top of page

Hva vi møter: Inter (B)I slutten av mai var det avgjort at Milan kom til å ende over naboen Inter på tabellen sesongen 2016-17. Denne sesongen ser det derimot verre ut, og Nerazzurri ser ut til å styre mot Champions League. Skal Rossoneri ende foran til slutt denne gangen må de levere varene i årets første Derby della Madonnina.

Forrige kamp: Benevento – Inter Lagoppstilling (4-2-3-1): Handanovic, D’Ambrosio – Skriniar – Miranda – Nagatomo, Borja Valero – Vecino, Candreva – Brozovic – Perisic, Icardi.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 1 – 2 Expected Goals: 1 – 2 Skudd: 11 – 22 Treffsikkerhet på pasninger: 84% – 91%

Allerede fra første sekund var Inter aggressive og sjanseskapende på Stadio Ciro Vigorito, noe som fikk uttelling før 20 minutter hadde gått. Marcelo Brozovic kom på et godt løp inn i boksen og leverte en knallhard heading i mål på et innlegg fra Antonio Candreva. Kun et par minutter senere dukket kroaten opp igjen for å servere et frispark fra 20 meter godt plassert i keeperhjørnet, 2-0 til Inter etter 22 minutter. Etter dette kom derimot Benevento godt inn i kampen gjennom flere farlige kontringer, hvorav et havnet i tverrligger, og etter 42 minutter klarte endelig Marco D’Alessandro å lure ballen forbi Handanovic. Etter pausen fortsatte noe av den samme trenden ved at Inter hadde mye ball, men Benevento kom på kontring og skapte farligheter (en til i metallet bl.a.). Men uansett endte vi opp med en fortjent 1-2 seier til Inter, noe statistikken støtter.

Nerazzurri skapte mange av sine sjanser mot Benevento gjennom flankene og fra dødballer. De imponerte gjennom god presisjon i pasningsspillet, og dominerte ballinnehav, men samtidig gjorde kanskje dette de noe vell komfortable. Benevento fikk nemlig veldig mye rom å kontre i, noe et mer klinisk lag kunne straffet Inter enda hardere på. Ellers var det interessant å se hvor mye fokus som lå på angrep på venstresiden gjennom Perisic og Nagatomo, noe man kan forvente også i derbyet denne helgen. Til sist er det verdt å legge merke til at Inter ofte ble tatt av offsidefellen til heksene. Det var altså litt av hvert ved Nerazzurri sine prestasjoner i kampen mot Benevento som Milan bør bemerke seg. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong i Serie A rangerte Inter høyt blant lagene som var mest «uheldige», og hvis vi skulle gått etter xG hadde de havnet på 4.plass istedenfor den sure 7.plassen. Denne sesongen har de derimot startet bra og effektivt, noe som har ført til en 3.plass med bare ett poengtap. Mye av dette kan krediteres til at de er solide bakover, og at Luciano Spalletti har innført sin vinnende mentalitet i laget. Dette kan observeres både gjennom at de har sluppet til mindre sjanser enn alle andre lag enn Napoli og Bologna, samt at de har vunnet mange kamper med relativt liten margin. Vi har altså med et klinisk Inter å gjøre denne sesongen.


Tabell hentet fra Squawka

Det er forventet at Nerazzurri kommer i en 4-2-3-1 formasjon i Derby della Madonnina. Den bakre fireren faller ofte lavt når motstanderen har ballen, simultant som de er svært involvert i angrepsspillet gjennom overlappende backer og ballspillende midtstoppere. Midtbanen kan defensivt falle ned som en femmer, men der tre spillere har større frihet fremover. Denne måten å spille på har en fleksibilitet som gir Spalletti muligheten til å endre raskt på taktikken, bl.a. fra kontringsbasert spill, høyt press, til defensiv trygghet. På topp ligger Mauro Icardi alene som et bindeledd for laget der han kan holde i ballen, og enten spille rett i rom for kantene eller i støtte. Hvordan formasjonen spilles er dermed mye opp til Spalletti, men vi kan nok forvente at Inter vil trille ball en god del denne kampen.

Spillestilen til Inter offensivt er preget av mye vingspill, der de trekker ut motstanderens forsvarere. Videre utnyttes ofte gode individuelle prestasjoner til å skape sjanser. Disse sjansene er Nerazzurri igjen kliniske på å utnytte, og da spesielt inne i boksen eller via dødball. Hittil har vi sett et Inter som liker å kontrollere kampen på motstanderens banehalvdel der hele laget kan involvere seg. Et problem som har blitt observert denne sesongen er at angriperne til Inter blir satt veldig ofte i offside. Dette er noe Milan bør se på, samtidig som man må beholde konsentrasjonen og ikke bli tatt ute av posisjon. Defensivt er Inter svært gode til å beskytte ledelsen, da de er en defensivt solid enhet når de spiller i etablert forsvar. De sliter derimot hvis motstanderen kontrer, og vi har sett at Nerazzurri da gir fra seg store rom for langskudd og gjennombruddspasninger. Vi vil nok mest sansynelig dermed få et kampbilde der Inter har mest ball, og Milan satser på kontringer (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Milan Skriniar (CB)

Matrise hentet fra Squawka 22-åringen fra Slovakia, som ankom denne sommeren fra Sampdoria, har imponert så langt i den svarte og blå drakten. Midtstopperen er sterk i luften, og gir ikke fra seg mange frispark. Det mest utpregede ved Skriniar er hans gode ferdigheter med ballen i beina. I tillegg til å ha en god pasningsfot liker slovaken å ta med ballen fremover på banen, men selv om han ofte lykkes har det slått tilbake ved et par anledninger. Skriniar har utenom dette ikke noen spesifikke svake punkt, men hvis han ikke har tatt store steg denne sesongen er han ikke toppklasse generelt. Det er dermed hovedsakelig det å være observant på Skriniar sin offensive mentalitet som det bør fokuseres på for Montellas menn. (Whoscored)

Offensivt: Ivan Perisic (LM)

Matrise hentet fra Squawka Perisic til Manchester United var en av sommerens store overgangssagaer, men det hele endte i ingenting og kroaten forble svart og blå. Mye av grunnen til at han ble godt ansett av Mourinho er at han er en ordentlig kant, som både er brukbar defensivt, samtidig som han er god i luften. De fleste av sjansene til Perisic kommer som grunnlag av hans gode posisjonering i forhold til høyrebackene, spesielt på innlegg. Som regel vil kroaten trekke seg innover eller slå raske innlegg når han har ballen i beina. Dette er en av flere deler av spillet hans som kan leses av smarte forsvarere, noe som treffsikkerheten på pasninger beviser. Fokus må dermed legges på å alltid ha kontroll på Perisic, være tålmodig og ikke bli for aggressive. (Whoscored)

Oppsummering Dette vil bli et utfordrende Derby della Madonnina for Montellas menn, men Inter er på ingen måte perfekte. Tålmodighet i forsvarsspillet vil være en viktig faktor for Rossoneri, og ikke bli satt ut av f.eks. Skriniar sine løp fra midtstopperplass eller Perisic smarte bevegelser. Hvis alle tre poengene skal gå til den røde delen av byen vil det nok også være viktig å kjøre kontringer på rette tidspunkt, da dette har vært et svakt punkt for Inter. Det vil nok bli enda en intens og fysisk kamp denne søndagen, der vi får håpe «Nye-Milan» endelig kan ta sine første poeng mot et godt lag.

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page