top of page

Intervju: Fredrik Bølset fra Napoli Norvegia før storkampenDet er duket for storkamp i aften, når Milan skal gjeste Napoli. Begge lag er avhengige av seier for å henge med i kampen om henholdsvis CL og Scudetto. Vi har tatt en prat med Fredrik Bølset fra Napoli Norvegia i forkant av oppgjøret.

Napoli ligger for øyeblikket på andreplass i Serie A, men kan ta tilbake tabelltoppen med seier. Det har med andre ord vært en strålende sesong for de lyseblå, og Bølset oppsummerer de første 25 kampene slik:

”Det sier seg selv at sesongen hittil har vært helt fantastisk, skjønt man nå nettopp, for første gang under Sarri, har gått to kamper på rad med tap. Da han tok over i fjor sommer fantes det supportere med høye ambisjoner, men de var tross alt i mindretall blant skeptikerne og de moderate optimistene. Nå lever man drømmen, og jeg tror få vil være uenige om jeg påstår dette er det beste vi har sett av Napoli siden De Laurentiis tok over klubben i 2004.”

Har du tro på seriegull? Etter en litt tung sesongstart har Napoli sett svært solide ut, iallfall om man ser bare på resultatene. Hvor gode har Sarris menn vært denne sesongen?

”Sarri har gjort sitt beste for å hindre et for stort fokus på drømmen om lo Scudetto, men når vi skriver 21. februar og man med seier i morgendagens oppgjør kan ta tilbake ledelsen på toppen av tabellen er det vanskelig å unngå å tenke i de baner. Etter en lovende pre-season fikk man som nevnt en tung sesongstart, men små taktiske endringer snudde drastisk om på resultatene. Vi var alle forberedte på å gi Sarri tid, men om de første tre kampene var under pari, har man siden spilt bedre enn noen kunne drømt om. Etter hvert fikk (dessverre, men som forventet) også Juventus opp dampen, og nå tror jeg ingen er i tvil om hvem som er favoritter.”

Videre nevner Bølset at de få skadene har vært avgjørende, ettersom napolitanerne har noe manglende bredde i stallen. Sentrale spillere som Higuain, Hamsik, Reina og Allan har holdt seg skadefrie og må fortsette med det om det skal bli seriegull. Med sesongens prestasjoner og resultater i bakhodet mener Bølset at det er lov å drømme om seriegullet, men at han fortsatt ikke tror helt på det.

Når vi så går over til å snakke om selve kampen er det en Napoli-supporter med god tro på tre poeng som uttaler seg: ”Jeg gleder med enormt til kampen, og forventer et Napoli som slår tilbake etter to-tre kamper som rent resultatmessig har vært under det man håpet på.”

Milan står med syv strake uten tap foran denne. Bekymrer det Napoli-fansen?

Satt på spissen kan man jo si Milan er i sin beste form hittil denne sesongen, mens Napoli befinner seg på motsatt ende av skalaen. Jeg var også mer sikker på seier før bortekampen i oktober enn jeg er nå, men alt i alt bør man med et fullsatt San Paolo i ryggen klare å vinne i kveld.”

Høstoppgjøret endte for øvrig med 4-0-seier i favør Napoli, i det som antagelig er sesongens svakeste prestasjon fra Milan. Bølset er ikke like trygg på kalassifre denne gang, men når vi ber han se inn i fremtiden, og si noe om hvordan kampen vil se ut sier han følgende:

Kan ikke se for meg annet enn et Napoli med relativt høy ballbesittelse som vil styre spillet, så avhenger resultatet av om spillerne har dagen og er uthvilte nok etter midtukerunden. Spent på å se Milan sin tilnærming til kampen, da det er relativt farlig å gå ut for offensivt, men Napoli har vist at de er mulig å slå og kan havne i problemer. Jeg må likevel innrømme jeg føler meg relativt sikker før kampen.”

Og hvordan ender kampen?

”Jeg liker ikke å tippe i eget favør før kamp, men sier 3-1.”

Som de fleste har fått med seg har Higuain og Insigne levert fantastisk så langt denne sesongen, men etter jul er det også en annen spiller man bør holde et ekstra øye med i kveldens kamp, om vi skal tro Bølset:

Insigne og Higuaín står til sammen for 46 målpoeng i Serie A denne sesongen, og må alltid nevnes som de to fremste truslene, men den siste måneden har endelig Callejón også begynt å finne veien til nettmaskene på regelmessig basis. Fullt fortjent for spanjolen, som hver eneste kamp gjør en helt uvurdelig jobb frem og tilbake på høyrekanten.

Til tross for en skadefri tropp og en fantastisk sesong bak seg er det dog noe som kan love godt for Milan-poeng i storkampen:

”Et interessant poeng er at i de tre siste kampene, med kun én scoring mot Carpi og tap for Juventus og Villarreal, har motstanderen spilt en form for 4-4-2, noe jeg antar også Milan vil ta i bruk. Hvis man skulle snuble også i denne kampen kan man kanskje se tegn til et mønster.”

Med andre ord kan Mihajlovics B-plan vise seg å være gull verdt, til tross for at det blir en tøff kamp mot en bunnsolid Napoli-lag. Vi takker Fredrik Bølset og Napoli Norvegia for deres bidrag, og ønsker lykke til i kampen, selv om vi håper de blir stående igjen uten mye å juble for.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page