top of page

Hva vi møter: Benevento (B)


Det er tid for Gattuso sin første kamp, og motstanderen kunne sjeldent vært svakere. Ingen lag i de største ligaene i Europa har noen gang startet så dårlig som Benevento har gjort denne sesongen med 0 poeng på 14 kamper. Dette må vel bli en vinnende start?

Forrige kamp: Atalanta – Benevento Lagoppstilling (4-3-3): Brignoli, Venuti – Djimsiti – Costa – Chiara, Chibsah – Pinto – Cataldi, Lombardi – Armenteros – D’Alessandro

Illustrasjon hentet fra Whoscored  Resultat: 1 – 0 Skudd: 14-6 Ballbesittelse: 67%-33% Pasningstreffsikkerhet: 82%-63%

Benevento ankom den 14. serierunden med rekorddårlige 13 tap på 13 kamper, og det skulle vise seg at også denne kampen skulle ende poengløst for heksene. Den første omgangen var faktisk ganske jevn, selv om Atalanta hadde noe flere muligheter. I den andre omgangen var derimot Atalanta det eneste laget som skulle skape farligheter. Etter flere gode sjanser kom endelig uttellingen for hjemmelaget da Ilicic i det 75. minuttet sendte en enkel ball innover i banen til Cristante, som driblet mot kanten av 16, og skjøt Atalanta i ledelsen. Benevento hadde etterpå svært lite å svare med, så kampen endte altså 1-0 til Atalanta. Nok et skuffende resultat for Benevento, som nå har blitt et synonym på noe som det går elendig med.

Benevento var gjennom mye av kampen flinke til å ikke slippe Atalanta til store sjanser, men ellers var det lite positivt. Bortelaget satset på en direkte spillestil med mye bredde og innlegg, men de var ikke nøyaktige nok til at dette skapte farligheter. Det hjalp heller ikke for heksene at de viste frem svake avslutninger ved mulighetene de fikk. Lite spesifikt som gikk dårlig i forsvar, men de virket aldri bunnsolide. Bl.a. gav Benevento i fra seg for mange frispark rundt boksen, i forhold til hva et lag bør være komfortabel med. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong var Benevento Askeladden i Serie B, som spilte seg opp til den øverste divisjonen via playoff. Dette førte til at forventningene var lave, men ingen kunne trodd det skulle gå så dårlig som det har gjort. Med 14 tap på 14 første kampene har Benevento hatt den dårligste starten på en sesong noensinne i den øverste ligaen i en bedre fotballnasjon. Expected goals støtter denne elendige prestasjonen, ved at de også er dårligst der. Størst virker problemene med å skape sjanser fremover, men når du slipper til ca 2 xGA i snitt  blir det uansett svært vanskelig. Hos Squawka slår de nesten også negative rekorder ved at de er svært nære en negative perfomance score. Alt tyder på at kvaliteten er minimal og at dette ikke kan ende med annet enn 3 poeng for bortelaget, men så er det dette Milan-laget som møter opp da.


Tabell hentet fra Squawka

Benevento satser oftest på en 4-3-3 denne sesongen. Hovedformålet til hele den bakre fireren er å forsvare eget mål, og mye av det samme gjelder for midtbanetreeren. Det er først og fremst frontrioen som skal skaper sjanser via kontringsmuligheter. Men i noen tilfeller befinner heksene seg også i etablert angrep, hvor de ofte tyr til at kantene skal utfordre. Videre legger disse enten inn til spiss/midtbanespiller, eller så går de på skudd selv. Mot denne spillemåten vil det først og fremst være viktig å ikke bli tatt på kontringene, for det er her sjansene som regel vil bli skapt.

Spillestilen heksene tar i bruk i angrep er som nevnt kontringer, som de prøver å omsette i skudd.  De spiller som regel med god bredde der vingene brukes mye, og har i tillegg en av få styrker på direkte frispark. Derimot sliter Benevento svært med å holde ballen i laget, ved at de blir stresset, og de fleste skuddene kommer fra lang distanse. Det virker som at hvis en stopper kontringsmulighetene så er det lite farlig som heksene kommer med. I forsvar er ikke Benevento aller verst, de har bare et voldsomt problem med frekvent trøbbel mot slutten av kampene. De har derimot vist svakheter på alt fra luftsspill, kontringer, gjennombrudd, kantspill, og generelle taklingsforsøk. Det er dermed fleksibelt hvordan man velger å angripe Benevento, ved at det meste kan fungere, der det viktigste er at man beholder roen og er tålmodig. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Luca Antei (CB)

Matrise hentet fra Squawka Luca Antei er kanskje den forsvarsspilleren som har prestert best i et ellers katastrofalt Benevento. Den italienske stopperen er en ganske offensiv forsvarer, da han liker å bryte motstanderens ballbaner, og liker taklinger. Pasningene som kommer fra foten til Antei er som regel enkle, men han har likevel en overraskende god treffsikkerhet på pasningene. Problemene til stopperen er at han til tider kan miste konsentrasjonen, og f.eks. miste spiller, samtidig som han ryker på en del kort. Luca Antei er et symbol for resten av Benevento-forsvaret via det at de plutselig kan gi fra seg en mulighet, og det vil gjelde for Rossoneri å utnytte disse. (Whoscored)

Offensivt: Marco D’Alessandro (LW)

Matrise hentet fra Squawka Marco D’Alessandro skulle være en av nøkkelspillerne til Benevento denne sesongen, dessverre har skadeproblematikk satt en stopper for dette, men nå er vingen klar igjen for fight. Italieneren er en typisk kant som er glad i å drible, og lemper som regel ballen inn i feltet. Driblingen er nok hans fremste egenskap, noe som skaffer Benevento flere frispark i gode posisjoner. D’Alessandro er også brukbar på å ta disse direkte frisparkene selv. Det er også til tider imponerende hvor mye innsats vingen legger ned i det defensive, til tross for at han sjeldent får gjøre det han liker best i et lag som ligger så lavt. Noen svakheter hos den lille italieneren er derimot at han er litt lite effektiv med ballen, og mister den for frekvent, bl.a. på grunn av dårlige pasninger. D’Alessandro er heller ikke, lite overraskende, sterk i luften. Det vil være viktig å stå på bena mot Marco D’Alessandro, og heller lede han ut i et mindre farlig rom, slik at man heller ikke får farlige frispark imot. (Whoscored)

Oppsummering Benevento kan være farlige hvis de får kontringsrom, men ellers er dette en kamp der Milan bare må beholde roen, og vise at de har en høyere kvalitet enn motstanderen. Hvis ikke dette ender med borteseier skal det mye til for at det samme laget skal nå Europa-spill.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page