top of page

Hva vi møter: Torino (H)


En av mennene som skulle revitalisere Milan returnerer når Mihajlovic ankommer San Siro denne helgen med sitt Torino. Hvis Milan skal nå målene sine fra før sesongen er dette en motstander som man må kunne takle, og vise fremgang mot.

Forrige kamp: Torino – Chievo Lagoppstilling (4-3-3): Sirigu, Silvestri – Nkoulou – Burdisso – Ansaldi, Rincon – Baselli – Obi, Falque – Belotti – Ljalic


Illustrasjon hentet fra Whoscored. Resultat: 1 – 1 Expected Goals: 2 – 0,9 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 60%-40% Hodedueller: 19-12

I den trettende serierunden tok «i Granata» imot de gule og blå fra Chievo til en kamp som skulle preges av dueller. Det var bortelaget som startet kampen best med flere farlige innlegg, hvor en heading traff stolpen, og en situasjon etter 14 minutter endte i mål. Cacciatore la inn mot bakre der Helemaj var markert av De Silvestri, men Chievo-spilleren knuste høyrebacken i hodeduellen for å sette inn 0-1. Etter dette tok Torino tak i kampen, noe som førte til gode muligheter for Burdisso og Baselli, hvorav sistnevnte til slutt fikk uttelling etter 33 minutter. Det var et godt innlegg fra Obi som fant Danielle Baselli, der italieneren hadde sneket seg inn mellom forsvaret til Chievo, og midtbanespilleren  headet kontrollert i mål til 1-1. Noe mer skjedde ikke i første omgang, og det var nok gjestene som var mest fornøyd med stillingen. Starten av andre fortsatte som avslutningen av første gjennom det at det var Torino som var farligst. Blant annet fikk Iago Falque servert et godt innlegg som han tok på volley. Men skuddet gikk rett på Sorrentino, og keeperen klarte å føre ballen opp i tverrliggeren og ut. Etter 70 minutter fikk Torino straffe da Belotti ble sparket ned i en ufarlig posisjon inni 16-meteren. Men det ville seg ikke nå heller, da straffesparket fra hanen var svakt satt, og Sorrentino kastet seg riktig vei. Og mange flere sjanser ble det ikke, selv om Radovanovic ble utvist for Chievo etter 88 minutter for en het krangel med bl.a. Niang. Dermed endte kampen 1-1, en kamp der Torino nok fortjente å vinne, men de var rett og slett for dårlige på sjanseutnyttelsen.

Torino skapte mange muligheter i denne kampen i forhold til ballbesittelsen deres gjennom mye innlegg. De dominerte også banespillet, og fikk mye frispark (uten at disse ble særlig farlige ved mange anledninger). Offensivt var nok det største problemet hvor dårlig de utnyttet mulighetene, noe som kan forandre seg fra dag til dag i fotballens verden. Defensivt gav de i fra seg litt for mye rom, og slet spesielt med løp fra backer som la gode innlegg. Det kan dermed være en god idé å angripe mye på kantene, strekke Torino, for så å spille ballen inn sentralt, samtidig som man må passe på kantene og løpene fra midtbanen defensivt. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong havnet «i Granata» midt på tabellen, noe som stemmer godt med differensen på sjanseskapningen (xGD), og denne sesongen har startet på samme måte. De er likevel et lag som kan utfordre fra 8.plassen de ligger på nå, og hvis alt klikker for Torino kan det godt være at man observerer de i Europa League neste sesong. Perfomance score hos Squawka viser også en prestasjon midt på tabellen for laget. I de siste kampene viser xG at Torino har prestert bra (spesielt fremover) de siste 5 kampene, men samtidig har det vært et noe lett kampprogram, og de ligger nok på en middels form for øyeblikket.


Tabell hentet hos Squawka

Formasjonen til Torino ligner svært mye på Napoli sin 4-3-3 med tanke på roller. Backene er offensive, midtbanen har en spiller som deltar mye offensivt (Baselli), de står ofte igjen med en midtbanespiller, og kantene trekker innover. De har derimot en annerledes fremgangsmåte for å skape sjanser. Der Napoli prøver å spille seg igjennom midten brukes gjerne backene til «i Granata» for å skape bredde, og innlegg er da en mye større faktor i angrepsspillet. Spisstypen er også forskjellig da Belotti er en mye større trussel i luften enn Mertens. Mot denne formasjonen blir det dermed viktig å følge løpene fra midtbanen, og samtidig dekke opp for både kantene som trekker innover og backene som overlapper på utsiden.

Spillestilen til Torino i angrep preges mye av at sjanseskapning skjer gjennom individuelle prestasjoner. Det er også en tendens at de fleste farlige angrepene kommer gjennom venstresiden. I tapende posisjon virker det også som det er en viss gnist som vekkes i laget, noe som gjør at de er ekstra farlige når de ligger under. Det største problemet offensivt er nok at «i Granata» ikke skaper jevnt med muligheter, men heller bølger, og ut av svært lite. De er dermed svært uforutsigbare, og man bør passe spesielt på løpene fra midten og markering i, og rundt, egen boks. Forsvarsmessig er det lite rotasjon, noe som skaper stabilitet og gode relasjoner. I tillegg er de gode på defensiv dødball, men har simultant en svakhet i posisjoneringen på innlegg imot. Kampene til Torino har hatt en tendens til frekvent bli aggressive, noe som fører til at «i Granata» enten lager frispark eller mister i posisjoneringene slik at motstanderen får store sjanser. På samme måte som det virket som de var ekstra gode i angrep hvis de ligger under, har Torino vært dårligere i forsvar hvis de har ledelsen. Det vil dermed være ingen grunn til å gi opp selv om man ligger under mot Torino, og man bør satse på variert bredde i spillet (med innlegg), samtidig som man prøver å få i gang noen raske kombinasjoner. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Christian Ansaldi (LB)

Matrise hentet fra Squawka På venstresiden av den bakre fireren til Torino finner man en argentiner på lån fra Inter, som har levert en rekke imponerende forestillinger. Christian Ansaldi er en venstreback som liker å involvere seg offensivt, gjennom hovedsakelig driblinger og gode avleveringer med venstrebenet. Han har også vist stor innsats, og dekker store rom for «i Granata». Likevel har han en tendens til å bli noe vel ivrig offensivt, og argentineren mister ballen litt for ofte. Han er glad i å takle, men har ikke alltid ferdighetene for disse, og det ender ofte med frispark imot Ansaldi. Spill i luftrommet er heller ikke en styrke venstrebacken innehar i stor grad. Det vil nok være mulig å utnytte et rom Ansaldi legger igjen når han stikker fremover, da han ikke er særlig disiplinert. En god plan mot Christian Ansaldi vil dermed innebære at man ikke gir han særlig med tid offensivt, simultant som man utfordrer han i dueller defensivt. (Whoscored)

Offensivt: Andrea Belotti (ST)

Matrise hentet fra Squawka I sommer ble Andrea Belotti linket sterkt til Milan, der ingenting realiserte seg, likevel er det store forhåpninger til at han kan være en fremtidig Rossonero. Forrige sesong var svært imponerende av den målscorende hanen, men hittil denne sesongen har han lavere målsnitt og skuffet noe. Likevel er det stor sannsynlighet for en «ketsjup-effekt» hvis det først begynner å sitte igjen for italieneren. Den største styrken til Belotti er nok at han er svært god i luften, og en dødelig avslutter innen 16-meteren. Han har i tillegg en tendens til å bli involvert i frispark både for og imot. En svakhet i spillet hans kan nok være at han ikke er særlig god på å sette opp sjanser for andre, og at pasningsfoten ikke er all verden. For Rossoneri vil det være viktig å være tett oppe i Belotti, og spesielt ikke gi han muligheter og rom innen 16-meteren. (Whoscored)

Oppsummering Man kan jo håpe at «i Granata» er like lite effektive denne serierunden som den forrige, men for å stoppe de helt bør fokus ligge på de overlappende backene, dype løp fra midtbanen og vinger som trekker seg inn. Det er også en luring på topp for Torino som man må markere tett, og ikke la han bli fedd med innlegg. Offensivt bør det være mulig å skape muligheter mot et Torino lag som er svake mot et lag som kan variere både bredden, samt om man satser på innlegg eller gjennombrudd. Det er dermed duket for en kamp på San Siro som kan bli festlig for den nøytrale tilskuer, men som Milan egentlig skal kunne vinne greit.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page