top of page

Intervju: Kim-André Østbye fra JuveNorge i forkant av storkampenVi har tatt en prat med Juventus Norges redaksjonssjef, Kim-André Østby, i forkant av dagens storoppgjør. Her får du et innblikk i hva våre rivaliserende supportere tenker i forkant av kamper og litt informasjon om hva vi kan vente oss fra Juventus i aften. Du finner forøvrig Kim-André under navnet @kaostbye på Twitter.

Hvordan vil du oppsummere sesongen for Juventus så langt?

Juventus må sies å ha hatt en god sesongstart. Selv om laget spillemessig har variert en del, har poengfangsten likevel vært veldig god. Om man sammenligner med fjoråret, hvor Juventus stod med tolv poeng etter ti serierunder, føles ting veldig mye bedre i år. Champions League-gruppen har man tilsynelatende gjenfunnet en viss kontroll i, mens ligasituasjonen er god.

Juventus har allerede sikret seg en solid luke på toppen av tabellen og går mot nok et seriegull. Hva tenker du om de fremste utfordrerne denne sesongen, og er det i det hele tatt noen mulighet for at noen kan utfordre Juve?

Først og fremst må jeg understreke at det er alt for tidlig å snakke om noe annet enn én kamp av gangen. Det er verdt å nevne at ingen lag har vunnet serien seks sesonger på rad tidligere i italiensk fotball, så det blir ingen spasertur til Scudetto. I mine øyne har Juventus et sterkere lag nå enn man hadde forrige sesong, og i hvert fall en sterkere tropp. Selv om Pogba og Morata er store tap, er Pjanic, Higuain, Alves, Benatia og Pjaca spennende og gode nyervervelser. Pjanic og Higuain gjør i sum Juventus sterkere enn Pogba og Mandzukic, som man kan si de erstatter i førsteelleveren basert på fjorårets førstevalg.

Den største utfordreren er nok Roma, der tror jeg ikke tabellen lyver. Etter å dessverre ha ødelagt for seg selv i Champions League-kvalifiseringen har Roma tilsynelatende gjenfunnet momentet. Videre tror jeg Inter og Napoli er de neste på listen over utfordrere, selv om Milans sesongstart ikke må glemmes. Om dere finner flyten kan dere utfordre om en Champions League-plass, men å jakte Scudetto tror jeg blir for tøft denne sesongen.

Hvordan har Massimilliano Allegri fungert som Juventus-trener? Det er ingen hemmelighet at han ikke var noen favoritt blant Milan-fansen, men han virker å ha lykkes svært godt i Juventus?

Det er ingen tvil om at ”historien” til Allegri gjorde mange skeptisk, meg selv inkludert, spesielt med tanke på hvor populær Antonio Conte var etter å ha gjenreist Juventus på mesterlig vis. Debutsesongen Allegri leverte gjorde derimot at vi pent måtte spise alt vi hadde sagt, for den sesongen var helt fenomenal. Måten han ledet Juventus til finalen i Champions League var strålende. I fjor begynte det å ulme etter den trege seriestarten, men igjen står han igjen som en form for vinner etter måten Juventus reiste seg fra en bortimot umulig posisjon. Der opptrådte han bemerkelsesverdig bra og kontrollert. Å ryke i åttedelsfinalen i Champions League var derimot en stor skuffelse, selv om det var mot Bayern München. Det skyldes først og fremst at Juventus aldri skulle gitt bort gruppeledelsen i siste runde, noe det forventes at laget håndterer bedre i år i en overkommelig gruppe.

Hvilke forventninger har du til lørdagens storoppgjør?

Jeg tror det kan bli et strålende oppgjør, et av de bedre på flere år! Såvidt meg bekjent er San Siro utsolgt, det gir gode rammebetingelser. Med et Milan som har hatt den mest positive sesongstarten på flere år er det duket for skikkelig spenning, mer enn det bookmakerne antyder. Milan har samtidig forberedt seg en hel uke, mens Juventus kommer fra et borteoppgjør i Lyon på tirsdag. Personlig forventer jeg at Juventus viser seg fra sin beste side, etter å ha vaklet i en del kamper denne sesongen. Jeg frykter likevel at Juventus’ virkelige potensial først lar seg realisere når Marchisio er tilbake for fullt i den dype midtbaneposisjonen.

Milan har (endelig) begynt å vise seg fra en bedre side den siste tiden og står nå med fem strake uten tap. Bekymrer dette Juve-fansen i forkant av kampen?

På generelt grunnlag tror jeg mange Juventini ønsker Milan tilbake som en reell utfordrer, og i så måte er seriestarten positiv. Det gjenstår fremdeles en del utvikling av laget i mine øyne, men det virker som man endelig er begynt å bevege seg i riktig retning. Akkurat formen til Milan (eller Juventus’ for den saks skyld) tenker jeg ikke for mye på før dette oppgjøret. Begge lagene har gjort det godt i det siste, Juventus kanskje enda bedre (seks strake med 13-1 i målforskjell i alle turneringer), men oppgjørene lagene i mellom lever i blant sitt eget liv. Jeg gleder meg!

Hvordan ender kampen, og hvordan tror du kampen vil forløpe?

Det her blir veldig spennende. Jeg håper begge lagene ønsker å ta initiativet, det bør innby til en dynamisk og interessant åpning. Juventus ønsker normalt sett å ha mye ball, men har samtidig tidvis slitt med å etablere et spill under press denne sesongen, mye på grunn av fraværet av nevnte Marchisio. Det er imidlertid risikabelt for motstander å stå såpass høyt at man truer Juventus, så det blir en risiko Milan kanskje ikke er villig til å ta fra start på hjemmebane. Om så er tilfelle tror jeg Juventus styrer mye av spillet fra start, mens Milan vil gå for overganger mot et noe redusert forsvar. Som Juventini håper og tror jeg at Juventus trekker det lengste strået, men det blir fort jevnt. Jeg tror ikke det ender uavgjort, til det har begge lag et for sterkt ønske om å vinne. Skulle Juventus score tidlig tror jeg det kan bli en solid seier, etter hvert som Milan må åpne seg.

Hvilke spillere bør Milan se opp for i forkant av denne kampen? Juventus har hatt en del spillere ute med skade og Marchisio er vel neppe klar til denne, men det mangler ikke akkurat på stjerner i Torino. Hvordan har Higuain, Dybala & co vært så langt?

Det åpenbare blir å peke på Higuain og Dybala, hvor sistnevnte har vært i spesielt god form den siste tiden. Higuain har enda ikke fått vist seg skikkelig frem, men har tidvis vist hvorfor Juventus betalte en så vanvittig sum for han i sommer. Jeg tror Pjanic kommer til å levere en meget god kamp, han spilte ikke mot Udinese sist helg og har friske ben.

Hva taler i mot Juventus-seier i dette oppgjøret? Skader, kampprogram? Og hva er Juventus sin forventede lagoppstilling?

Milan har fått forberedt seg nær optimalt, mens Juventus har brukt krefter i midtuken. Med litt skader i laget betyr det at Allegri ikke har fått rotert ideelt den siste drøye uken, det taler i Milans favør. Juventus har heller ikke vært spesielt overbevisende i en del av kampene denne sesongen, på en slik dag blir Milan selvfølgelig farlig.

Den forventede lagoppstillingen er vanskelig å spå, mest fordi det er uklart hvordan Allegri forholder seg til formasjon og rotasjon. Mest sannsynlig stiller han toppet lag her, roterer i midtuken og topper igjen neste helg (mot Napoli). Det er likevel en del uklare momenter, som om Mandzukic og Lichtsteiner får spilletid, om både Evra og Alex Sandro spiller samtidig, og ikke minst om Marchisio kan returnere (han spilte 60 minutter i en rolig treningskamp nylig). Foreløpig kan det virke som laget kanskje kommer til å se ut omtrent som dette, ettersom Allegri har hintet om fire mann i forsvar:

Buffon; Evra, Benatia, Bonucci, Barzagli; Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Alves; Higuain, Dybala

Er det noen spillere du som Juventus-supporter frykter i dette oppgjøret, og hva blir de viktigste duellene i kampen?

På en god dag kan den offensive trioen til Milan skape problemer for mange, spesielt om de finner på å levere samtidig alle mann. Niang innehar en hurtighet som kan true et Juventus dersom kampforløpet blir som spådd, der Milan satser på overganger. Videre har Bacca vist seg som en dyktig målscorer, som tar muligheten om han få den. Jeg synes også Romagnoli har hatt en fin utvikling, så blir det spennende å se hvordan han håndterer den argentinske duoen.

Jeg tror fort kampen vinnes på midtbanen. Av den årsak har jeg egentlig mer tro på at Juventus spiller 3-5-2, men det gjenstår å se (Allegri hintet som sagt om fire i forsvar i dag). Khedira er ofte veldig god i kamper som dette. Sammen med Pjanic blir han nok hovedoppgaven til Kucka og Bonaventura sentralt. Den kule duellene å peke på er nok keeperduellen, der Buffon kommer fra en meget god kamp i Champions League, samtidig som Donnarumma har befestet sin posisjon som et stort keepertalent (og allerede dyktig keeper). I angrep og forsvar skal Juventus på papiret være sterkest, men mye avhenger av hvordan midtbanen til hvert av lagene binder sammen spillet. Jeg tror som sagt det blir utslagsgivende, selv om jeg ikke forventer at målene kommer derfra.

God kamp og lykke til!

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page