top of page

Hva vi møter: Verona (H)


Milan varmer denne helgen opp til den kommende finalen i Coppa Italia med et besøk fra Verona. Til tross for en dårlig posisjon er Hellas Verona ikke teoretisk nede i Serie B enda, og vi kan nok forvente at gjestene er ganske desperate denne 36. serierunden.

Forrige kamp: Verona – SPAL Lagoppstilling (4-3-3): Nicolas, Ferrari – Caracciolo – Vukovic – Fares, Romulo – Calvano – Valoti, Cerci – Petkovic – Matos

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 1 – 3 Skudd: 11 – 17 Cornere: 1 – 8 Ballbesittelse: 41%-59%

Det var tid for et enormt viktig oppgjør for begge lags muligheter for overlevelse den 35. serierunden da SPAL tok turen til Verona i den 35. serierunden. På Stadio Marc’Antonio Bentegodi var det hjemmelaget som startet denne kampen best, og allerede etter 13 minutter lå ballen i garnet til SPAL. Scoringen kom etter at Petkovic spilte en nydelig stikker i bakrom til Valoti, som midtbanespilleren satte iskaldt i mål alene med Gomis. Men uheldigvis vekket denne scoringen SPAL, og nå hevet gjestene i hvitt og blått spillet sitt, noe som gav uttelling tre minutter på overtiden av den første omgangen. Fillipo Costa la nemlig inn et farlig innlegg fra venstresiden som Fares ikke klarte å klarere utenfor sitt eget måls stenger. Dermed gikk lagene til pause med 1-1. Ut i den andre fortsatte trenden der SPAL dominerte sjansestatistikken, selv om Hellas Verona også hadde noen farlige kontringer. Den neste scoringen kom likevel til bortelaget i det 71. minuttet når en corner ble stusset videre av Vicari, og Felipe stod klar på bakre stolpe for å heade ballen i nettet til 1-2. Hellas Verona klarte ikke svare på en spesielt god måte, og vondt ble verre når Kurtic satte inn 1-3 til SPAL på overtid etter en sikker avslutning fra utenfor 16. Dermed tapte Verona kampen 1-3, og utsiktene for at de spiller i toppdivisjonen også neste sesong er dystre.

Selv om Hellas Verona var nest best på mye i kampen mot SPAL var de ofte farlige på overganger, og da spesielt ved bruk av gjennombruddspasninger. Presisjonen var derimot noe svak til tider (spesielt utover i kampen), samtidig som denne kampens hjemmelag ikke klarte å utfordre et etablert og lavtliggende forsvar. Når det gjelder det defensive slapp Verona til veldig mange muligheter, og de individuelle feilene dukket stadig opp. Mer spesifikt var det mange situasjoner der de ikke klarte å forsvare innlegg. Hvis Milan møter et Verona som presterer i nærheten av dette vil et høyt press, der man stresser motstanderne, være høyaktuelt. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Det var nok få som regnet med at Hellas Verona skulle styre unna nedrykksstriden denne sesongen, men at man mest sannsynlig rykker ned før de to siste serierundene vil være en skuffelse for fansen. Med 24 tap er det kun Benevento som har tapt flere kamper enn de gule og blå, og når man samtidig har scoret færrest mål i ligaen blir det vanskelig å plukke nok poeng. Da hjalp det jo heller ikke med den nåværende formen, der laget har tapt 7 av de 8 siste. Dette illustreres også hos Squawka der de (til tross for å ikke være dårligst i noe) er laget som rangeres lavest på perfomance score. Altså er det ingen tilfeldighet at Hellas Verona sliter, og det er et av ligaens svakeste lag som besøker San Siro denne lørdagen.


Tabell hentet fra Squawka

Treneren til Hellas Verona, Fabio Pecchia, vil mest sannsynlig foretrekke en kontringsfokusert 4-3-3 i kampen mot Milan. Her vil laget kun presse høyt ved få anledninger, men de tre på topp er som regel klare for å ta en overgang gjennom at laget spiller direkte i retning disse. I tillegg er det muligheter for overlapper fra midtbanen som andrebølge. Det vil her bli viktig for Milan å vinne duellene, eller eventuelt i det minste å alltid stå igjen med overtall, samtidig som man alltid bør være våkne for muligheter å kontre på kontringen og straffe Verona i ubalanse.

Helgens gule og blå motstander holder seg som regel til en spillestil som består av direkte baller fremover der man skal ta motstanderen i ubalanse. De er derimot noe planløse hvis de finner seg i en situasjon der de må angripe et etablert forsvar, og disse angrepene ender som regel i vanskelige forsøk på gjennombrudd/innlegg. Det med svak treffsikkerhet hos Verona er også et trekk vi ser igjen og igjen i kampene deres, spesielt hvis man legger et godt press på ballføreren. For denne helgens kamp betyr dette at Milan bør få de offensive spillerne til å sette et høyt press så ofte som mulig, samtidig som de mest defensive holder posisjoner for å ikke bli tatt på kontringer. Defensivt har Verona til tider gode tendenser mtp stjeling av ball i gode posisjoner, noe som passer bra med deres kontringsmentalitet, men generelt slipper de motstanderen til veldig mange sjanser. Mange individuelle feil fører bl.a. til at kontringer på deres kontringer eller angrep langs kanten håndteres på en dårlig måte. Vingene og overganger er nok dermed noen av de beste våpnene mot Hellas Verona, men i utgangspunktet skal ikke det å score mål by på store problemer mot dette laget. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Romulo (CM)

Matrise hentet fra Squawka

Romulo er en ordentlig kriger på midten for Hellas Verona, og samtidig en anvendelig spiller da han han bekle flere roller, inkludert høyreback og høyrekant. Vi forventer derimot at 30-åringen vil bekle en rolle som ballvinner fra høyresiden av midtbanetreeren. Romulo er en ganske uryddig spiller med ballen, men han har en oppsiktsvekkende god suksess på sine driblinger. Defensivt legger han seg som regel seg i nærheten av høyrebacken, og vil fjerne mye av muligheten for at vingen hos motstanderen kan trekke innover i banen. En svakhet er derimot luftspillet, der Romulo taper en stor andel av duellene. Det er dermed mulig å utfordre Romulo ved at Bonaventura går på gode løp fra dypet, samtidig som vi ser at Romulo ikke er en spiller man bør prioritere presset på, da han enkelt kan dra av menn. (Whoscored)

Offensivt: Daniele Verde (LW)

Matrise hentet fra Squawka

En av de mest spennende spillerne til Hellas Verona (i et ellers ganske kjedelig lag) er den 21 år gamle Daniele Verde. Som en ganske klassisk vingtype er Verde best på driblinger og innlegg, men avleveringene er ofte av litt for svak kvalitet. I ganske mange av kampene skapes det svært lite fra Verde på hans venstrekant, spesielt hvis man fjerner trusselen han kommer med i ankomstfasen. Defensivt bidrar heller ikke 21-åringen noe særlig, der han heller prioriterer posisjonering for en eventuell kontringsmulighet enn generell god defensiv posisjonering. Alt i alt gjør betyr dette at man først og fremst må være observant på trusselen Daniele Verde kommer med på kontringer, og man bør alltid ha minst en spiller i nærheten som kan være iskald i duellene mot han (og dermed ikke bli driblet forbi). (Whoscored)

Oppsummering I helgens kamp skal det være gode muligheter for mål siden det ikke holder med 1 poeng for noen av lagene. Dette skal åpne gode muligheter for å kunne kontre på kontringene til Verona, samtidig som man ikke bør bli for åpne bakover. Uansett bør Milan klare det de ikke klarte forrige hjemmekamp, å være laget som sikrer et nedrykk.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page