top of page

Hva vi møter: Benevento (H)


Denne helgen får Milan besøk av et lag som på mange måter har gjort en av nyere tids svakeste opptredener i Serie-A, og som mest sannsynlig rykker ned denne serierunden. Likevel skal man aldri undervurdere heksene, da det f.eks. plutselig kan dukke opp en keeper på overtid som putter 2-2…

Forrige kamp: Benevento – Atalanta Lagoppstilling (3-4-2-1): Puggioni, Billong – Djimisti – Tosca, Venuti – Pinto – Viola – Lombari, Brignola – Parigini, Diabate

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 3 Skudd: 12 – 12 Cornere: 6 – 1 Ballbesittelse: 54%-46% Taklinger: 8-34

For at Benevento skulle ha noe realistisk håp om å beholde plassen i den øverste divisjonen måtte de vinne så og si alle resterende kamper, inkludert denne da Atalanta kom på besøk til Stadio Ciro Vigorito. Og det var også Benevento som begynte kampen best, da de gikk rett i strupen på Atalanta, og det måtte bl.a. en redning på strek fra Robin Gosens til for at bortelaget skulle holde unna. Likevel spilte gjestene seg inn i kampen, og det bølget godt frem og tilbake, helt til Cristante og Freuler kom seg gjennom forsvaret til Benevento i det 21. minuttet. Det var et fint angrep av Atalanta, der de to nevnte spillerne kom alene med Puggioni, og Cristante spilte Freuler på åpent mål. Resten av omgangen var det ganske jevnt, og det var noe ufortjent at Atalanta ledet 0-1. Men da lagene kom på banen til andre omgang var det liten tvil om hvor poengene skulle havne. Allerede i det 49. minuttet gjorde nemlig Nicolas Viola en feil som førte til at 19 år gamle Musa Barrow kunne sette sitt første mål i Serie A, og Atalanta tok en tomålsledelse. Etter dette var det liten tvil, Atalanta dominerte, bommet straffespark og satte 0-3 etter 67. minutter. Denne gangen var det bortelagets kaptein Alejandro Gomez som lekkert satte kula inn i garnet. Videre skjedde det ikke all verden, og Benevento gikk på nok et tap etter at de ble hardt straffet i deler av kampen der de minst var på høyde.

Til tross for at resultatet ble ganske stygt var dette ingen håpløs kamp av Benevento. Blant annet skapte de flere gode muligheter på dødballer og kontringer. Men på den andre siden ble flere av kontringene igjen kontret på av Atalanta, noe som skapte større sjanser for bortelaget. Det var nemlig det defensive som igjen sviktet for Benevento, der flere spiller gjorde individuelle feil. Samtidig så man også en tendens til at spillet ikke fløt spesielt bra i  store deler av kampen, noe som gjorde de enkle å takle, simultant som Atalanta generelt gav mer i dueller. Får Milan et mål tidlig slik Atalanta fikk, bør dette bli grei skuring, men hvis ikke kan det godt komme farligheter fra heksene på San Siro. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Med 14 poeng på 33 kamper ligger Benevento 15 poeng bak SPAL på 17.plass (14 bak Crotone på 18. også), noe som betyr at det er svært sannsynlig at de rykker ned etter at denne serierunden er spilt. Det har på mange måter vært en noe trist sesong for supporterne deres med 27 tap, og 78 innslupne mål, men de har i det minste økt sin kjennskap utover Campania sine grenser. Hos Squawka belyses det også at Benevento muligens har vært ganske uheldige da de har prestert bedre enn 3 andre lag på perfomance score. Angreps-scoren er faktisk nok til en 12. plass, og de er 10.best mtp posession-score. Samtidig understreker dette hvor elendige de har vært på det defensive. Det er dermed litt vanskelig å si hva Milan møter, om det blir et demotivert og sløvt forsvar, eller en hardtkjempende gjeng som vil vise angrepsegenskapene sine.


Tabell hentet fra Squawka

Denne lørdagen møtes et lag som stiller i samme formasjon som Torino gjorde på onsdag, 3-4-2-1. Vi kan også forvente mye av de samme rollene, men noe mer lavtliggende. Dette betyr at vingbackene er mindre aktive i angrepsspillet, og alle tre midtstopperne forblir i posisjonene sine til nesten enhver tid. Den sentrale midtbanen har derimot en liten tendens til å selge seg noe, da samspillet mellom disse to er relativt ustabilt. Fremst jobber de to kantene veldig disiplinert defensivt, men er også ivrige på kontringer. Helt på topp er som regel spissen til Benevento også ivrig inn i bakrom. Her vil det bli viktig for Milan å være tålmodige, muligens utnytte rom sentralt, og være obs på kontringer imot.

Spillestilen til Benevento offensivt er preget av at avslutningen av angrepene skjer ganske raskt når de trer inn på motstanderen sin tredjedel. Dette kan ende i alt av langskudd, vanskelige pasninger eller innlegg som ved tilfeller kan ende i gode muligheter. Heksene fra Campania er i tillegg noe farlige på dødball. De sliter derimot med tålmodighet og det å være kliniske i avslutningsøyeblikkene. Man kan dermed prøve å stresse Benevento med et høyt press, da de vil ta flere dårlige valg og gi ifra seg ballen. Defensivt har egentlig Benevento slitt mot det aller meste denne sesongen, men de virker ganske middels til å forsvare dødballer. De trives som regel best etablert, likevel bruker de som regel veldig lang tid på å komme seg i riktige posisjoner, og det virker ikke som de stoler på hverandre siden relasjonene virker noe svake. For Milan ligger det til rette for at man skal putte litt mål i denne matchen, der litt bestemthet vil by på problemer for et fragilt Benevento-forsvar. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Bacary Sagna (RB)

Matrise hentet fra Squawka

I starten av året hentet Benevento flere forsterkninger i et desperat forsøk på å holde seg i Serie A, og en av disse var en tidligere seriemester i Premier League i Bacary Sagna. Den nå 35 år gamle franskmannen har ikke klart å løse alle de defensive problemene til helgens bortelag, men han har likevel fremmet sin rutine og kvalitet. Bl.a. har han vist styrke i luftduellene, samt illustrert sin evne til å lese spillet. Sagna har derimot blitt noe tregere over årene, så han sliter litt med å takle driblesterke kanter. Det vil dermed være viktig at spillerne først og fremst utfordrer Sagna langs bakken, og at man ikke blir for lette å lese. (Whoscored)

Offensivt: Cheick Diabate (ST)

Matrise hentet fra Squawka

Cheick Diabate er en spiss som aldri helt har lykkes, og egentlig aldri spilt fast noe sted heller. Til tross for at han nå er 28 år har mannen fra Mali nemlig aldri startet mer enn 18 kamper i en sesong, men nå virker det som han endelig har funnet seg til rette i Benevento. Med 6 mål på 4 starter (+1 som innbytter) har han akkurat nå det beste målsnittet i ligaen, og disse har kommet både ved løp i bakrom og på hodet. Likevel er det kanskje i luftrommet spissen liker seg aller best. Når det kommer til pasninger er det litt stor variasjon på kvaliteten, og når han blir isolert på topp ender ballen opp hos motstanderen ganske ofte. Det er også verdt å merke seg at Diabate ofte løper i offside, samt gir ifra seg ganske mange frispark. Man bør altså holde Diabate unna boksen, isolere han mest mulig, og eventuelt kjøre en offsidefelle. (Whoscored)

Oppsummering Til tross for at Milan denne helgen møter ligaens svakeste lag har Benevento bevist at de har en god fightervilje. Det vil være viktig for hjemmelaget at man er bestemte fra start, og viser at det er de som skal vinne denne kampen, noe som mest sannsynlig vil skje med denne innstillingen.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page