top of page

Hva vi møter: Cagliari (B)


Uten seier på de 4 siste hjemmekampene for Cagliari bør denne helgen by på overkommelig motstand for et Milan som begynner å likne litt og litt mer på et ordentlig fotballag.

Forrige kamp: Cagliari – Juventus Lagoppstilling (3-5-1-1): Rafael, Romagna – Ceppitelli – Pisacane, Farago – Barella – Cigarini – Ionita – Padoin, Farias, Pavoletti.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 1 Cornere: 5 – 3 Ballbesittelse: 40%-60% Pasningstreffsikkerhet: 69%-84% Skudd: 8 – 16

Cagliari begynte andre halvdel av sesongen med å ta imot et sterkt Juventus på Stadio Sant’Elia. Det ble tidlig klart at dette var en kamp der det meste handlet om å nøytralisere Bianconeri, noe man nesten oppnådde. I første omgang kan man nok påstå at Cagliari hadde noe flaks med å holde nullen, da både Dybala og Bernadeschi hadde susere i metallet. Samtidig vartet Szczesny opp med noen gode refleksredninger på andre siden ved forsøkene fra Pavoletti og Farias (der sistnevnte ble slått i stanga). Vi hadde dermed opplevd en førsteomgang der begge lag var nære scoring, men det var simultant ingen åpenbare store sjanser som lagene bommet på. Ut i den andre omgangen startet man ganske likt som i første (med sjanser til begge lag), men etter som tiden gikk ble Cagliari liggende dypere og dypere. Smultringen ble dermed brutt i det 74. minutt når Douglas Costa lekte med Farias og Padoin før han traff Bernadeschi med et lavt innlegg. Italieneren satte dermed enkelt inn 1-0 til bortelaget. Laget fra Sardinia klarte aldri å ta tak i kampen igjen, og Juventus vant 1-0. Luis Diego López var nok noe skuffet over at laget slapp til den ene store sjansen som førte til mål, samtidig som det var noe grunnlag for å si at det var litt uflaks at de ikke satt igjen med 1 poeng.

Det var en direkte spillestil som Cagliari fremviste i denne 20. serierunden med et lavtliggende forsvar og kontringer som fremste angrepsvåpen. Denne angrepsstilen fungerte til en viss grad, da de skapte noen sjanser og alle disse kom via kontringer eller dødballer. På den andre siden førte denne taktikken til mange balltap der Juventus fikk lov til å holde et konstant press. Defensivt virket det som Cagliari hadde god kontroll sentralt, men de slet mer på vingene. Laget fra Sardinia gav også fra seg for mange frispark rundt egen 16-meter som Juventus skapte gode muligheter på. Vi kan nok forvente mye av det samme denne helgen, noe Gattuso sine menn må prøve å utnytte. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil

Forrige sesong var Cagliari det laget i Serie A som var mest effektive på avslutningene (Calcio e Finanza), men hittil har ikke sesongen 17/18 vært like snill mot laget fra Sardinia. Med kun 6 seire, 16.plass og 1 seier på de siste 7 i serien kan ikke fansen til Cagliari si seg fornøyd med tingenes tilstand. Problemene har spesielt vært store foran mål, da de scorer mindre enn 1 mål per kamp (18 på 20). Dette illustreres hos Squawka der kun 2 lag har dårligere attack score, og 3 lag svakere perfomance score. Denne sesongens Cagliari er dermed svakere enn hva vi er vant med, og selv på bortebane bør dette være en grei kamp for Milan.


Tabell hentet fra Squawka

Det forventes at Cagliari stiller med en direkte 3-5-1-1 mot Milan denne serierunden. Den bakre treeren vil her ligge svært disiplinert og ganske dypt. De vil likevel ha en del ball, og i etablert angrep ender det ofte med at disse tre triller mye mellom hverandre uten særlig fremgang. Vingbackene vil bidra sterkt både offensivt og defensivt, men vi kan nok forvente at den defensive posisjoneringen blir hovedfokus. Sentralt på midten ligger tre spillere der den dyptliggende playmakeren (Cigarini) vil ha mest ball. De to andre er på sin side litt mer hardtarbeidende og offensive. Foran midtbanen ligger en spiller som spiller av spissen, og er svært bevegelig. Hvis Farias ligger i denne rollen kan vi nok forvente at han utfordrer og prøver å finne rom der spissen kan legge ballen til rette. Helt fremst har vi en «target man» (Pavoletti) som vil være oppspillspunktet som mange av kontringene vil være avhengig av. Det vil være viktig å vinne duellene på kontringer, samtidig som man bruker bredden aktivt i angrep slik at vingbackene trenger støtte og man skaper ubalanse i de bakre rekkene.

Spillestilen til Cagliari i angrep er sterkt sentrert rundt dueller offensivt der laget kjører mye gjennom midten og er sterke på hodedueller. Avslutningene har vært under par denne sesongen (motsatt av forrige sesong), noe som gjør at motstanderen har hatt råd til å gi de brukbare muligheter. Vi finner også lite kreativitet i dette laget fra Sardinia, og dette gjør at et godt organisert forsvar vil kunne demme opp for det meste Cagliari kommer med. Defensivt er Cagliari klart best når de ligger i et etablert forsvar. De er nemlig svært gode i luftrommet og markeringsspillet. Kommer de i ubalanse ender motstanderen litt for ofte med enten gode muligheter eller frispark i brukbare posisjoner. Generelt er en angrepsstil som fokuseres rundt gjennombrudd det mest effektive våpenet Milan kan komme med mot dette Cagliari-laget. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Luca Ceppitelli. (CB)

Matrise hentet fra Squawka Etter å bare ha vært en rotasjonsspiller i flere sesonger for Cagliari virker det som om Cappitelli har tatt store steg denne sesongen. Hos Whoscored er den 28 år gamle stopperen den med høyest gjennomsnittlig rangering hos laget fra Sardinia. De største styrkene til italieneren ligger nok på blokkeringer og hodedueller. Samtidig er han også ganske god på å få satt inn taklinger når det trengs. Vi kan derimot finne noen svakheter når det går fort rundt han, og Ceppitelli sliter til tider med å lese motstanderen. Med ball er heller ikke italieneren særlig god, og han klarer ofte ballen ukontrollert. Det vil være en god plan med noen kvikke og uforutsigbare trekk, simultant som man presser Ceppitelli når han har ballen i beina. (Whoscored)

Offensivt: Leonardo Pavoletti (ST)

Matrise hentet fra Squawka I et lag som spiller så direkte som Cagliari er oppspillspunktet svært viktig, og i dette laget er det Leonardo Pavoletti som innehar denne rollen. Som rollen tilsier er den italienske spissen stor og sterk, noe som gjør at hans styrker ligger hovedsaklig i luften. Pavoletti er også god til å legge ballen til rette for spillere som kommer på løp bakfra. 29-åringen er derimot lite bevegelig, og han er heller ikke særlig god med ballen i beina. Defensivt bidrar han bra til å være en lite mobil spiss, men simultant lages det også en del frispark imot. For Milan sitt forsvar vil det først og fremst være viktig å enten vinne duellene mot Pavoletti, eller eventuelt være på vakt på andreballer, siden dette er truslene som Cagliari sin plan er avhengig av. (Whoscored)

Oppsummering Hvis Milan skal få med seg et godt resultat fra Stadio Sant’Elia vil det være viktig å stoppe kontringsmulighetene til Cagliari ved å vinne dueller, og ikke bli for uorganiserte. Likevel vil det viktigste nok være hvordan man skal bryte ned hjemmelaget, noe man bl.a. kan gjøre ved å variere bredden og prøve å straffe et Cagliari i ubalanse. Uansett er dette en kamp Milan må vinne for å oppnå et lite positivt momentum, siden man ikke har hatt dette siden starten av sesongen.

2 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page