Historiske Tilbaeblikk – Magnus TodalMagnus

I den første utgaven av Historiske Øyeblikk så vi tilbake på sist gang AC Milan vant Champions League. Denne gangen skal vi se på en av de mest triste hendelsene i MilanNorges historie.

Sent torsdag kveld var det nøyaktig ett år siden grunnleggeren av MilanNorge, Magnus Todal, gikk bort i en alder av 28. Årsaken var som kjent kreft.

Vi går tilbake til år 2005, året da Magnus skapte ACMilan.no. For de av oss som var med på det gamle forumet var han kanskje bedre kjent som «Arcatus». Magnus var veldig viktig for oppbygningen av ikke bare det norske Milan-miljøet, men også av det norske Calcio-miljøet. En vakker vårdag i mai 2007 var faktisk Magnus i Athen og så sitt kjære Milan sikre seg Champions League-tittelen. Han hadde også flere opptredener i Canal+ sitt studio i forbindelse med viktige fotballkamper.

Noen dager før Magnus døde, gikk han ut i media og tok opp kampen om aktiv dødshjelp. I en hjerteskjærende video fortalte han at han burde ha rett til å velge selv om han vil dø eller ikke. Videoen ble kjent, og Magnus ble et slags symbol på aktiv dødshjelp.

Nyheten om at en av de aller største Milan-supporternes sykdom ble spredt utover i store deler av verden. Noen dager etter at Magnus gikk bort kom det en video fra selveste Paolo Maldini. En av tidenes største fotballspillere ønsket at Magnus skulle kjempe som klubben han elsket gjorde. Videoen kan du se her.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle