top of page

Hva vi møter: Sassuolo (H)Etter å ha havnet i nedrykksstriden for alvor etter nyttår har nå formen til Neroverdi forbedret seg noe med ingen tap på de 4 siste. Likevel har de bare en seier på siste 12, og de svarte og grønne fra Sassuolo skal by på overkommelig motstand for Milan denne helgen.

Forrige kamp: Chievo – Sassuolo Lagoppstilling (5-3-2): Consigli, Adjapong – Dell’Orco – Acerbi – Goldaniga – Lirola, Missiroli – Magnanelli – Cassata, Babacar – Berardi

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 1 – 1 Skudd: 6 – 12 Cornere: 2 – 1 Ballbesittelse: 60%-40% Røde kort: 0 – 2

En ordentlig kamp for tilværelsen stod for tur på Stadio M. A. Bentegodi denne onsdagen, der tre poeng for hvilket lag ville sneket inn en trygghetsfølelse mtp faren for nedrykk. Ut i førsteomgangen begynte det likevel rimelig rolig, men dette endret seg i det 27. minutter da det kokte helt over for Sassuolo sin venstreback. Adjapong kastet seg nemlig inn i en duell om ballen mot Chievo sin målvakt (Sorrentino), ankom for sent med tydelige knotter, og via VAR kom dommeren frem til at det måtte gis rødt. Til tross for utvisningen endret ikke kampbildet seg mye, da begge lag skapte noen sjanser hver, men på resultattavlen stod det 0-0 til pause. Ut i den andre omgangen la Sassuolo seg noe lavere, noe som førte til mindre muligheter for begge lag helt til Giaccherini fikk rom i boksen på et innlegg fra høyresiden. Ballen fikk nemlig sprette i feltet og den tidligere italienske landslagsspilleren bredsidet ballen i garnet til 1-0 fra hjørnet av 5-meteren. Nå måtte Sassuolo fremover på banen med de 10 spillerne de hadde på banen, men vi fikk en sjansefattig periode som frustrerte bortelaget. Dette ble etter hvert illustrert av Magnanelli i det 84. minuttet da han dro på seg sitt andre gule for en felling av en Chievo-spiller på en overgang. Til tross for at de nå kun hadde 9 spillere på banen skapte Neroverdi plutselig flere gode muligheter ut mot slutten av kampen, og skjebnen hadde bestemt at vi måtte vente helt til det 94. minuttet før ballen igjen havnet i nettet. Sassuolo hadde nemlig fått frispark 40 meter unna målet, Cassata serverte ballen inn i feltet, gjennom både blå og gule spillere, og inn i hjørnet bak Sorrentino i Chievo-buret. Dermed hadde Sassuolo sneket seg til et poeng på overtid med kun 9 mann borte mot Chievo.

Til tross for at Sassuolo var færre spillere i store deler var kampen mot Chievo ganske jevnspilt. Det kan faktisk argumenteres for at Neroverdi burde vært mer effektive, og at de til og med hadde fortjent å vinne denne kampen. Sassuolo skapte nemlig flere gode muligheter gjennom kontringer og dødballer, samtidig som de innehadde en god defensiv enhet, som nesten kun slapp Chievo til muligheter gjennom innlegg. På den andre siden kunne man observere noe negativt ved at de ofte var upresise, og den aggressiviteten som fører til 2 røde kort er muligens ikke bare positiv. Det blir likevel vanskelig å trekke for mye ut av denne kampen, siden Sassuolo tilbrakte lite av kampen med 11 mann, men man må uansett bemerke hvor stor innsats spillerne la ned. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Med 29 poeng på 30 kamper ligger Sassuolo 5 poeng over nedrykksstreken på en 16. plass (med samme poengsum som 14. plassen), noe som innebærer en grei posisjon, men de er på ingen måte er helt trygge enda. De har havnet i denne situasjonen hovedsakelig på grunn av deres elendige prestasjoner på motstanderens tredjedel denne sesongen, der de bare har scoret 20 mål, det laveste antallet i ligaen. Forsvaret har heller ikke vært særlig solid, noe som fører til at det bare er Benevento og Verona som har en dårligere målforskjell. Hos Squawka viser statistikken at Sassuolo sannsynligvis har vært noe uheldig mtp mål, da de ikke presterer like dårlig her, men at de uansett ikke fortjener bedre enn en 15. plass på tabellen. For Neroverdi ser man heldigvis tegn på bedring siden de har +1 i målforskjell på de siste 4 kampene, samtidig som de har scoret i alle disse. Det er dermed muligheter for at Rossoneri møter et lag som presterer som et «midt-på-tabellen-lag» med stor innsats i forhold til ferdigheter denne serierunden.


Tabell hentet fra Squawka

Denne helgen forventes det at Giuseppe Iachini setter opp Sassuolo i en 3-5-2, som ved mange anledninger glir over i 5-3-2. Formasjonen er egentlig ganske enkel, da de tre bakerste har hovedsakelig defensive arbeidsoppgaver, vingbackene har mest fokus defensivt og hele midtbanen kjennetegnes av sterk arbeidsinnsats der de veksler på hvem som blir med i angrep. På topp vil de to angriperne ha et lite defensivt ansvar, men først og fremst skal de være klare for kontringer, og eventuelle løp i bakrom. Mot denne formasjonen blir backene til Milan avgjørende, da man ikke ønsker at Sassuolo skal komme to mot to (spisser mot midtstoppere), samtidig som vingbackene kan bli for offensive for vingene til Milan. Dermed bør man finne en balanse i hvor offensive man kan være, der backene er komfortable og man ikke er i stor fare for kontringer imot, samtidig som man utgjør en stor offensiv trussel.

Spillestilen til Sassuolo er preget av raske avslutninger av angrepene, enten gjennom gjennombruddsforsøk, innlegg eller skuddforsøk. Denne direkte spillestilen er likevel av noe variabel kvalitet, og i flere kamper ender dette i at motstanderen får ganske god kontroll på oppgjøret. Neroverdi har også slitt noe med effektiviteten på avslutningene sine denne sesongen, men man kan likevel ikke undervurdere farlighetene de kommer med på kontringer. Det vil dermed være lurt å ikke selge seg alt for mye i angrep og alltid ligge igjen med defensivt overtall for at den klart største trusselen til Giuseppe Iachini sitt mannskap nøytraliseres. Når motstanderen har ballen foretrekker Sassuolo å ligge etablert og lavt, og forsvare innlegg. De sliter derimot noe med tanke på å gi opp, og forsvare, dødballer i farlige posisjoner, da organiseringen der til tider er mangelfull. Ellers er situasjonene som oppstår da Neroverdi ikke er etablert enda der laget er mest sårbare, og det er disse Milan bør prøve å presse frem. En god plan her kan være å la Sassuolo være noe i etablert angrep (siden de uansett er farligst på kontringer), for så å sette inn et kollektivt press, simultant som man generelt viser en bestemthet som kan skaffe gode muligheter og frispark i gode posisjoner. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Federico Peluso (LB)

Matrise hentet fra Squawka Over de siste årene i Serie A har store deler av Sassuolo sitt forsvar blitt ordentlig rutinert, noe som muligens best kan illustreres gjennom venstrebacken Federico Peluso. Den nå 34-år gamle forsvareren blir sannsynligvis trukket inn som venstresiden i den bakre treeren til Neroverdi, der han spiller på sine styrker med tanke på posisjonering og duellstyrke. Spesielt er Peluso effektiv i luftrommet, og på å blokkere skudd. Han er derimot litt lite mobil, og pasningsfoten er svært ustabil. For Milan betyr dette at man bør utfordre raskt langs bakken på høyresiden, da det bør ligge gode muligheter for å kombinere/drible seg forbi Peluso. (Whoscored)

Offensivt: Matteo Politano (LW)

Matrise hentet fra Squawka I januarvinduet var Politano en av flere vingspillere som ble linket til Napoli, men den lille italieneren ble værende i Sassuolo (noe Napoli fikk smake i deres 1-1 kamp forrige lørdag). Politano er en dribleglad ving som både kan legge vakre pasninger, samt putte ballen i garnet selv. Han er likevel noe variabel i prestasjonene, mister ballen litt for ofte, og er ingen duellspiller. Kontringsferdighetene til Politano er en perfekt match for spillestilen til Neroverdi, da han er spesielt glad i disse rommene, noe som gjør at vi enkelt kan observere at dette er noe som må nøytraliseres. Dette kan lettest gjøres gjennom en mannsmarkering angrepsspilleren, men også gjennom utfordringer i dueller eller generelt stenge rommene innover i banen. (Whoscored)

Oppsummering Denne helgen kan det være lurt for Gattuso å la Sassuolo inneha ballen litt, da de da både havner i en situasjon der de ikke er effektive offensivt, samt kan havne i ubalanse defensivt. Det å generelt angripe på overganger og vise en besluttsomhet (spesielt langs Milan sin høyreside) vil også kunne være et svært effektivt angrepsvåpen. Uansett bør møtet med Neroverdi bli en overkommelig kamp for et Milan-lag som må slå tilbake etter et par middelmådige forestillinger.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page