Gianluigi Donnarumma


G Donnarumma

Fakta:

Posisjon: Keeper Født: 25.02.1999 Nasjon: Italia Høyde: 196 cm Vekt: 90 kg Draktnr.: 99 I klubben siden: 30.06.13 Kontrakt utløper: 30.06.18

Karriere: Gianluigi Donnarumma ble født i Castellamare di Stabia, like ved Napoli, en februardag like før årtusenskiftet. Han er bror av tidligere Milan-spiller Antonio Donnarumma, som for øvrig også er keeper, men til tross for at Gianluigi er født i 1999 har han allerede passert sin bror i antall kamper for Milan. For Antionios del ble det aldri noen A-lagsdebut, mens den yngre broren ble blant tidenes yngste debutanter for Milan når han debuterte den 25. oktober i 2015.

Keeperen ble hentet opp til A-laget før sommeren 2015, og i oppkjøringen fikk unggutten en del tillit. Her imponerte han stort og tok steget fra tredje- til andrekeeper. Etter at Diego Lopez ikke presterte helt opp mot det nivået som forventes i sesonginnledningen fikk Donnarumma også tillit fra start, og i oppgjøret mot Sassoulo ble han tidenes yngste keeper til å starte en Serie A-kamp. En uke senere ble han også den yngste keeperen til å holde nullen i en seriekamp på italiensk toppnivå, når Chievo ble beseiret 1-0.

Diego Lopez har uttalt at han forstår benkingen, og har kalt Donnarumma for ”Milans fremtid”. Hovedtrener Mihajlovic har også hyllet ungguttens talent. Serberen presiserte at 16-åringen hadde gjort seg fortjent til å starte foran meriterte Lopez, og skal man tro Berlusconi vil Donnarumma kunne være Milans førstekeeper de neste 20 årene. 2015/16-sesongen endte med 30 kamper fra start for den purunge keeperen, som rangeres som verdens kanskje fremste keepertalent i øyeblikket. Den langstrakte unggutten endte sesongen med 10 clean sheets, hvilket var tredje best i Serie A etter hans debut.

Den 196 centimeter høye 99-modellen har vært fast inventar på yngre landslag og har spilt for Italia på U15-, U16- og nå U17-nivå. Basert på prestasjonene så langt tyder mye på at han også i fremtiden vil være en sentral del av Italias landslag, og mange håper nå at Italia har funnet sin nye Buffon. I november 2015 ble han for første gang uttatt på U21-landslaget, bare 16 år gammel.

Tidligere klubber: 2013-d.d: Milan

Meritter: Foreløpig er det tomt i troféhylla

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle