Inzaghi: «Vi oppnår ikke kontinuitet grunnet alle skadene.»Inzaghi

Filippo Inzaghi uttalte at «vi er ikke fornøyde», men «tatt i betraktning at vi endte kampen med ni mann så vil jeg si at ett poeng er akseptabelt» etter nok en kamp uten tre poeng mot Empoli på søndag. 

Milan har kun plukket opp fem poeng på syv kamper hittil i 2015, på formtabellen er det kun det synkende skipet Parma (sisteplass på tabellen og fire poeng på syv kamper) som er bak oss. Den forferdelig triste veien til ingensteds fortsatte på søndag etter nok en elendig forestilling mot et nyopprykket Empoli på San Siro.

Mattia Destro sendte Milan i ledelsen med sin første scoring for klubben, men Massimo Maccarone utlignet da han fikk stå helt umarkert på fem meter og heade ballen i mål. Inzaghi måtte snakke med pressen etter kampen, hvor Milan mistet tre spillere til skade og en til rødt kort.

«Det er utrolig å miste Alex etter 30 sekunder med brukket nese» fortalte Inzaghi til Sky Sport Italia. «Empoli spilte fantastisk fotball, og vi gjorde det bra selv under hardt press. Det var en relativt jevn kamp, og den store følelsen av anger får vi  fordi vi ikke skal slippe inn en scoring på den måten. Forsvaret var i balanse, alikevel ble vi tatt på senga. Vi var veldig konsentrerte på dødballer i dag, men ble distrahert av scoringen i mot.»

«Vi må fortsette å stå på, få tilbake spillere fra skade og finne selvtilliten. Man kan se at Maurizio Sarri har ledet Empoli i tre år, der vi ikke klarer å finne kontinuitet på grunn av alle skadene. På dette tidspunktet må vi jobbe med det mentale, fordi spillerne trenger å få igjen selvtilliten. Jeg har forståelse for fansen som har vært gjennom en tøff tid, men tatt i betrakning at vi ender kampen med ni mann vil jeg si at ett poeng er akseptabelt.»

«Fansen er som meg, alltid lystne på mer. Vi er nødt til å brette opp ermene, og gjøre pipingen om til applaus. Fansen har blitt vant til ulike resultater, men situasjonen vi er i har pågått i noen år nå. Det kommer til å ta tid.»

«4-4-2 formasjonen? Vi har trent på denne taktikken i to uker, og den vil garantert forbedres.

Inzaghi snakket også til Milan Channel: «Empli er et etablert lag, vi prøvde å presse høyt men det gikk ikke helt som vi hadde tenkt. De sentret ballen rundt på en veldig god måte. Sett bort i fra alt det så tok vi ledelsen. Uansett hvor vanskelig kampen var så burde vi tatt alle tre poengene.»

«Vi er ikke fornøyd med resultatet, men selv med ni mann på banen gjorde vi det vi kunne. Jeg prøver å holde spillergruppen rolig. Hele miljøet sliter med å takle en tid som denne, men vi trenger tålmodighet. Vi har nettopp skiftet formasjon, og med de spillerne vi besitter er det nødvendig å spille på denne måten.»

«Skadene? Alex vil opereres i morgen, Diego Lopez ble utvist og Paletta ble også skadet. Vi er litt uheldig om dagen.

«Vi visste at Empoli ville gjøre det vanskelig. Laget slet, men vi tok ledelsen og burde utnyttet det bedre ved å ta vare på den og ta alle tre poengene. Jeg så ikke en eneste redning av Lopez. Vi slapp inn en enkel scoring, og det er dagens skuffelse.»

«Med dagens situasjon kan vi ikke se på tabellen. Vi trenger en god seier og det å få tilbake noen av de skadde spillerne. Bocchetti kom på å gjorde en god figur i midten av forsvaret. Kampen var komplisert. Jeg har ikke enda hatt muligheten til å sende de samme elleve spillerne på banen i to kamper på rad på grunn av skader.

«Den nye taktikken krever tålmodighet. Vi var gode når det kom til det defensive, ikke så gode på ballbesittelse. Det er helt tydelig at fansen forventer mer, vi føler presset og må snart få en seier for å lette litt på trykket.

«Vi må forbedre oss, bli et ordentlig lag, kompakte og mer enn alt vinne. Det er dette som betyr aller mest.»

Neste kamp er på San Siro mot Cesena. Tror du Inzaghis menn klarer å hale i land en seier? Og hvis ikke, må Inzaghi forlate sin post som manager i Milan?

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle