top of page

Hva vi møter: Genoa (B)


Etter en skuffende forestilling i Europaligaen blir det spennende å se om Milan klarer å fortsette den gode ligaformen mot et Genoa som nesten ikke slipper inn mål.

Forrige kamp: Bologna – Genoa Lagoppstilling (3-5-1-1): Perin, Rossettini – Spolli – Zukanovic, Rosi – Bessa – Bertolacci – Hiljemark – Laxalt, Pandev, Galabinov.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2 – 0 Skudd: 8 – 17 Cornere: 2 – 8 Ballbesittelse: 43%-57% Taklinger: 28 – 10

Med tre seire på rad (over motstand som Inter og Lazio) ankom Genoa Stadio Renato Dall’Ara med deres lengste seiersrekke denne sesongen, men det skulle vise seg at Bologna på ingen måte kapitulerte på grunn av dette. Førsteomgangen var likevel svært lite interessant da begge lag skapte nært null sjanser, men tidlig i den andre eksploderte matchen til live. Etter et fint løp i det 49 minuttet av Masina havnet ballen til slutt hos Destro kun 1 meter utenfra streken, og ballen smalt i garnet til 1-0 for hjemmelaget. Videre spilte bortelaget seg mer inn i kampen, fikk noen muligheter, men det var det aggressive presset fra Bologna som skulle føre til det neste målet. I det 72. minuttet klarerte nemlig bakerste mann hos Genoa, Spolli, ballen rett i Falletti, noe som førte til at han og Destro kom alene med keeper, og førstnevnte fikk æren av å plassere ballen i nota. Dermed var kampen avgjort, og gjestene reiste hjem til Genoa med et skuffende 0-2 resultat.

Genoa var laget som var mest i angrep i dette oppgjøret, men de manglet det «killer-instinktet» som Bologna innehadde. Det var nemlig hjemmelaget som var aggressive, og vant de viktige duellene i boksene. De farligste mulighetene som Genoa skapte var også gjennom kontringer, men disse fikk de ikke mange muligheter til å gjennomføre. Likevel kunne man se en tendens til at spillerne var gode til å holde ballen i laget, og utenom det at de ikke viste en dødelighet, var det ballbesittende spillet ganske bra. Derimot må man også nevne at det var et par individuelle defensive feil i denne kampen som Genoa må luke vekk. Milan kan nok lære litt av Bologna sin måte å håndtere Genoa på, samtidig som man skal har mer kvalitet i laget. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Som påpekt tidligere har Genoa levert seire mot både Inter og Lazio i det siste, noe som ført til at de har klatret noe på tabellen. Nå på en 13. plass ligger Rossoblu i det sjiktet man kunne forvente, og det skal mye til for at det blir nedrykk eller Europaspill for den røde og blå delen av havnebyen. Det er likevel verdt å merke seg hvor få mål det har vært i Genoa sine kamper, da de har sluppet inn 5. minst mål, men samtidig scoret 3. minst. Hvert mål er dermed ofte avgjørende i deres kamper. Hos Squawka illustreres dette også, gjennom at de har samme posisjoner på defence- og attack-score, simultant som de totalt ligger på en 14. plass. Rossoblu har holdt nullen i såpass mange som 8 av de 14 siste kampene i ligaen, og dermed vil det offensive være det største fokuspunktet for Rossoneri før dette møtet på Stadio Luigi Ferraris.


Tabell hentet fra Squawka

Formasjonen Davide Ballardini liker å sette opp sitt Rossoblu i kan best beskrives som en lavtliggende 3-5-1-1. Her vil de defensivt danne en solid blokk med 5 i bakerste rekke, og 3 foran denne som skal dekke alle mellomrom motstanderen kan finne. I angrep blir spillerne derimot ofte isolert, noe som gjør laget svært avhengig av angrep fra midtbanen både sentralt og gjennom vingbackene. Det kan dermed være en god ide å la motstanderne angripe noe, for så å presse de hardt, og utnytte et forsvar i ubalanse. Ellers er dette generelt en formasjon som Milan må være tålmodige og kreative for å bryte gjennom, men som samtidig ikke skal skape de største problemene hvis man følger løpene fra midtbanen.

Spillestilen til Genoa offensivt preges i stor grad av vingspill og innlegg, samtidig som de ofte kan nyte gode kontringer. Et problem de ofte møter på er at det er for få spillere som blir med på angrepene, og dette undertallet fører ganske frekvent til balltap. Vinner man duellene vil man sannsynligvis nøytralisere mye av det Genoa kommer med offensivt, samtidig som man må være obs på dype løpene fra midtbaneleddet. Davide Ballardini setter ofte begrensninger for hvor offensivt laget ligger, noe som fører til en solid blokk rundt egen boks. Samtidig er spillerne som regel på tærne, og fremviser en aggressivitet. Dette utgjør en kombinasjon som gjør det svært vanskelig å bryte gjennom. Rossoblu har derimot vist noen svakheter ved at de lager mye frispark i posisjoner der gode lag på dødball kan straffe de. Rett utenfor 16-meteren pleier det også å være noe rom Genoa ikke dekker like godt, og her kan vinger som trekker inn eller midtbanespillerne finne brukbare skuddmuligheter. Hvis man derimot skal skape muligheter inne i boksen må man nok straffe laget i ubalanse, f.eks. gjennom å vinne ballen høyt i banen og ta overgangen. Det å bryte ned forsvaret til Rossoblu blir nok den største utfordringen for Rossoneri denne serierunden, og da må man finne de få rommene helgens hjemmelag gir fra seg og utnytte disse. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Ervin Zukanovic (LCB)

Matrise hentet fra Squawka Til venstre i den bakre treeren finner vi en bosnier som er av de aller viktigste spillerne i det solide forsvaret til Genoa. Den nå 31-år gamle stopperen har gode ferdigheter på det meste som trengs for en lavtliggende forsvarer, da han for eksempel er en av de som ofte blokkerer motstanderens forsøk inn i 16-meteren. Zukanovic sliter derimot noe hvis han utfordres lenger vekk fra eget mål, siden blant annet farten ikke er særlig optimal. Med ball i beina er heller ikke bosnieren særlig konsekvent og stabil. Dette gjør at Zukanovic er en av spillerne Milan bør presse når Genoa har ballen, og kjøre kontringer mot han, for hvis man ikke klarer dette er stopperen relativt komfortabel i etablert forsvar. (Whoscored)

Offensivt: Goran Pandev (CAM)

Matrise hentet fra Squawka Veteranen Pandev er fortsatt en luring, og denne sesongen er 34-åringen den fremste kreative spilleren hos Genoa, noe som er en svært viktig rolle for et lag som ikke skaper all verden. I tillegg til hans gode overblikk vet han ofte når det er smart å gå for skudd, samtidig som Pandev ofte tar noen gode touch som gir han rom, noe som veier opp for den manglende farten. Likevel har ikke den offensive midtbanespilleren den stabiliteten man kunne ønske, og han sliter hvis han ikke kommer inn i noe særlig rytme. Det er også ganske enkelt å bryte ballbanen på pasningene til mannen fra Makedonia, siden han ikke er like bevegelig som før. En løsning på problemene Pandev fører med seg vil dermed være å markere han godt og ikke gi han muligheten for å involvere seg altfor mye. (Whoscored)

Oppsummering For å takle dette oppgjøret i Genoa blir det offensive mest viktig, siden det defensive vil mest sannsynlig gå fint hvis man markerer Pandev og er klare for de dype løpene fra midtbanen. For å putte på Rossoblu blir det derimot viktig å være tålmodige, kanskje la de ha ballen litt, og være aggressive i de rommene man finner. Dette blir nok uansett en ordentlig slitekamp for Rossoneri der det må kjempes godt for å fortsette den gode seiersrekken i ligaen.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page