top of page

Gattuso: «Vi må kvalifisere oss for Europa»


Gennaro Gattuso snakket om nederlaget mot Juventus og serieavslutningen på dagens pressekonferanse.

«Cupfinalen var virkelig skuffende, spesielt for våre fans som har støttet oss. For min del forsøkte jeg å være rolig fordi det er fortsatt to finaler igjen i Serie A. Jeg sa til spillerne at de må legge tapet bak seg og fokusere på de to neste kampene. Vi er Milan og det er vår plikt å kvalifisere seg for Europa.»

Manageren gjorde et poeng av hvor viktig det er å unngå 7. plassen som gir flere ekstra kvalifiseringsrunder.

«Vi er det laget i landet med flest kamper, 57 oppgjør på 52 uker. Dersom vi blir nummer 7 i serien må vi møte opp på feltet rundt 11. juni for å forberede oss til seks kvalifiseringskamper. Det betyr at vi kommer til å være mer slitne enn våre motstandere før seriespillet i det hele tatt er i gang. Det er veldig viktig at vi slipper det og at vi kvalifiserer oss direkte, men jeg vil selvfølgelig heller spille en haug med kvalikkamper fremfor å bli nummer 8 og ikke få delta i det hele tatt.»

Søndagens motstander puster Milan i ryggen.

«Atalanta har fysisk styrke, en god mentalitet og spiller alltid intens fotball. I morgen må vi spille slik vi gjorde i den første snaue timen mot Juventus før vi slapp inn 4 mål. Vi må svare på deres aggressivitet. De er et offensivt lag og spiller alltid for å angripe. Det blir viktig å ikke gjøre feil, dersom vi mister ballen blir vi straffet.»

Gianluigi Donnarumma havnet i fokus med negativt fortegn etter tabbene mot Juventus.

«Gigio gjorde et intervju med vår TV-kanal i går og tok ansvaret for sine feil umiddelbart. Han gjorde to tabber, men han leverer likevel på øverste nivå. Det flotte med fotball er at det kommer alltid muligheter til å slå tilbake og bli tilgitt.»

Denne sesongen har Patrick Cutrone og Nikola Kalinic ofte blitt valgt på topp.

«Dere vet alle hva jeg tenker om Andre Silva. Han har talent og teknikk, men må forbedre seg mye og ta vare på de sjansene jeg gir ham. Han har mye å gå på, men ingen betviler hans talent. Når vi spiller 4-3-3 trenger vi spillere med en viss karakteristikk. Bortsett fra Suso og Calhanoglu har vi ingen kantspillere av kvalitet. Mine valg blir tatt på bakgrunn av det materialet som er tilgjengelig.»

Milan reiste seg under Gattuso, men en relativt svak vår gjorde at Champions League glapp.

«Jeg har gjort mine feil. Jeg vet hva både jeg og spillerne mine har gjort og jeg er smertelig klar over hvorfor ting har endt som det har gjort. Vårt lag er ungt og dette er normalt. La oss ikke glemme at for under ett år siden spilte flere av våre spillere på juniorlaget.

«Min største frykt var å tape cupfinalen. Nå gjenstår det 180 minutter med fotball og vi må gjøre alt i vår makt for å være på topp, både mentalt og fysisk. Vi må jobbe hardt med konsentrasjonen og luke bort de feilene vi har gjort.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page