top of page

Gattuso: «Vi må være på fra start»


Gennaro Gattuso og Leonardo Bonucci møtte pressen før cupfinalen.

I morgen kl. 21.00 møtes Juventus og Milan på Stadio Olimpico i Roma for å gjøre opp om trofeet i Coppa Italia. Juventus kan vinne sin fjerde strake triumf i turneringen mens Milan jakter revansje for finaletapet i 2016.

Gennaro Gattuso, som var en viktig brikke sist Milan vant cupen i 2003, har helt andre måter å forberede seg på som manager.

«Det er vanskelig å forberede seg til en finale når du er manager. Som spiller gjorde jeg mange rare ting, jeg var veldig overtroisk og ville gjøre ting på min måte. Som manager kan du ikke det. Du ser på videoer etter videoer og analyserer din motstander før du går og legger deg og tenker: Jeg kan sove hele livet. Deretter står du opp og ser videre på flere videoer. Jeg føler et enormt press fordi vi har millioner av fans, jeg har en flott spillergruppe og mange mennesker tett på meg som bryr seg og ønsker meg alt godt. Det er min viktigste kamp så langt i manager-karrieren. La oss håpe det går bra i morgen.»

Manageren er tydelig på hva han mener er oppskriften på seier.

«For å slå Juventus må vi være veldig fokuserte og forstå mønstrene hos motstanderen. Costa og Cuadrado dribler ofte og skaper overtallssituasjoner. Vi må markere dobbelt i de situasjonene. Vi må være påskrudd fra start, en riktig innstilling kan få frem de utroligste ting og jeg håper det er tilfelle mot Juventus i morgen. Det er den eneste måten å slå dem på.»

Manageren mener det er noe helt spesielt med torsdagens motstander.

«Siden jeg selv spilte har jeg alltid følt at de har hatt en sterk mentalitet og tilhørighet til laget. Når spillere tar på seg den drakten gir de alt på banen. I Juventus-verdenen er alle klare til å sloss ved enhver anledning og de gir aldri opp. På den andre siden har det hendt at jeg har sett på deres spillere og tenkt at de ikke engang er svette. Det forteller mye om hvor sterke de er. På bakgrunn av dette må vi være strålende i morgen og dersom vi ikke har nok kvalitet til å slå dem, må vi se etter andre løsninger. Det spiller ingen rolle hvordan, men det finnes alltid en måte å vinne fotballkamper på.»

Det har blitt spekulert i om Lucas Biglia kan være aktuell for en plass i startoppstillingen etter en flott fremgang etter ryggskaden for noen uker siden.

«Det Lucas har gjort de siste 15 dagene er ekstraordinært og nesten litt overnaturlig. Milan må alltid sørge for å ha slike spillere som gjør absolutt alt for å komme tilbake for å bidra. Han har gjort det vanskelig for vårt medisinske apparat ved å melde seg på så raskt. Han er ikke 100%, men det han har gjort må verdsettes.»

Suso viste fin form med to målgivende pasninger i helgen.

«Jeg forventer å se Suso hjelpe laget både fremover og bakover på banen. Jeg vet jeg ber om mye fra ham, og det er mulig at når vi har et mer komplett lag trenger vi ikke be han om å ofre seg så mye. Hans fokus burde være på å angripe hele tiden. Uansett er situasjonen slik nå at han må hjelpe forsvaret, og mot Hellas Verona var han strålende. La oss håpe han viser noe av det samme i morgen og skaper tellende resultat.»

Leonardo Bonucci satt side om side med sin manager og kapteinen gleder seg til finalen mot gamle lagkamerater.

«Det er alltid spesielt å spille finaler. Milan fortjener å spille denne typen kamper på grunn av vår historie, det gjelder både ledelsen og fansen. Jeg har troen på mitt lag og er sikker på å se en stor kamp av oss.» 

«Jeg håper vi spiller en strålende kamp og henter pokalen hjem. Jeg er entusiastisk fordi vi møter landets beste lag. For å slå dem må vi være solide og kliniske foran mål og vi må gjøre våre sjanser tellende. Kampen må være perfekt fra vår side for å vinne finalen. Det vil være veldig viktig for klubben. Jeg er full av selvtillit og jeg er sikker på at vi vil gjøre alt som står i vår makt.»

I det forrige seriemøtet utlignet midtstopperen til 1-1 mot sine gamle lagkamerater.

«Det var godt for meg rent personlig. De siste sesongene har jeg alltid scoret viktige mål, gjerne 5-6 hver sesong. Det er noe jeg har vært vant til, men i år har jeg kun scoret 2 ganger. Det er uansett laget som er viktigst og jeg ønsker virkelig å vinne mitt første trofe i denne drakta.»

Milans kaptein kjenner godt til de to managerne.

«De er begge veldig tett på i garderoben. De er nøye når de plukker ut laget og vurderer alltid de ulike konstellasjonene. De er også flinke til å få hver enkelt spiller til å føle seg spesiell.»

Sesongen har ikke gått helt som forventet for Bonucci og hans nye lagkamerater.

«Alle positive sykluser starter med en seier og jeg håper morgendagen kan være et vendepunkt for oss og at vi i fremtiden vil oppnå store ting sammen.»

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page