Historiske Tilbakeblikk – Champions League 2007Athen 2007

I disse dager ruller Champions League i gang igjen, men en av tidenes største klubber mangler. AC Milan har tatt totalt syv Champions League-trofeer, det siste kom i 2007. Det er nettopp det vi skal mimre om i den første utgaven av Historiske Øyeblikk.

«Rossoneri» kom inn i en forholdsvis enkel gruppe, hvor motstanderne var Lille, AEK Athen og Anderlecht. Milan tok ti poeng på de fire første kampene, og åttendedelsfinale virket sikret. Begge de to siste kampene tapte riktignok Milan, men takket være hjelp fra Anderlecht vant Milan gruppen med ti poeng foran Lille på ni og Athen på åtte.

I åttendelsfinalen ble det skotsk motstand, i form av Celtic. På papiret et lag Milan skulle ha få problemer med, men laget fra Glasgow bød på store problemer. I Skottland holdt Celtic Milan til 0-0, og det måtte ekstraomganger til på San Siro for å finne en vinner. Tidlig i første ekstraomgang tok Kaká saken i egne hender. Brassen fikk ballen på midten, vente først bort en motspiller, før han satte fart, gikk forbi en spiller til og satte ballen mellom beina på daværende Celtic-keeper Artur Boruc.

Kvartfinalen bød på betraktelig tøffere motstand da Bayern München stod på motsatt banehalvdel. Den første kampen ble spilt i Milano, og etter at Daniel van Buyten fastsatte sluttresultatet til 2-2 i det 93. minutt var det tyskerne som hadde det beste utgangspunktet før returoppgjøret. Denne gangen var det to av de mest omdiskuterte trenerne i Milans historie som reddet «Rossoneri». Først scoret Clarence Seedorf i det 27. minutt, før Filippo Inzaghi satte inn det andre målet kun fire minutter senere. Bayern klarte aldri å svare, og dermed gikk Milan videre til semifinale hvor Manchester United ventet.

Den første kampen ble spilt i England, og endte med 3-2-seier til Sir Alex Fergusons menn. I ettertid er det spesielt én ting som blir husket, nemlig Kakás andre mål. Et langt oppspill ble sendt i retning brassen. Kaká vinner først hodeduellen, for dermed å rundlure både Gabriel Heinze og Patrice Evra før han enkelt satt inn 2-1 til Milan. Takket være to scoringer av Wayne Rooney etter dette endte det som nevnt med 3-2-seier til Manchester United. I returoppgjøret viste Milan hva som virkelig bodde i dem. I det som er en av undertegnedes favorittkamper. I et regnvær uten like kjørte Carlo Ancelottis menn over engelskmennene, og vant hele 3-0. Scoringene kom ved Kaká, Seedorf og Alberto Gilardino.

Dermed var det kun finalen som manglet før man kunne kalle seg Europas beste fotballag igjen. Og for en finale det skulle bli. I ettertid har finalen ofte blitt kalt «hevnens oppgjør» etter Istanbul-finalen (som vi vel ikke trenger å komme nærmere inn på). Milan ble presset tilbake av Liverpool i den første omgangen, men et frispark like før pause skulle gi Milan det første målet. Oddsen for at det er et av de mest komiske målene scoret i en Champions League-finale er lav. Andrea Pirlo skulle ta frispark fra drøye 20 meter. Med hensikt om å score på en eventuell retur løp Inzaghi inn mot mål, men bryter ballbanen, blir truffet i skuldra og sender ballen i motsatt hjørne av hvor Pepe Reina slang seg. I den andre omgangen var det en mer åpen kamp, men igjen skulle Inzaghi bli avgjørende. Etter å ha blitt spilt alene med Reina gjorde Pippo ingen feil, og sendte Milan-fansen til himmels. 2-0 med åtte minutter igjen, denne gangen skulle ikke Liverpool komme tilbake. Det var derfor ekstreme nerver å spore hos samtlige med hjertet i den røde og sorte delen av Milano da Dirk Kuyt headet inn reduseringen med ett minutt igjen å spille. Men det stopper der, Milan var igjen konger av Europa. Filippo Inzaghi var kongen av Milano!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle