top of page

Hva vi møter: Sampdoria (H)


Sist Milan møtte Sampdoria ble Rossoneri utspilt, og det var starten på en lengre nedtur for helgens hjemmelag. Denne helgen må man håndtere Blucerchiati på en bedre måte for å opprettholde den gode rekken med resultater som Milan nå innehar.

Forrige kamp: Sampdoria – Verona Lagoppstilling (4-3-1-2): Viviano, Bereszynski – Silvestre – Ferrari – Murru, Barreto – Torreira – Linetty, Caprari, Quagliarella – Zapata

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2 – 0 Cornere: 8 – 4 Ballbesittelse: 64%-36% Taklinger: 31 – 11 Skudd: 22 – 7

Sampdoria har ikke blitt beseiret på Stadio Luigi Ferraris siden 3. desember, og besøket av Verona den 24. serierunden endret ikke på dette. Men til tross for 12 avslutninger, og dominerende banespill i førsteomgangen, slet Sampdoria lenge med å få hull på byllen i denne hjemmekampen. Likevel tok det ikke lang tid før Barreto puttet ut i den 2. omgangen. Etter 50 minutter fant Caprari nemlig paraguyaneren, som hadde lurt seg inn i feltet umarkert, og ballen ble headet inn i garnet til Verona. Etter dette fulgte en periode der Verona jobbet seg noe inn i kampen, men Sampdoria holdt unna og tok tak i kampen igjen når man nærmet seg 80 minutter. Oppgaven med å snu kampen ble i tillegg punktert etter 85 minutter for Verona, da Quagliarella satte enkelt inn et straffespark (skaffet av Kownacki). Dermed vant Sampdoria nok en hjemmekamp der de hadde god styring i det meste av kampen.

I denne kampen mot Verona var Sampdoria overlegne i banespillet, samtidig som de skapte veldig mange muligheter. Spesielt flinke var de på kontringer der de vant ballen i gunstige posisjoner og kjørte fullt tempo fremover. I etablert angrep ble de fleste sjansene skapt gjennom kantspill. Defensivt satte Blucerchiati inn et voldsomt antall taklinger, noe som var en stor suksessfaktor i denne kampen, men noe et mer smart/kvikt lag kan utnytte. Mot Sampdoria bør man passe på at man ikke mister ballen i situasjoner der man kan bli kontret på, samtidig som man må være observante på deres mange kreative midtbanespillere. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Sampdoria har vært en av denne sesongens gode overraskelser i Serie A. Med 44 mål (4.mest) har Marco Giampaolo ført et fint-spillende lag til sjetteplass etter 24 runder. Statistikken hos Squawka er likevel ikke like imponert, da de her er kun det 8. beste laget i Serie A, rangert etter perfomance score. Dette er litt på grunn av svakhetene til Samp i ballbesittende angrep, en konsekvens av at taktikken til Giampaolo innebærer et angrepsspill med risikable pasninger. Men med ingen tap (og tre seire) på de siste 5 kampene i Serie A mot motstand som bl.a. Roma x2 og Fiorentina er det ingen tvil om at Blucherchiati skaper vanskelig motstand for Rossoneri denne helgen.


Tabell hos Squawka

Formasjonen Marco Giampaolo setter opp sitt Sampdoria i kan best beskrives som 4-3-1-2. Her er den bakre fireren ganske standard, hvor backene bidrar noe offensivt. Treeren på midten er derimot litt spesiell, da den ofte består av flere kreative spillere. De er likevel disiplinert i forsvar, men man kan forvente at det her blir slått gode/kreative baller fremover fra hvem som helst. I tillegg spiller de med en offensiv spiller med en fri rolle mellom midtbanen og spissene. På topp har vi blitt vant med å se to kraftplugger som skal vinne dueller, og dra seg fri ved lure løp. For å angripe denne formasjonen vil bevegelse der man drar spillere ut fra posisjon viktig, samtidig som man defensivt må passe godt på sentralt, da ingen av angriperne er særlig ivrige på å spille på kanten.

Spillestilen til Sampdoria offensivt er preget av at de leter etter den pasningen som skaffer den beste muligheten. Dette innebærer at mange pasninger blir litt vel vanskelige, men samtidig finner de muligheter der mange andre lag sliter. Blucherchiati har også kompetente frisparkben, og egentlig vist generelt gode avslutningsferdigheter. Siden en stor del av kampplanen til Sampdoria dreier seg om gode pasninger fra midtbanen blir nok det viktigste taktiske motgrepet i denne kampen å dekke løpene fra angrepsrekken, samtidig som man ikke gir midtbanespillerne for mye tid og rom til å finne den perfekte pasningen. Defensivt prøver Sampdoria å vinne ballen tilbake så raskt som mulig, noe som innebærer veldig mange taklingsforsøk. En annen styrke ligger i defensiv dødball. Det at laget prøver å vinne ballen tilbake så kjapt man kan skaper derimot også noen problemer defensivt. Generelt har laget sluppet til altfor mange sjanser (nesten uavhengig av kvaliteten på motstanderen), og Samp sliter med individuelle feil som en følge av det at de ikke treffer på timingen av press. Vingspill som ender i innlegg har i tillegg vist seg som et problemområde. For Milan vil det dermed være viktig å spille et flytende angrepsspill der forsvaret blir tvilende, og ikke la Sampdoria få forsvare seg slik de ønsker (slik Roma og Fiorentina gjorde). (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Lucas Torreira (CM)

Matrise hentet hos Squawka En av de mest spennende prospektene fra denne sesongen i Serie A er Lucas Torreira. Den 22 år gamle Uruguayaneren har nemlig tatt overbevisende god kontroll over midtbanen i veldig mange av kampene til Sampdoria denne sesongen. Blant Torreira sine beste egenskaper finner vi hans bevegelighet og pasninger, men også uten ball er han imponerende. Spesielt god er hans taktiske evne til å posisjonere seg riktig og bryte ballbanen, noe svært få midtbanespillere i ligaen som kan matche. Midtbaneeleganten er i tillegg ivrig og dyktig på taklinger, noe som passer Sampdoria. Med 4 mål har Torreira også vist seg som en farlig spiller nær motstanderens boks. Den beste planen mot uruguayaneren vil nok enten innebære at man spiller rundt han, eller setter en kvikk (eventuell sterk) spiller på han som han vil slite med timingen mot. (Whoscored)

Offensivt: Fabio Quagliarella (ST)

Matrise hentet fra Squawka Fabio Quagliarella er ikke akkurat et ukjent navn i Serie A, da han har spilt i ligaen i evigheter, men denne sesongen er sannsynligvis den beste 35-åringen noensinne har hatt. Med 22 målpoeng (17 mål og 5 assist) på 23 kamper er det nemlig svært få i Europa som har involvert i flere mål enn den italienske spissen. Ikke overraskende er en av de største styrkene til Quagliarella hans gode avslutningsferdigheter. Men samtidig er ringreven utrolig flink til å posisjonere seg og kan i tillegg vinne hodedueller. Noen svakheter finner vi derimot i hans deltakelse i det oppbyggende spillet, siden Quagliarella ikke har det beste overblikket eller mest følsomme pasningsfoten. Mot 35-åringen blir dermed det viktig å holde han unna boksen, og være spesielt observant på bevegelsene til Fabio Quagliarella. (Whoscored)

Oppsummering For at Milan skal få sin revansj mot Sampdoria vil det være svært viktig å nøytralisere linken mellom de kreative midtbanespillerne og de gode offensive løpene. Samtidig vil det være viktig å spille seg forbi presset fra midtbanespillerne, da den bakerste rekken har vist svakheter denne sesongen. Uansett blir dette nok en tøff kamp med mye dueller der Gattuso sitt mannskap må være litt smartere enn motstanderen.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page