top of page

Hva vi møter: Inter (H)Etter en periode med 8 kamper uten seier har Inter hevet seg noe, men det ligger fortsatt en usikkerhet der, og Milan er laget med klart best form. Samtidig er det jo ofte «underdogen» som vinner Derby della Madonnina…

Forrige kamp: Inter – Benevento Lagoppstilling (4-2-3-1): Handanovic, Cancelo – Skriniar – Ranocchia – D’Ambrosio, Vecino – Gagliardini, Candreva – Rafinha – Perisic, Eder

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2 – 0 Skudd: 9 – 10 Cornere: 6 – 2 Ballbesittelse: 53%-47% Driblinger: 10 – 15

Etter et tap mot Genoa i forrige runde, og hard konkurranse om CL-plassene var det viktig for Inter å beholde alle poengene i Milano da de gjestet Benevento. Likevel åpnet ikke hjemmelaget særlig bra, og gjennom en målløs førsteomgang var det faktisk Benevento som hadde hatt de beste mulighetene (2-6 i skudd bl.a.). Ut i den andre var det derimot mer fyr i Nerazzurri, der nå begge lagene skapte store muligheter. Og det var Inter som fikk hull på byllen først da, i det 66. minuttet, Cancelo la en corner, Vecino stusset, og Skriniar stod på bakerste stolpe og headet ballen inn til 1-0. Etter dette falt Benvento noe sammen, og bare tre minutter etter Skriniar sitt mål satte Ranocchia inn 2-0. Denne scoringen kom gjennom et frispark i den høyre korridoren som Cancelo la fint inn til Ranocchia som headet ballen inn i garnet. Bortelaget virket helt demotivert etter dette, og endte til slutt opp med kun et rødt kort på Viola, da han fikk sitt andre gule for å hindre en kontring. Dermed vant Inter 2-0, men det var på ingen måte en overbevisende forestilling der de trengte to dødballmål for å overvinne ligaens bunnlag.

Dette var som sagt ikke en veldig god kamp av Nerazzurri, men det positive man så fremover var antall sjanser som ble skapt gjennom dødballer og langskudd. Det negative var hvor få sjanser de skapte på andre måter, samt at de var nesten unaturlig effektive i forhold til sjansestørrelsene. Defensivt holdt de nullen, men det var likevel ikke det samme Inter som vi observerte tidligere i sesongen. Spesielt på kontringer imot slapp de Benevento til altfor mange muligheter. Det er dermed kun dødballene som Milan bør frykte av det som ble vist i denne kampen, og det vil mest sannsynlig ligge muligheter for å angripe et ubalansert Inter i helgens derby. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Etter den forrykende starten fra Nerazzurri har det nå gått tregere i ligaen, og de ser ut som det svakeste laget av trioen som (før denne forrykende spurten til Milan) så ut til å kjempe om 3. og 4. plassen. De ligger per nå som nummer 4, ett poeng bak Lazio, og ett foran Roma, men som sagt har de noe av den svakeste formen i hele ligaen over 10 kamper. Hos Squawka ligger de som nummer 5 i ligaen mtp perfomance score, og ingen områder utmerker seg noe spesielt positivt eller negativt. Samtidig ser man på andre siden et Milan-lag som klatrer runde for runde på de fleste tabeller. Dermed er det klart for et viktig Derby della Madonnina denne helgen, der mer enn 3 poeng står på spill.


Tabell hentet fra Squawka

Fra Spalletti vil vi nok forvente at laget settes opp i en 4-2-3-1 der den bakre fireren består av ballspillende midtstoppere og overlappende backer. Defensivt på midtbanen finner vi to spillere som arbeider hardt både offensivt og defensivt, der den ene ofte dekker rommene den andre etterlater seg. Fremfor disse igjen finner vi en playmaker som gjerne drifter inn i rom på kanter. På kantene i treeren bak spissen finner vi som regel to spillere som er glade i å dra seg ut mot kanten og legge inn, simultant som de ofte lurer på bakre stolpe ved innlegg fra motsatt side. Spissen selv er ganske allsidig, da han både kan være oppspillspunkt og bakromsspiss. Likevel vil det viktigste være å fokusere på spissen sine løp inn i boksen, og generelt passe på posisjoneringen sin. Offensivt bør det ligge muligheter for kontringer siden det skal være mulig å ta midtbanen og backene i ubalanse.

Spillestilen til Inter offensivt dreier seg mye om vingspill og innlegg, noe som i noen tilfeller har vært en stor suksess, mens i andre har det blitt skapt svært lite. Den største styrken offensivt finner vi nok på dødball siden de både har presise føtter, og ikke minst hodesterke spillere. For å nøytralisere angrepet til Inter har vi sett at et effektivt grep er å stenge igjen i boksen, der man dekker rommene som Nerazzurri liker å angripe på innlegg. Defensivt varierer Spalletti sitt mannskap presshøyden etter kampsituasjonen. Styrkene ligger hovedsakelig i strukturen deres og fysikken på forsvarerne både med tanke på fart og styrke. Dette fører til at de er gode på blant annet defensive dødballer. Vi har derimot observert at Inter sliter noe med kontringer imot, og generelt der de blir utfordret av uforutsigbare spillere. I løpet av alle de siste 10 kampene til Nerazzurri har motstanderen kommet til flere brukbare muligheter, dermed er de ikke nå den samme enheten defensivt som de var tidligere i sesongen. For Milan skal det ligge gode muligheter for sjanseskapning både gjennom kontringer og utfordringer gjennomført av kreative spillere som Suso og Calhanoglu, hvis trenden hos Inter er noe å gå etter. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Joao Cancelo (RB)

Matrise hentet fra Squawka Det har i flere sesonger vært manko på gode backer hos Inter, men det kan nå se ut til at Joao Cancelo nå har løst dette til en viss grad. Portugiseren ankom Nerazzurri sommer på lån fra Valencia, og det tok litt tid før Spalletti gav han tillit, men nå bidrar han voldsomt på begge sider av banen. Offensivt er han nemlig en typisk god offensiv back som både kan drible og legge inn nøyaktige innlegg. Defensivt leser Cancelo spillet ganske bra, og utnytter her farten sin på en smart måte. 23-åringen er også ivrig på taklinger defensivt, men han bommer samtidig litt for ofte på disse. Joao Cancelo er heller ingen utmerket spiller i luftrommet i egen boks. Milan må altså passe på de offensive løpene fra høyrebacken, men samtidig er det muligheter å angripe Cancelo med kjappe dragninger fra Calhanoglu eller fine løp inn i boksen av Bonaventura. (Whoscored)

Offensivt: Mauro Icardi (ST)

Matrise hentet fra Squawka Mauro Icardi sin form har fulgt resten av lagets de siste månedene, og i tillegg har spissen nå vært ute en måned med skade, men samtidig elsker han derby og vil absolutt være på hugget. Styrkene til den argentinske 25-åringen ligger mye i hvor smart han er med posisjoneringen sin, samt avslutningsferdighetene med alt fra hodet til begge bein. Icardi har også vist at han kan spille de andre spillerne frem når alt fokuset er rettet mot han. Likevel er spissen noe svak på presisjonene med pasningene, og misliker at man presser ham tidlig og hardt. Det viktigste for forsvarsrekken til Gattuso blir nok fokuset på å ikke gi Icardi rom, simultant som man frustrerer ham, hvis man skal unngå en lignende situasjon som oppstod i det motsatte oppgjøret i høst. (Whoscored)

Oppsummering Dette blir nok enda et spennende Derby della Madonnina der Rossoneri faktisk er favoritter, men skal Gattuso sitt mannskap ta kontroll over byen igjen blir det viktig å nøytralisere løpene inn i boksen fra Nerazzurri. Hvis ikke Spalletti setter opp en defensiv taktikk vil det mest sannsynlig komme flere muligheter offensivt på et Inter i ubalanse. Vi kan nok ikke forvente at Milan sin rekke på 6 uten mål imot fortsetter, men forventningene er høyere enn på lenge til dette Derby della Madonnina.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page