top of page

Hva vi møter: Chievo (H)


Chievo står med 1 seier på de 13 siste kampene i Serie A, og den siste borteseieren kom den 24. september. Likevel har de gule og blå eslene styrke i duellene, samtidig som man må passe seg for å undervurdere motstanderen.

Forrige kamp: Verona – Chievo Lagoppstilling (4-3-1-2): Sorrentino, Cacciatore – Dainelli – Bani – Gobbi, Castro – Radovanic – Hetemaj, Birsa, Inglese – Meggiorini.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 1 – 0 Skudd: 7 – 10 Cornere: 3 – 4 Ballbesittelse: 41%-59% Gule kort: 4 – 6

Det var tiden for sesongens andre Derby della Scala i forrige serierunden, der lagene stod samlet i en hyllest til Davide Astori, før et av Italia sine fineste derbyer ble sparket i gang. Til tross for en livlig førsteomgang med flere brukbare sjanser til begge lag stod det 0-0 i målprotokollen, og kun 1-0 i gule kort, til pause. Ut i den andre fikk vi derimot litt mer av det fyrverkeriet som dette derbyet kan levere. Etter 52 minutter tok nemlig Hellas Verona ledelsen gjennom et lavt innlegg, etter en kort corner, hvor Caracciolo stod klar og sparket ballen i garnet til 1-0. Som en følge av dette målet økte temperaturen i oppgjøret, og det smalt i duell etter duell. Dessverre førte dette også til at lagene ikke klarte å holde hodet kaldt på den siste tredjedelen, noe som gjorde at de fleste sjansene ble ødelagt av dårlige valg og lite presisjon. Vi endte dermed bare opp med 9 gule kort til, ingen flere mål, og dermed vant Hellas Verona Derby della Scala 1-0.

Generelt var dette en ganske jevn kamp mellom to lag som ikke fremviste særlig med kvaliteter offensivt. Man kunne derimot plukke frem noe positivt ved at Chievo kranglet seg frem til noen muligheter, men samtidig sløste de med disse mulighetene. Defensivt kan man på en måte si at eslene hadde en god balanse med tanke på press, siden de ikke gav fra seg noe særlig rom. Men på den andre siden bommet de mye i dette presset, gav i fra seg flere frispark i brukbare posisjoner, og alle i backrekken avsluttet kampen med et gult kort. Vi vil nok se et mindre aggressivt Chievo denne helgen mot Milan, men det at de vil legge seg etablert defensivt og prøve å krangle seg frem til målsjanser virker sannsynlig. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Med 5 poeng på 13 kamper synker Chievo som en stein på tabellen, og ligger nå kun 1 poeng over nedrykksstreken. De er også det laget i Serie A som har den dårligste formen over 10 kamper. Når det gjelder mål for og imot er det derimot ikke så mye som skiller de ut. Hos Squawka ligger Chievo på 15.plass med en ganske brukbar forsvarsscore, og noe svakere angrepsscore igjen. Det er dermed absolutt ikke noe ekstraordinært lag som skal besøke San Siro denne 29. serierunden, men likevel et lag som har etablert seg i Serie A for en grunn.


Tabell hentet fra Squawka

Formasjonen som Luca Campedelli vil sette opp sitt Chievo i er en som mest sannsynlig kan best beskrives som 4-3-2-1. Det er svært lite spektakulært over denne formasjonen som Milan ikke er kjent med fra Ancelotti-tiden, men likevel er det verdt å nevne rollene midtbanespillerne innehar. Hos Campedelli er det nemlig slik at det som regel er en typisk defensiv midtbanespiller som har to løpere ved siden av seg. Foran disse igjen vil det forventes både en offensiv playmaker med en god fot, samt en spiller som kan drible og utfordre på kant. Samlet skal alt dette føre til svært gode arbeidsforhold for en spiss som har sine største styrker i duellspillet. Et problem denne formasjonen kan møte på er en manglende naturlig bredde, noe som fører til flere situasjoner der de må være etablerte for å åpne rom hos motstanderens backrekke. Det er naturlig at et lag med lavere kvalitet ender opp med  mye dueller gjennom denne formasjonen, og dermed blir et av de viktigste tingene for Milan å vinne nettopp disse (i det minste andreballen), samtidig som man må være obs på løpene fra dribleren/midtbanen sammen med pasninger i eventuelle rom fra playmakeren.

Spillestilen til Chievo er fokusert rundt mye innlegg, og det er i duellene de først og fremst har vist styrke. Ofte ender angrepene i scenarioer der man venter på spillere bakfra som overlapper og legger inn. Dessverre for de gule og blå er de ikke gode på veldig mye annet, og den svake variasjonen er spesielt en konsekvens av svært lite kreativitet og frihet. I tillegg har heller ikke Chievo overbevist med tanke på effektivitet, og de løper ganske ofte inn i offside når de gjennomfører forsøk på å bryte igjennom et forsvar. Vi kommer dermed igjen frem til at det er viktig at Milan kommer seirende ut av duellene, samtidig som vi ser at man bør presse spillerne så mye som mulig da de ikke virker særlig kvikke mentalt. Defensivt spiller Campedelli på styrkene til Chievo ved at de som regel legger seg lavt, og stanger unna i luften. Likevel møter de som regel utfordringer de ikke takler når motstanderen kommer med driblesterke, kreative eller skuddfarlige spillere. Med andre ord sliter eslene fra utkanten av Verona mot motstandere som innehar kvalitet. For Gattuso betyr dette at man kanskje bør gi spillerne stor frihet i denne kampen, simultant som man unngår å bli frustrert av at Chievo muligens stopper en god del. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Mattia Bani (CB)

Matrise hentet fra Squawka Sakte, men sikkert, har Mattia Bani spilt seg inn i startelleveren til Chievo Verona, og der har 24-åringen vist gode ferdigheter. Spesielt har han en god evne til å blokkere skudd og stå riktig posisjonert, simultant som han er brukbar til å vinne hodedueller. Bani liker også å sette inn taklinger, men blir noe usikker hvis han må dekke mye rom. Stopperen til helgens bortelag er i tillegg litt treg, noe som gjør han til en mann man kan utfordre på overganger. Bani er heller ikke verdens beste venn med ballen, så man kan gjerne legge et press på ham når Chievo har ballen. Det vil her klart være en fordel om man kan angripe Bani på kontringer, men havner man i etablert kan det fortsatt ligge brukbare muligheter for å utfordre han langs bakken. (Whoscored)

Offensivt: Lucas Castro (CM)

Matrise hentet fra Squawka Som en av de faste spillerne på Chievo de siste årene har den argentinske Lucas Castro blitt en av de viktigste brikkene til laget i gult og blått. Indreløperen har flere gode defensive fibre, da han bl.a. er sterk i luften, men han er også en viktig brikke i angrepsspillet til helgens gjester. Det er nemlig ikke sjeldent at Lucas Castro kommer på gode løp fra midtbanen der han kan spille laget frem til gode muligheter. Likevel observerer man litt for ofte at han foretrekker å drible, noe han er helt middels på, fremfor å få blikket opp. Dette får ofte konsekvenser av at midtbanespilleren mister ballen. I tillegg er ikke Lucas Castro en iskald avslutter, og dermed er det stor variasjon av hvilken kvalitet skuddene får hvis han presses. Det å presse argentineren vil altså være en god kampplan, da Lucas Castro vil stresses til å gi bort ballen ved flere anledninger, simultant som man må være observant på hans dype offensive løp fra midtbanen. (Whoscored)

Oppsummering Kvaliteten bortelaget innehar bør ikke skremme Milan denne serierunden. Defensivt skal det holde bra hvis man vinner duellene og ikke gir ifra seg alt for mye rom. Mens offensivt pleier Chievo som regel å gi motstanderen noen muligheter uansett, men en taktikk der de kreative og driblesterke spillerne får frihet vil nok være fordelaktig. Uansett skal det mye til for at Chievo skal være en av sesongens mest vriene motstanderne, og bookmakerne forventer en tomålsseier til Rossoneri.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page