top of page

Gattuso: «Vi må vinne»


Manageren krever full innsats og tre poeng mot Bologna.

Gennaro Gattuso startet pressekonferansen med å prate om den forrige seriekampen og den påfølgende «straffetreningen» på to dager hvor det var planlagt fri.

«Vi kan ikke komme lengre ned enn der vi var etter tapet mot Benevento. Det var bunnen av brønnen. Nå må vi erkjenne vårt ansvar og jeg er den første til å gjøre nettopp det. Det var ikke riktig at laget skulle få de to planlagte fridagene etter den prestasjonen, selv om enkelte ikke var fornøyde. Det samme gjaldt for meg som hadde planlagt to fridager i Spania med familien. Jeg kastet billettene og ble værende her for å jobbe med laget mitt. Tapet sved både for meg og mine spillere. Det er ikke bare min posisjon som står i fare, samtlige spillere har også noe å tape.»

Deretter rettet han fokuset mot Bologna.

«Vi er nødt til å vinne. Vi kan ikke gjøre noe feil og må være våkne gjennom hele kampen. Oppgjøret vil nok bli likt som det vi hadde mot Torino. Bologna er kanskje ikke like hvasse offensivt, men de har likevel kvalitet. Verdi er god med begge bein og duoen Palacio/Di Francesco er veldig kvikke. I motsetning til oss spiller de uten press og det blir en tøff test for oss.»

Gattuso snakket om problemene den siste tiden.

«Vi sliter litt fysisk, men det handler i stor grad om å være tilstede mentalt. Vi må respektere våre motstandere og opptre ydmykt. Vi må finne tilbake til den innstillingen som vi hadde for et par måneder siden. Laget trener hardt og gir alt i alle situasjoner, men det mangler noe når vi kommer til kamp. Det er psykologisk. De gangene vi har vært ydmyke har vi gjort store ting. Vi må tilbake dit og unngå de store feilene. Vi er et ungt lag og må fortsatt forbedre oss. I slike tøffe tider er det viktig å være en enhet.»

Manageren ser tydelige forskjeller på med- og motgangstider.

«Problemet er at ikke har tid til å tenke, fundere eller eksperimentere. Vi er midt i kampen og kan ikke gi opp. Når du leder Milan vil presset alltid være tilstede. Nå er det tid for å vise mot, både i måten jeg leder mine spillere, når vi kommuniserer og i media. Vi har mye å tape og ingen tid å kaste bort. Da vi vant gikk alt på skinner. Nå er vi alle monstre. Jeg kunne sittet her og klaget, men slik fungerer jeg ikke. Vi er alle pliktige til å snakke ute på gresset og svare de som har mistet interessen.»

Det ligger an til et gledelig gjensyn med Hakan Calhanoglu som har mistet noen kamper grunnet skade.

«Calhanoglu har unike kvaliteter og ingen i mitt lag kan gjøre det etter ham. Det var noen fysiske problemer den siste tiden, men han har trent i noen dager og vil hjelpe laget mot Bologna. Det holder ikke bare å få det beste ut av Hakan, men hele laget. Jeg vil se laget levere en strålende prestasjon igjen. De har skjønt hva de har gjort galt og de kan ikke glemme det.»

Dessverre er det noen som ikke er klare for kamp enda.

«Romagnoli har begynt å trene og han øker intensiteten. Han vil ta det et steg videre neste uke før vi gjennomfører nye tester. Biglia lengter etter å komme tilbake, men han har mye smerter og vi kan ikke haste. Hvis jeg kun hørte på ham og ikke legene ville han blitt verre. Biglia har en sterk moral og føler seg som en viktig del av laget, men vi må ta ett steg av gangen.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page