top of page

Higuain: «Leonardo & Gattuso avgjørende»


Gonzalo Higuain er presentert som ny Milan-spiller.

Den argentiske spissen kommer på lån fra Juventus. Milan betaler € 18 millioner for å låne ham gjennom den kommende sesongen, og kan velge å gjøre avtalen permanent for ytterligere € 36 millioner.

President Paolo Scaroni åpnet seansen på Casa Milan.

«Å ha en toppspiller som ham er essensiell for vår videre vekst. Jeg er sikker på at han vil gjøre store ting for oss. Han er den spilleren med flest scoringer i Serie A siden hans ankomst, og det varmer mitt hjerte å ha ham her med oss.»

Sportsdirektør Leonardo var naturligvis også strålende fornøyd med å ha landet storfisken.

«AC Milan appellerer til spillere på en måte man ikke skulle tro. Jeg trengte ikke å overbevise Gonzalo. Det var uvanlige forhandlinger, og nøkkelpunktet var da vi møttes ansikt til ansikt. Å få på plass en angriper av Gonzalo sitt kaliber er ekstraordinært for oss.»

Deretter gikk ordet videre til hovedpersonen selv.

«Jeg vil takke klubben for den innsatsen de la ned for å få meg hit. Jeg ble overbevist om prosjektet, det er en fascinerende utfordring og jeg håper å kunne betale tilbake tilliten. Jeg er stolt over å være her og håper jeg kan gjøre store ting for klubben og fansen. Jeg vil være med på å få Milan tilbake til toppen.»

Den nye sportsdirektøren spilte en nøkkelrolle i forhandlingene.

«Jeg kjente allerede Leonardo og det var avgjørende for min beslutning. Jeg må takke Juventus for to fine år.»

Det gikk lenge rykter om en overgang til Chelsea, men til slutt ble følelsen av å være ønsket avgjørende.

«Jeg har troen på dette laget, noe jeg også hadde forrige sesong. Jeg har tidligere spilt for klubber som har ambisjoner om å vinne, og nå er jeg her med de samme målsetningene. Det var muligheter for å dra til Chelsea, men det var kun Sarri som ønsket meg. Her var jeg ønsket av samtlige og jeg er blitt en del av et strålende lag som kan oppnå resultater sammen.»

Argentineren overtar drakt nummer 9, som Andre Silva bar forrige sesong.

«Jeg har båret viktige drakter tidligere, og min jobb er å bevise for de som har investert i meg at de tok den riktige avgjørelsen. Mentaliteten er ofte avgjørende, dersom dette laget har troen på at vi kan gå hele veien vil det skje. Vi må ha tiltro til oss selv.»

Higuain ble imponert over klubbens fasiliteter.

«Jeg er imponert over Milanello og har ikke sett liknende gjennom mine 12 år i Europa. Du føler på klubbens historie og man får gåsehud bare av å være her.»

Forrige sesong var det til slutt Patrick Cutrone som ledet Milans angrep.

«Vi har en god angrepsrekke med mange spillere som innehar ulike kvaliteter. Cutrone er ung, men det kommer til å være en sunn konkurranse mellom oss.»

Nyervervelsen vil ikke påta seg noen stjernestatus.

«Jeg ser ikke på meg selv som stjerna i denne klubben. Det er hele klubben som er stjernen, jeg må bare komme med mine bidrag. Du vinner som lag, ikke som en individuell utøver. Jeg pratet med Gattuso og samtalen med ham var viktig i avgjørelsen om å komme hit.»

Det blir et steg ned når det gjelder spill på kontinentet.

«Vi spiller Europa League, men vi må gå for seieren. Det er et av våre mål og det ville vært fantastisk å vinne et europeisk trofe.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page