top of page

Hva vi møter: Verona (B)


I midtuken var det ingen tvil om at Milan var det sterkeste laget, men blir det en annen historie denne søndagen når Verona har hjemmebane, samt stiller sitt sterkeste mannskap?

Forrige kamp: SPAL – Verona Lagoppstilling (4-4-1-1): Nicolas, Caceres – Ferrari – Caracciolo – Fares, Romulo – Büchel – Bessa – Verde, Cerci, Kean

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2 – 2 Expected Goals: 2,1 – 1,7 Skudd: 19 – 16 Cornere: 8 – 6 Hodedueller: 17 – 18

Det var tid for en forrykende kamp når de to nyopprykkede lagene SPAL og Hellas Verona møttes den 16. serierunden. Likevel begynte det ikke særlig målrikt, for selv om det var flere gode sjanser i løpet av førsteomgangen, gikk lagene inn i garderoben igjen med 0-0. Ut i andreomgangen ble det derimot fyr i teltet da Verona fikk straffe i det 55.minutt etter at Cerci ble felt bakfra. Straffen tok mannen selv, og 0-1 til Hellas Verona. Og vondt skulle bli verre for hjemmelaget når Verde spilte vakkert gjennom Caceres på et godt offensivt løp i det 69. minutt. Alene med Nicolas satte høyrebacken sikkert inn en tomålsledelse for Verona. Men SPAL gav ikke opp, og etter flere gode sjanser (to stolpeskudd bl.a.) fikk de uttelling i det 86. minuttet når Paloschi kranglet med seg ballen forbi Ferrari og satte inn 1-2. 2-2 fulgte ikke lenge etter når Antenucci satte inn en straffe i det 88. minuttet da Caracciolo forårsaket et straffespark imot. Etter dette fikk ingen av lagene noe mer uttelling, og Hellas Verona dro nok hjem igjen med en dårlig følelse da de ikke klarte å holde tomålsledelsen de fem siste minuttene.

Verona var svært effektive til å skape sjanser offensivt mot SPAL. Dette var de spesielt flinke på gjennom kontringene og dødballene de hadde. Spillet var preget av en god bredde, men var samtidig svært direkte. Verona slet derimot med individuelle feil defensivt, noe som førte til at de ga ifra seg alt for mange muligheter. Spesielt skuffende var hvor skjøre de var under det presset SPAL kom med de siste minuttene, der de rett og slett ikke var først i duellene. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong endte Hellas Verona på 2.plass i Serie B, noe som førte til direkte opprykk til den øverste divisjonen. I denne sesongen var det mange som tippet dem rundt nedrykksstreken, og starten har nok ikke vært noe bedre enn akkurat dette. Det er nemlig kun Benevento som ligger under dem på tabellen. I følge Expected Goals og Squawka har de vært noe uheldige, men det er fortsatt bare Crotone og Benevento som har dårligere stats enn dette Verona-laget.


Tabell hentet fra Squawka

Formasjonen som det forventes av Hellas Verona er en variant som ligner en 4-4-1-1. Her vil nok den bakre fireren være lite offensive, og ligge svært sentralt for å stenge muligheter for motstanderen. De to sentralt på midten er to spillere som skal vinne ballen, samt frakte den raskt fremover. Disse to er i tillegg sjeldent redde for å ta frispark imot. Vingene er også hardtarbeidende, og bidrar godt både offensivt og defensivt. Innlegg vil være en viktig del av det etablerte spillet til Verona. De to fremste stiller som regel vertikalt for hverandre, der den bakre tar seg av det kreative, mens toppspissen tar duellene. Det vil være viktig å stoppe denne kreative spilleren bak spissen, sammen med kantene, slik at spissen ikke blir matet. Gjør man dette er det få problemer å forsvare seg imot.

Spillestilen til Hellas Verona i angrep preges mye av en direkte stil med mye bredde og avslutninger fra langt hold. De får derimot ikke veldig mange gode muligheter, og det ender litt for ofte opp med mange skudd i forhold til gode sjanser. Denne direkte stilen fører også med seg at Verona mister ballen litt for ofte, og det er sjeldent de har særlig ballinnehav. Defensivt har Hellas Verona vist styrke i å gjenvinne ballen, men utenom dette er det få klare styrker bakover. De er kanskje mest svake for raske angrep, som inneholder bredde og variasjon med innlegg og gjennombrudd. I tillegg har de vært svært elendige til å holde på ledelsen denne sesongen, så man bør aldri gi opp mot laget fra Verona. Milan bør dermed unngå farligheter som kan oppstå på kontringer imot, samtidig som man kjører et variert og kvikt angrepsspill, noe alla det som ble vist i midtuken. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Antonio Caracciolo (CB)

Matrise hentet fra Squawka Midt i backrekken til Verona finner vi Antonio Caracciolo, en spiller som har vært rundt omkring i klubber i lavere divisjoner gjennom karrieren, men som endelig har kommet seg til Serie A i en alder av 27. Han har typiske stopperferdigheter som blokkeringer av skudd og en evne til å sette inn gode taklinger. Italieneren er derimot noe overraskende svak i luften (på grunn av markering), og sliter med tempo rundt ham. Med ballen i beina er Caracciolo heller ikke særlig imponerende, og det kan være en god ide å presse spilleren. Det vil lønne seg å spille et raskt spill med bredde mot Caracciolo der spillere enten kan finne rom på innlegg eller gjennombrudd. (Whoscored)

Offensivt: Alessio Cerci (RW)

Matrise hentet fra Squawka Alessio Cerci var høyt verdsatt etter en god periode i Torino, men slet etter overgangen til Atletico Madrid, der han bl.a. ble sendt på lån til Milan i sesongen 2015-2016. Nå spiller han i Verona, hvor han har blitt tildelt en rolle bak spissen, der han ofte drifter til høyre. Cerci er fortsatt sterk på gjennombruddspasninger, og har en potensielt magisk venstrefot. Den kreative spilleren er derimot svært lite konsekvent, og kan gjøre mye rare valg som medspillerne ikke er med på. Cerci er heller ikke noe god på hodet, og han presser ikke motspillerne særlig i forsvar. Det å være fysisk mot spilleren vil nok være det beste forsvaret, da en frustrert Cerci gjør mye rare valg. (Whoscored)

Oppsummering Det vil være enkelt å si at det Milan gjorde i midtuken bare bør repeteres, men det er ikke langt unna sannheten. Noen fine kombinasjoner med variert bredde i laget vil være det viktigste angrepsvåpenet mot dette Verona-laget. Samtidig er det nesten bare kontringer man må tenke på defensivt (muligens også dødballer). Det er nok likevel et revansjelystent Verona på hjemmebane som møter opp denne søndagen, og det vil nok bli jevnere enn det var i cupen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page