top of page

Hva vi møter: Bologna (B)


Med 1 seier på de 8 siste er det mye som tyder på at Bologna-spillerne har startet ferien tidlig, men samtidig kom denne ene seieren på Stadio Renato Dall’Ara og helgens hjemmelag kan være dødelige på kontringer.

Forrige kamp: Cagliari – Bologna Lagoppstilling (3-5-2): Mirante, Gonzalez – Romagnoli – Maio, Orsolini – Dzemaili – Crisetig – Poli – Masina, Palacio – Verdi

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 0 Skudd: 13 – 6 Cornere: 7 – 1 Ballbesittelse: 53%-47% Pasningstreffsikkerhet: 74%-76%

Allerede før denne kampen var både Cagliari og Bologna ganske sikre på at de ville beholde plassen i Serie A, noe matchen kom til å bære preg av. Likevel var førsteomgangen ganske artig ved at spillet bølget frem og tilbake, og både Pavoletti og Verdi hadde sjanser for hvert sitt lag som de burde satt i garnet. I tillegg fikk vi mye dueller og 4 gule kort, så innsats var der, selv om presisjon manglet. Ut i den andre tok Cagliari mer over, Bologna ble presset bakover, men det forble målløst på Sardegna Arena.

Cagliari var nok noe bedre enn Bologna gjennom de største delene av denne kampen selv om det endte med poengdeling, men det var likevel noe positivt å ta med seg for bortelaget. De gav nemlig ifra seg svært lite bakrom defensivt, samtidig som de spilte med en god bredde og hadde flere fine angrep som bare manglet den siste pasningen. Problemene var nemlig godt beskrevet av at Bologna var upresise ved at de både sløste med mulighetene, samt var sent ute i mange taklinger. Defensivt møtte de også problemer med flere innlegg fra Cagliari, noe som kanskje kan være en del av taktikken til også Milan denne helgen. Samtidig slapp jo ikke Bologna inn noe mål, så Rossoneri må nok prestere bedre enn Cagliari i deres møte denne helgen. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Med 12.plass og 39 poeng er det en stund siden faren for nedrykk var tilstede for Bologna. De har rett og slett vært bedre både offensivt og defensivt enn de fleste lagene under seg på tabellen, samtidig som laget ikke har prestert godt nok for å utfordre om en plass i Europa. Dette gjør også at de rangeres litt under midten på det aller meste hos Squawka. Med andre ord er det enkelt og greit et «midt-på-tabellen-lag» Milan besøker denne serierunden


Tabell hentet fra Squawka

Det forventes at Roberto Donadoni går tilbake til en 4-3-3 i møtet mot Gattuso denne helgen. Her er hele backlinjen ganske defensivt fokusert, da backene sjeldent står høyt eller kommer på mye løp. Sentralt på midtbanen legges det som regel opp til at det er en holdende midtbanespiller, mens de to andre er arbeidshester som bidrar sterkt både offensivt og defensivt. Fremfor disse igjen finner vi en front-trio med mye tempo, flere løp i bakrom, samt en spiss som kan ta noen dueller. Her vil det bli viktig at man ikke blir tatt på kontringer av denne fremste trioen (samt energiske midtbanespillere) samtidig som man muligens kan utnytte noe rom midtbanen legger ifra seg hvis de blir for aggressive.

Angrepsspillet til Bologna er preget av et direkte spill, noe som har gjort de svært sterke på kontringer. Samtidig er de gode på offensive dødballer, og spesielt direkte frispark. Laget fra Bologna har derimot ikke alltid så god kvalitet på pasningene, som gjør at de mister ballen i mange tilfeller. For Milan vil et godt organisert forsvar være viktig her, slik at man ikke kan bli tatt på de farlige kontringene som helgens hjemmelag kan true med. Defensivt setter Bologna i store deler av kampene et høyt press, og prøver å vinne ballen i gunstige posisjoner. Men på den andre siden sliter de med individuelle feil og defensive dødballer. Dette betyr at en god taktikk kan innebære at det legges et godt press på Bologna-spillerne og angripe innover i banen med overlapp på utsiden. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Ibrahima Mbaye (RB)

Matrise hentet fra Squawka

Ibrahima Mbaye har aldri vært førstevalg i startoppstillingen til Bologna på høyreback før denne sesongen, og nå leverer senegaleseren på et godt nivå. Som back er han ganske defensiv da de offensive ferdighetene ikke er så mye å skrive hjem om, men bl.a. på taklinger innehar han svært gode ferdigheter. 23-åringen er i tillegg svært god i luftdueller i forhold til andre backer. Dessverre har Mbaye noen problemer med timing ved tilfeller, samtidig som det kan koke over, noe som fører til frispark imot og kort. Hvis Milan kan utfordre Mbaye langs bakken og gjennom enten raske kombinasjoner eller driblinger vil dette være å foretrekke mot senegaleseren. (Whoscored)

Offensivt: Simone Verdi (RW)

Matrise hentet fra Squawka

I vinter var Napoli svært interessert i den tidligere Milan-eide Simone Verdi, og vi kan nok forvente at 25-åringen flytter på seg til sommeren, med god grunn. Høyrekanten er svært god med begge bein, noe han har demonstrert ved å score mål på frispark med både venstre og høyre. Dette gjør at han er en spiller som kan få av gårde gode skudd i veldig mange forskjellige situasjoner. Verdi er også en kant som kan gjøre det elementære ved å drible, samt legge inn, men hovedsakelig liker italieneren å kutte inn i banen. Noen svakheter hos Verdi ligger nok i å holde seg iskald på gode muligheter, og han mister ballen litt vel ofte ved svake pasninger. I tillegg en liten tendens til å ta unødvendige risikoer i spillet gjennom bl.a. driblinger. Det vil nok være smart å gå hardt inn i Veri, samtidig som man ikke blir for aggresiv, og ender opp med å gi vingen mer rom å boltre seg i. (Whoscored)

Oppsummering For at Milan skal begynne en god oppladning til Coppa Italia-finalen blir det viktig å ikke bli kontret i senk. Samtidig må man klare å opprettholde et godt press som kan utnytte individuelle feil hos Bologna for å ta alle poengene med tilbake til Milano.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page