top of page

Gattuso: Må skape vinnermentalitet


Pisa-manager og tidligere Milanista Gennaro Gattuso mener at ansvaret ligger på spillerne, ikke ledelsen.

Italieneren fremhever viktigheten av å vinne Coppa Italia.

«Triumfer avler flere triumfer og det er ekstremt viktig å fylle skapet med nytt sølvtøy,» sa Gattuso.

Klubbledelsen blir kritisert fra mange hold, men Gattuso mener problemet ligger et annet sted.

«Jeg tror ingen ønsker å bringe klubben til toppen mer enn Berlusconi og Galliani. Jeg kjenner Galliani godt og vet hvor såret han er av å se på klubben nå.»

«Klubben kjøper spillerne og manageren bestemmer hvem som får løpe ut på matta, men de må ofre alt for klubben. For meg var det en drøm å spille for Milan.»

«Av de 30 årene under Berlusconi har 25 vært fylt med uforglemmelige øyeblikk. Jeg var en del av klubben i 14 år og gjennom hele min tid var Milan et perfekt maskineri på alle nivåer.»

«Det er en vanskelig tid for klubben, men vi kan ikke kaste bort Berlusconi, Galliani og alle andre som ofret alt for å gjøre Milan til et av verdens beste lag.»

«De må gjenvinne sin identitet, men jeg tror mye av ansvaret ligger på de spillerne som ikke ofrer alt for drakta.»

Før 10-15 år siden var det de italienske klubbene som stod for det ypperste Europa kunne by på, men det har i stor grad endret seg. Gattuso hevder dog at tidligere suksessfaktorer kan gjøre seg gjeldende også i dag.

«Barcelona og Pep Guardiola har skapt en enorm klubb under flere forskjellige trenere, men det er ikke bare det det handler om. Vi i italiensk fotball forsøker å kopiere andre, men vi har mistet mye av den defensive kulturen, deriblant når det kommer til markering og målvaktsspill.»

«Det er helt riktig at vi må forandre oss, men hvorfor ikke holde fast ved de tingene vi har vært gode på i flere år? Vi har tross alt fire stjerner på brystet.» (fire VM-gull)

«Det er mange gode trenere som blir dyrket frem på Coverciano i dag, så det er ikke slik at alt vi har gjort i 50 år bare er sludder. Hva med fotballen som Jose Mourinho og Diego Simeone står for?» 

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page