top of page

Hva vi møter: Bologna (H)Ett mål bak Milan på tabellen ligger Bologna, og med et lag i form kan det godt hende Donadoni & Co tar med alle poengene hjem fra San Siro denne helgen.

Forrige kamp: Bologna – Cagliari Lagoppstilling (4-3-3): Mirante, Mbaye – Maio – Maietta – Masina, Poli – Pulgar – Donsah, Verdi – Destro – Palacio

Illustrasjon hentet fra Whoscored  Resultat: 1 – 1 Skudd: 13 – 9 Cornere: 5 – 3 Ballbesittelse: 63%-37%

I den forrige serierunden var Bologna favoritter hjemme mot Cagliari, en kamp med to vidt forskjellige omganger. Det var nemlig bortelaget som begynte best, først med en god mulighet for Joao Pedro, så ved Pavoletti. Og mot slutten av omgangen fikk Cagliari uttelling også da Farago vippet Joao Pedro vakkert gjennom, og brasilianeren satte ballen i garnet bak Mirante. Maietta følte nok han burde ha vært mer våken i den situasjonen. Pausen som etterfølgte gjorde nok godt for Donadoni sitt mannskap, for de var et helt annet lag i den andre omgangen. Først skapte de flere sjanser, bl.a. et godt frispark av Pulgar, men ingenting kulminerte i mål før vi ankom de 10 siste minuttene. Da steg Destro høyest på innlegget fra Masina, slo Rafael i duellen, og nikket inn 1-1. Etter dette klarte ingen lag å skape noe nevneverdig, og vi endte med poengdeling på Stadio Renato Dall’Ara. Uavgjort var nok et greit resultat med tanke på at lagene hadde hver sin omgang, og ingen skapte mange flere muligheter enn den andre.

I kampen mot Cagliari hadde Bologna mye ball, og de spilte med god bredde (spesielt fokus på venstresiden). De skape derimot ikke mange gode muligheter i forhold til ballinnehav, og litt for mange av skuddene kom fra lang distanse. Defensivt var Bologna svært flinke til å vinne ballen tilbake, gjennom ett (til tider) imponerende press. Laget bar et preg av aggressivitet, noe som både var positivt og negativt for laget. Blant annet førte dette til at det oppstod flere individuelle feil defensivt, og Cagliari kunne fort utnyttet dette enda bedre. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong var en sesong litt under midt på treet for Bologna som endte med en 15. plass. I år har de derimot startet spennende, og ligger på niende, der bare målforskjellen skiller de, Milan (8.) og Fiorentina (7.). Ser vi på expected goals har de prestert noe dårligere enn dette, men samtidig klart bedre enn forrige sesong. I følge Squawka har de også en posisjon som hører hjemme midt på tabellen, så Bologna presterer nok i nærheten av det forventede.


Tabell hentet fra Squawka

Bologna spiller som regel en 4-3-3, der de varierer presset avhengig av motstander og kampsituasjon. Uansett er derimot den bakre fireren nokså defensiv, da backene svært lite frekvent deltar offensivt. Midtbanen er på sin side ganske dynamisk, der alle tre jobber hardt både offensivt og defensivt. Fremst stiller de med to kanter, som er svært glade i å trekke innover, og simultant målfarlige. Spissen pleier som regel å være god i luften, noe som skaper en mulighet for variasjon i angrepsstil. Det vil hovedsakelig være viktig å ikke bli overkjørt på midtbanen mot denne formasjonen til Bologna.

Offensivt har Bologna vært svært farlige på kontringer, og da ofte gjennom gjennombrudd. I tillegg har flere av spillerne presentert gode ferdigheter på direkte frispark. De sliter derimot noe når de møter et lavtliggende forsvar, noe som ender ofte med langskudd eller ballmist. I forsvar har Bologna vist styrke på fenomenet kalt «gegenpress», ved at de presser frem kontringsmuligheter. Men som regel har dette krevd ferdigheter som laget ikke innehar i lengre perioder, noe som gjør at de heller foretrekker å ligge laget lavt store deler av kampen. Et problem for Bologna er at de spiller aggressivt, og dette fører mange dødballer imot, et område de ikke er spesielt gode på å forsvare seg på. Likevel er nok den største svakheten de individuelle feilene som skjer bakover på banen, et problem som skaper usikkerhet gjennom hele laget. Det vil nok være en god plan å ligge solid etablert når Bologna angriper, samtidig som man utnytter dødballer, og er beredt når forsvaret gjør feil. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Adam Masina (LB)

Matrise hentet fra Squwaka En 23-åring fra Marokko har blitt fast inventar i Bologna, og er en av de mest solide spillerne deres. Masina er svært sterk i luften (spesielt med tanke på at han er back), og innehar også gode kvaliteter når det gjelder å lese spillet. Dette gjør at han ofte står riktig, bryter ballbanen eller blokker skudd mot mål. Derimot er Masina noe svak på taklingene, og lager litt mange frispark imot. Marokkaneren er også vanligvis lite effektiv med ball i beina, der han prøver å gjøre det enkleste, men likevel ender opp med å miste ballen unødvendig i flere situasjoner. Det kan være lurt å presse Masina, simultant som man utfordrer han langs bakken. (Whoscored)

Offensivt: Simone Verdi (RW)

Matrise hentet fra Squawka Simone Verdi kom opp gjennom akademiet i Milan, men fikk aldri sjansen i klubben. Han har derimot imponert for andre lag, og nå er 25-åringen en av Bologna sine viktigste menn. Høyrekanten er svært god med begge bein, noe han har demonstrert ved å score mål på frispark med både venstre og høyre. Dette gjør at han er en spiller som kan få av gårde gode skudd i veldig mange forskjellige situasjoner. Verdi er også en kant som kan gjøre det elementære ved å drible, samt legge inn, men hovedsakelig foretrekker italieneren å kutte inn i banen. Noen svakheter hos Verdi ligger nok i å holde seg iskald på gode muligheter, og han mister ballen litt vel ofte ved svake pasninger. I tillegg innehar 25-åringen en liten tendens til å ta unødvendige risikoer i spillet gjennom bl.a. driblinger. Det vil nok være smart å gå hardt inn i Verdi, samtidig som man ikke blir for aggressiv, og ender opp med å gi vingen mer rom å boltre seg i.  (Whoscored)

Oppsummering Det er stor sannsynlighet for at Donadoni sitt mannskap kommer til å prøve å presse et skjørt Milan-lag på San Siro denne helgen i deler av kampen. I disse situasjonene vil det gjelde å holde seg kalde, og finne individuelle feil hos Bologna. Ellers i kampen vil nok Bologna ligge lavt, og stenge sentralt på midtbanen. Tålmodighet vil også være en nøkkel her, hvor et godt spill langs bakken ser ut til å være mest effektivt. Uansett blir nok dette en tøff utfordring for Milan, der vi raskt kan ende opp med et kampbilde likt mot Torino for to uker siden.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page