt Sampdoria og ledet laget til fornyet kontrakt i Serie A, dog uten å imponere voldsomt. Laget tapte sine tre siste seriekamper og var til slutt kun to poeng unna nedrykk.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page