top of page

Hva vi møter: Chievo (B)


Etter ni serierunder har gått ligger Chievo fire plasser foran Milan på tabellen, noe Rossoneri må rette på i denne midtukerunden. Men samtidig er Chievo i god form, noe Milan ikke akkurat er og det blir en spennende kamp å følge på Stadio Marc’Antonio Bentegodi.

Forrige kamp: Chievo – Hellas Verona (3-2) Lagoppstilling (4-3-1-2): Sorrentino, Cacciotore – Dainelli – Gamberini – Gobbi, Castro – Radovanovic – Hetemaj, Birsa, Inglese – Pucciarelli.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 3-2 Expected Goals: 2,1-0,8 Røde kort: 0-1 Skudd på mål: 8-3 Hodedueller: 21-9

Den niende serierunden var det tid for Derby della Scala på Stadio Marc’Antonio Bentegodi, og for et oppgjør vi fikk. Allerede etter 6 minutter spilte Hellas Verona seg fint frem på høyresiden i det tunge regnværet der de kom til et godt innlegg som Sorrentino bokset ut i returrommet. Der ventet Daniele Verde og satte ballen iskaldt i nettet. Men Chievo kom mer og mer inn i kampen etter dette, og etter 23 minutter fikk Birsa muligheten på frispark ute på venstresiden. Fra denne posisjonen fant han Roberto Inglese som hadde slitt seg fri i feltet, der italieneren headet ballen enkelt i mål. Etter drøyt 30 minutter hadde Chievo til og med snudd kampen til 2-1, da Inglese satte sin andre ball i garnet, denne gangen fra 11-meteren. Og vondt skulle bli verre for Hellas Verona da Zuculini, som helt unødvendig lagde straffesparket, fikk sitt andre gule for en hard takling bakfra på Valter Birsa. Etter pausen skulle likevel Hellas Verona komme tilbake med 10 mann som en følge av at Alessandro Gamberini (etter 55 minutter) flakset med armene, ballen traff den ene, og det ble idømt straffe mot veteranen. Den elegante Giampaolo Pazzini stod så klar, og satte ballen sikkert i hjørnet til 2-2. Men derbyet var på ingen måte ferdig, og da Sergio Pellissier med 15 sesonger for Chievo ble byttet inn, var skjebnen klar. I det 73. minuttet la Fabrizio Cacciotore inn i feltet, der ventet den italienske veteranen og satte inn 3-2 for Chievo. Etter dette hadde ikke Hellas Verona noe å komme med, Pellissier ble matchvinner, og Chievo vant kampen om Verona.

Derby della Scala ble avgjort av Chievo gjennom effektivitet på hovedsakelig dødballer og innlegg. I tillegg hadde de et par gode forsøk fra langskudd. De spilte med god bredde i laget, og det meste av spillet deres forekom på høyresiden. Chievo var også laget som dominerte ballinnehav (også før utvisningen), selv om de spilte ganske direkte, noe som var mulig gjennom styrke i duellene. Et problem de hadde var derimot at de ble satt en del i offside. Hjemmelaget hadde heller ikke åpenbare problemer i forsvar, men slet når Hellas Verona fikk spilt ballen gjennom forsvarsleddet. Det er likevel duellstyrken til Chievo som er det mest markante som Milan må se på fra denne kampen. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong havnet Chievo på en trygg 14.plass, noe som ikke var særlig uforventet (riktig med tanke på statistikk også), men denne sesongen har de startet overbevisende. Med 15 poeng på 9 kamper ligger de på en 7. plass, altså foran Milan på 11.. De har kommet hit gjennom mange tette kamper, ingen tap mot lag rundt de på tabellen, og en overbevisende seier hjemme mot Fiorentina (2-1). Expected goals viser i tillegg at de er i god form og har nå høyere xGD enn forventet. Squawka større også den gode starten, og vi ser gjennom perfomance score at de kanskje spesielt har vært gode i angrep. Dette gjenspeiles også i statistikk via en sjetteplass på sjanseskapningslisten. (Squawka)


Tabell hentet fra Squawka

Chievo stiller mest sannsynlig i en 4-3-1-2 mot Milan, med en diamant på midten. Det er en klar plan for Gialloblu å skape bredde med enten kantene på diamanten, eller backene, som så skal legge inn til de duellsterke på topp. Samtidig ligger mannen bak spissene som en playmaker, vandrer mye, og skal skape ubalanse for motstanderen. Fokus mot denne taktikken bør være å passe godt på de to på topp, samtidig som man dekker innlegg, og playmakeren så godt man kan.

Spillestilen offensivt er preget (som poengtert tidligere) av vingspill der innlegg ofte er produktet. Chievo er i tillegg svært glade i offensiv dødball, ved mange sterke duellspillere, og det oppstår ofte muligheter på disse. Generelt har Gialloblu en ganske direkte spillestil, der et godt antall av angrepene ender i det minste i skudd eller innlegg. Det vil være viktig å bryte ballbanen, og i det minste være til stede slik at man kan utfordre i duellene. Defensivt har Chievo en stabil bakre firer der alle har ferdigheter i luftrommet. Simultant har de derimot vist svakheter mot dødballtrekk fra motstanderne. Forsvarsmessig har mange av spillerne i tillegg vist en tendens til å bli noe passive, og raske kombinasjoner langs bakken kan være et bra våpen. Kreativitet og utfordrende angrepsspill vil være nøkkelord for å bryte ned det gule og blå forsvaret, noe Milan har manglet i det siste kampene, men som spillerne skal ha kvaliteter til. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Alessandro Gamberini (CB)

Matrise hentet fra Squawka  Alessandro Gamberini er en typisk italiensk stopperveteran, og er nå inne i sin fjerde sesong i gult og blått. Han har et godt fokus, noe som gjør at han sjeldent blir tatt ute av posisjon. I tillegg er han bra på de typiske stopperkvalitetene som det å blokkere skudd og å vinne hodedueller. Derimot er Gamberini noe svak på taklinger, prøver dermed ofte unngå dette, og heller skjermer spillere vekk fra farlige soner. Pasningsspillet til 36-åringen er også begrenset, dette fører til at han klarerer ballen ofte. Det vil være viktig å presse stopperen, og samtidig utfordre han langs bakken med driblinger og gjennombrudd ved mulighet. (Whoscored)

Offensivt: Roberto Inglese (ST)

Matrise hentet fra Squawka  På topp for Chievo er det Roberto Inglese som har innfridd så langt med 4 mål og 2 assists, og som en følge linkes han til Napoli. Den italienske spissen kjennetegnes gjennom gode ferdigheter i luften, samt hans kjappe avslutninger, som hittil har vært ganske effektivt. Inglese liker å legge igjen på en-touch, og holder seg som regel til korte pasninger, da han ikke har en særlig god pasningsfot. En annen svakhet ligger i at, til tross for sin styrke, er han ikke særlig flink til å holde på ballen, noe som skaper en mulighet for takling på hans andre touch. Defensivt jobber Inglese bra, og vi vil nok observere at han presser stopperne til Milan til å måtte slå langt flere ganger enn ønskelig. Når det gjelder Roberto Inglese vil det være en god taktikk å heller lese hva han skal med førstetouchen, og deretter takle, enn å gå i hver duell. Samtidig må man åpenbart markere han godt i boksen. (Whoscored)

Oppsummering Det vil på ingen måte bli en lett kamp for Milan på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Vingspillet og innleggene til Gialloblu er nok det viktigste som må nøytraliseres hvis Rossoneri skal holde nullen, og samtidig ikke få store problemer med spissene til Chievo. Samtidig er det offensivt Milan har slitt mest de siste kampene, og her må man prøve å få til litt kombinasjonsspill og utfordre forsvaret til Chievo. Hvis ikke vi lykkes bra nok med disse tingene ender Montellas mannskap fort opp med samme resultat som Fiorentina gjorde borte mot de gule og blå.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page