top of page

Hva vi møter: Crotone (H)


2017-18 sesongen begynte med en overbevisende 3-0 seier borte mot Crotone for Milan. Nå starter andre halvdel av sesongen, og et Crotone som har tapt 5 av de siste 6 tar turen til San Siro i en kamp der hjemmelaget regnes som store favoritter.

Forrige kamp: Crotone – Napoli Lagoppstilling (4-3-3): Cordaz, Faraoni – Simic – Ceccherini – Martella, Rohden – Barberis – Mandragora, Trotta – Budimir – Stoian

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 1 Cornere: 2-15 Ballbesittelse: 29%-71% Skudd: 5 – 23

I den siste serierunden i 2017 reiste Napoli som store favoritter til Stadio Ezio Scida. Dessverre for Crotone (og de nøytrale) ble kampplanen til hjemmelaget ødelagt tidlig når Hamsik satte inn 1-0 etter 17 minutter gjennom et fint samspill med Allan. Etter dette fulgte flere brukbare muligheter for Napoli, samtidig som Crotone fikk til svært lite, så det stod 1-0 til pause. I andreomgang var derimot Crotone farlig frempå med bl.a. Stoian etter et fint forarbeid av rumeneren. Til tross for at Crotone fikk av gårde noen skudd i den andre omgangen, var disse først og fremst fra distanse, og Napoli virket til å ha full kontroll. Vi endte dermed opp med en ganske tørr kamp i Crotone der gjestene fikk kontroll tidlig, hjemmelaget leverte svært lite, og stillingen ble 0-1.

Det var svært lite positivt å ta med seg fra denne kampen for Crotone sin del, men de skapte i det minste noen få sjanser på kontringer. Samtidig lyktes de noe i å holde Napoli unna målet, og skuddene til de lyseblå kom hovedsakelig fra distanse. Likevel hjalp ikke dette når de sjeldent hadde ballen, simultant som Napoli ønsker mye ballinnehav. Det blir nemlig svært vanskelig å vinne når man ikke klarer å legge tre pasninger etter hverandre. Crotone gav i tillegg fra seg mange frispark rundt egen boks, noe mange motstandere vil straffe dem på. Får Milan tidlig et grep om kampen (slik Napoli gjorde) skal man klare, uten store problemer, å kontrollere oppgjøret. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil I fjor så det lenge ut til at Crotone skulle rykke ned, men en utrolig økning i poengfangst mot slutten av sesongen førte til en 17. plass, og plass i Serie A sesongen 17/18. Halvveis ut i denne sesongen ligger de på en forventet 18.plass der bare målforskjell skiller de fra SPAL på posisjonen foran. Likevel skal det godt gjøres å holde seg i divisjonen med et snitt på under 1 poeng (0,79), og gjennomsnittlig nesten 2 mål imot  per kamp. Hos Squawka observerer man også faretruende tegn ved at de er rangert som det dårligste laget med tanke på performance score. Dette er hovedsakelig en følge av svake prestasjoner offensivt, og hvordan de utnytter sin ballbesittelse. Mye tyder altså på at det er et av ligaens svakeste lag som besøker San Siro den 20. serierunden.


Tabell hentet fra Squawka

Laget fra Calabria stiller som regel opp i en 4-3-3 under Walter Zenga. Her vil midtstopperne involvere seg svært lite i banespillet, og ligge veldig lavt. Backene er derimot svært mobile, noe som gjør at de, i tillegg til å ligge riktig defensivt, er en stor del av det oppbyggende spillet til Crotone. På midten er treeren svært dynamisk, der de kan bytte posisjoner offensivt, men samtidig danner en god blokk defensivt. De to vingene i trioen foran har som regel typiske posisjoner for vinger ved at de først og fremst holder seg på kantene, mens spissen holder seg sentralt der han skal vinne dueller. Det er også verdt å nevne at disse tre på topp bidrar godt defensivt. Mot denne formasjonen vil man kunne forvente angrep fra kantene, og da vil det være viktig å vinne dueller og nøytralisere innlegg. Offensivt bør nok Milan tenke på å fremme kreativitet, og bevegelse foran ballfører.

Den offensive spillestilen til Crotone er veldig direkte, og består mye av duellspill. I et etablert angrep vil mye fokusere seg rundt kantspill og innlegg, men dette blir ofte litt forutsigbart. Crotone sliter også veldig med presisjonen på pasningene, noe som gjør at de er laget i ligaen med minst ballbesittelse. Det ligger også en tendens i angrepene til Crotone at de avslutter på dårlige muligheter, og at de rett og slett er svake på sjanseskapning. Er man først på andreballer og vinner nærkampene er mye gjort forsvarsmessig mot dette Crotone-laget. Crotone er nok relativt sterkere defensivt enn offensivt, noe som kan begrunnes av at mye av fokuset deres ligger der. Backlinjen ligger ofte lavt, og midtbanen innehar også en disiplin som gjør det vanskelig å bryte igjennom. Dette gjør ofte motstanderen frustrert, noe som videre fører til dårligere sjanseskapning. Det viktigste for Milan vil dermed være å holde fokus, og prøve å finne åpningene i Crotone sine bakre rekker. En oppgave som ikke bør være umulig, spesielt med tanke på 16 av 19 lag har puttet ballen i garnet til Crotone, simultant som de generelt er et av de svakeste lagene i Serie A. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Rolando Mandragora (CM)

Matrise hentet fra Squawka Muligens den mest spennende spilleren til Crotone (på lån fra Juventus) finner vi på midtbanen i Rolando Mandragora. Den 20 år gamle italieneren er først og fremst en midtbanespiller som innehar gode styrker defensivt. Mandragora er nemlig veldig flink til å lese spillet, og bryter dermed bl.a. stadig motstanderens pasninger. Den unge midtbanespilleren innehar i tillegg taklingsferdigheter, noen han ikke skyr vekk fra å bruke. Det kan også være verdt å nevne at Mandragora har et brukbart langskudd. En svakhet i spillet til Crotone-spilleren er at han er noe begrenset på pasningsspillet. I tillegg er han urutinert, kan bli vippet av pinnen, og er noe treg på de første meterne. For Milan vil det nok lønne seg å spille mye rundt Mandragora, simultant som han er en spiller som bør presses når han mottar ballen. (Whoscored)

Offensivt: Ante Budimir (ST)

Matrise hentet fra Squawka På topp for Crotone stiller den kroatiske spilleren Ante Budimir (på lån fra Sampdoria). 26-åringen er først og fremst en duellspiller som er svært sterk i luften. Dette gjør Budimir til et godt oppspillspunkt for et lavtliggende lag. Men samtidig er Budimir noe stasjonær, og svak på avleveringene, noe som gjør at det er begrenset hvor mange angrep som kommer av hans prestasjoner. Defensivt er kroaten derimot en sterk bidragsyter, selv om det også blir mye frispark imot. Budimir bør egentlig ikke by på store problemer for Milan hvis man enten utfordrer han godt i luften, eller bare rett og slett plukker opp andreballene. (Whoscored)

Oppsummering I årets første Milan-kamp vil det offensivt være viktig å være tålmodige og utnytte dødballene man får. Defensivt bør man ikke ha store problemer, men det vil være en fordel om man vant andreballer, og prøvde å unngå kontringer og vingspill. Uansett bør dette være en kamp som Milan bør vinne ganske greit siden Crotone muligens er det svakest laget i ligaen på dette tidspunktet.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page