top of page

Hva vi møter: Juventus (B)


Med 13 rene bur på rad mot italiensk motstand byr denne Serie A-helgen på store utfordringer for Milan, spesielt med tanke på at dette laget ligger øverst på tabellen i sin jakt på deres sjuende seriemesterskap på rad.

Forrige kamp: SPAL – Juventus Lagoppstilling (4-2-3-1): Buffon, Asamoah – Chiellini – Rugani – De Sciglio, Matuidi – Pjanic, Alex Sandro – Dybala – Costa, Higuain.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 0 Skudd: 3 – 12 Cornere: 3 – 7 Ballbesittelse: 36%-64% Pasningstreffsikkerhet: 80%-89%

Etter 12 seire på rad i Serie A tok Juventus turen til SPAL og Stadio Paolo Mazza, for en kamp som skulle bli vanskeligere enn først antatt. SPAL hadde nemlig forberedt seg godt og holdt unna for det aller meste Allegri sitt mannskap kom med. I løpet av førsteomgang var nemlig de beste mulighetene skudd fra utenfor 16, og lagene gikk til pause uten at noen baller hadde havnet i garnene. Ut i andre skulle det vise seg at hjemmelaget fikk troen på at de skulle beholde ett poeng, samtidig som Juventus ble mer og mer frustrert. Vi fikk nemlig mindre og mindre gode sjanser i kampen, til tross for offensive bytter av Allegri. Kampen endte dermed 0-0, men på en vanlig dag hadde nok Juventus satt noen av sjansene de fikk, til tross for at det ikke var høy kvalitet på et høyt antall av dem.

Til tross for at Juventus kontrollerte mye av kampen ble de aller fleste mulighetene skapt gjennom overgangene deres. I etablert angrep endte nemlig mye i skudd fra utenfor 16-meteren eller mislykkede gjennombruddsforsøk. Det lå også en tendens til at Bianconeri angrep mest langs venstresiden. Defensivt hadde derimot Juventus god kontroll, med unntak av et par små muligheter SPAL skapte gjennom kontringer. Hvis hovedfokuset til Milan blir å stoppe Juventus kan det virke som en god ide å senke tempoet i kampen, da det var på denne måten SPAL nøytraliserte Allegri sine menn på en relativt effektiv måte. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Per dags dato leder Juventus ligaen med 2 poeng etter at de jaktet ned Napoli over en lengre periode. Bianconeri har i tillegg scoret flest mål og sluppet inn færrest. Hos Squawka ligger Juventus også høyest på perfomance score, men samtidig slår Roma de i defence score, og Napoli de i possession score. Dermed innehar de ikke en overlegen ledelse totalt, selv om de på de fleste måter er det beste laget i ligaen, og flere hakk over Milan sine gjennomsnittlige prestasjoner. Bianconeri har heller ikke tapt siden 19. november, så det ville nok vært sesongens beste prestasjon hvis Rossoneri snek med seg 3 poeng fra Juventus Stadium.


Tabell hentet fra Squawka

Etter salget av Bonucci i sommer har Torino sitt beste lag som regel organisert seg i en 4-2-3-1. Her er backene svært offensive, og stopperne er gode ballfordelere, simultant som alle disse (pluss de to bakerst på midten) er disiplinerte på den defensive posisjoneringen sin. De to laveste på midtbanen har ofte en rollefordeling der den ene løper mye og tar dueller, mens den andre er dirigent og ballfordeler for de offensive kreftene foran på banen. På kantene har de to komplementære spillere der en er rask, dribler og legger innlegg, simultant som mannen på motsatt side vinner de aller fleste duellene sine. I tillegg ligger det en kreativ kraft i midten offensivt på midtbanen som både kan spille presist til medspillere eller gå for skudd selv. Til slutt har vi en ordentlig goalgetter på topp som kan putte ballen i mål ved de fleste anledninger (kontringer, innlegg, langskudd osv.). Det er vanskelig å finne noe kollektivt taktisk grep som fungerer bra mot Juventus, da de er svært fleksible i dette oppsettet, men man bør prøve å matche motstanderen i posisjonene samtidig som man trenger en vilje og innsats i alle de 90 minuttene på lørdag.

Som nevnt kan Juventus score på via de aller fleste angrepsformer, men vi serlikevel en tendens til at de kanskje er aller mest effektive på gjennombrudd, dødballer eller kantspill der de drar motstanderen ut av deres defensive struktur. Det vil dermed være viktig for Milan at man klarer å inneha et etablert forsvar der man ikke gir fra seg mye rom, og heller ikke gir bort unødvendige frispark. Dette ligner mye på det SPAL gjorde forrige serierunde, noe som kanskje enda kan forbedres  av et lag av høyere kvalitet, spesielt hvis man kombinerer det med å sette riktige spillere til å passe på riktige menn (spiller som er villig til å ta duellene med Mandzukic f.eks.). Defensivt er Juventus svært flinke til å holde på en ledelse, samtidig som de har sine største styrker i luftrommet. Som nevnt innledningsvis har Juventus holdt buret rent i 13 kamper på rad mot italiensk motstand, noe som sier noe om hvilken enorm oppgave som venter Milan sine angrepsspillere denne helgen. Simultant har vi sett ved et par anledninger denne sesongen (først og fremst fra Lazio og Tottenham) at det er mulig å ta Bianconeri i ubalanse. En god plan for Gattuso kan dermed innebære spill som frustrerer hjemmelaget (enten ved å være defensivt strukturerte eller sette inn mye taklinger rundt midtbanen), noe som vil øke sannsynligheten for å straffe Juventus, og forhåpentligvis sette noen baller i nettet. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Medhia Benatia (CB)

Matrise hentet fra Squawka Etter at Bonucci bestemte seg for å spille i rødt og svart denne sesongen var det mange som regnet med at Rugani (eller eventuelt Barzagli/Howedes) skulle ta over rollen til spilleren som nå er Milan-kaptein, men det var altså en marokkaner som skulle få mest spilletid ved siden av Chiellini. Med en svært god pasningsfot, samt en smart fotballhjerne, har Medhia Benatia vist seg som en perfekt erstatter. Spesielt har midtstopperen vist gode ferdigheter med tanke på luftspillet, samt hans evne til å lese motstanderens valg. Et lite problem har derimot vist seg ved at han lager en god del frispark, og kan slite hvis han møter kvikke driblere. Det å havne i en situasjon der Calhanoglu eller Suso blir kvitt backene og kan utfordre stopperne vil dermed være en svært ønsket situasjon for Milan i denne kampen. (Whoscored)

Offensivt: Gonzalo Higuain (ST)

Matrise hentet fra Squawka Selv om Higuain ikke har scoret like mye som noen andre spisser i denne Serie A-sesongen, har han tatt klare steg mtp viktige målinvolveringer. F.eks. var argentineren involvert i alle 4 målene Juventus puttet på deres ferd forbi Tottenham, og inn i kvartfinalene i Champions League. Gonzalo Higuain er effektiv med begge bein, samt hode, noe som har gjort han til en av verdens mest dødelige målscorere. Han har også gode evner til å holde på ballen, og vinner de aller fleste dueller. Den beste måten å håndtere Higuain på vil sannsynligvis være å isolere han mest mulig, da han ikke har den mest presise eller kreative foten, simultant som han har ved flere anledninger vist at han leverer svakere når han blir frustrert. (Whoscored)

Oppsummering Når Milan skal gyve løs på sesongens vanskeligste oppgjør vil det være svært viktig at man er disiplinerte defensivt, og at alle er klare over sine arbeidsoppgaver. Samtidig må man være klar for å ta eventuelle overganger hvis man har håp om å få med seg alle tre poengene hjem. Likevel vil nok mange si seg fornøyd med 1 poeng mot et Bianconeri som ikke slipper inn mål, til tross for den fantastiske stigningen vi har sett i prestasjonene til Rossoneri dette året.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page